Saturday, February 19, 2011

Crochet

 Apa ada dalam kotak ni..?


..........
.......

...
..

.


 Ni benang2 utk acara kait mengait @ crochet.

Saya start buat crochet ni masa tingkatan 2. Masa tu bljr sendiri. tak tau dari mana tetiba rasa nak kait mengait. Sebelum kawen sempat juga buat 6 pcs chairback. Selepas kawen stop terus.

Alkisahnya baru-baru ni tangan rasa gatal je nak pegang jarum kait. Sebenarnya sebab boring kat rumah. Hari-hari activiti yg sama je. Malam xde buat apa asyik tengok tv je. Bosan sangat. So teringat balik psl crochet ni. Esok tu p cari jarum dan benang kait kat kedai.



Try buat dulu. nak tiru corak dlm kertas tu tak brp nampak sgt. Banyak rupanya cara2 buat crochet yg mcm2 pesen dlm youtube.

Ingat nak buat alas meja. Togel je meja xde alas. Harap2 berjaya le.

MySpace

9 comments:

  1. rajinnyer...kat aner erk jual jarum ngan benang...nok bljr wat etek....

    ReplyDelete
  2. k.na biasa g kedai sing thye kat sebelah pizza kat bandar ;)

    mcm2 ada situ..

    ReplyDelete
  3. salam marina..lama saya tak singgah..huhuhuhu...singgah2 dihidangkan dengan entry org rajin buat crochet..bertambah jeles..saya nih masa tak cukup nak tgk blog pun tak sempat..sedih...:(

    ReplyDelete
  4. dah lama ditinggalkan hobi yang satu ni...

    ReplyDelete
  5. diamilikku,

    saya jeles kat su sbb sgt bersemangat dan rajin sambung study balik. saya ni nk study rs malas dh..hhahaha



    joy,

    sbb bosan tu yg cari balik hobi lama ;)

    ReplyDelete
  6. As salam, saya minat gak tapi masa x ada ler...

    ReplyDelete
  7. Salam...
    Wahhh!! ahkirnya saa jumpa gak org yg ada minat mengait nie yea..saya pun dah lama x buat..ghidu plak rasenye..bila dah siap jgn lupa hubdek yeaaa hunny

    ReplyDelete
  8. kak na pandai ngait rupanya...susoh la nk buat..sy stakat buat tali air buleh la...ehehee

    ReplyDelete
  9. BSB,

    masa mmg sentiasa cemburu..hhehe



    ciksue,

    blh jadi geng pas ni..hehhe


    rosstina,

    buleh la skit2..kalu pandai tali air tu buleh doh tu..

    ReplyDelete