Friday, May 20, 2011

Alas tudung saji- Part 1

Projek terbaru kait mengait saya adalah nak buat alas tudung saji. kebetulan jumpa contoh kat rumah fiza. Terus pinjam hahahahaha.

Dh masuk 5 hari kait ni. Dh separuh siap, insyaallah 4-5 lagi siap lah. Knp 4-5 hari? Sbbnya saya tak sepenuh masa mengait ni. Kalu duk kait tak buat apa2 dlm masa 1 hari dh boleh siap rasanya.


Tetiba pilih warna merah. Ingt nk try guna minlon family tp mcm halus skit. Last2 ambik minlon poly je lah. Nanti bila dh siap ada corak buah nenas. Sebenanrnya contohyg saya ikut tu adalah utk chairback sofa tp nk try buat 1 dulu. Muat pulak dgn tudung saji. Boleh wat tutup tudung saji. Lupa pulak nak ambik ukuran diameter. Nanti dh siap saya bgtau.

Ada berminat ke..? huhuhu

Update : YPK adalah Yayasan Pembangunan Keluarga. Saya tak pasti ada di setiap negeri atau tak. Tapi kalu ada cuba2 lah risik kat lama web ye utk program pasca perkahwinan tu. Memang tak rugi join tau ;)

6 comments: