Thursday, January 13, 2011

Damai

Siang tadi kuar pegi site. Pastu dari site tu terus balik rmah since pukul 4.30 tu masih di site. Hari ni kan waktu keja sampai 4.30 so saya mintak tolong assistant baru (lupa nk cite dh dpt pembantu..heheh) hantarkan balik ke rumah. Rumah dia pun x jauh dr rumah saya so x perlu balik opis la.

Pakcik botak dh sampai rmh sbb dia lagi awal, balik kul 3.30 pm. Mandi siap2, solat asar pastu lepak atas katil. Buka semua tingkap dan pintu bilik kasi angin masuk. Sembang2 dgn pakcik botak. 

Best sangat sbb hari masih cerah dan banyak masa lagi  sblm malam. Biasanya kul 6 baru smpai rumah, hari khamis awal lagi tu yg syok. 

Saya layan blog atas katil, pakcik botak plak zzz, dia x brp sihat sgt 2,3 hari ni. Sambil layan blog dengar Kak Zal jiran sebelah sampai. Dia satu family akan balik rumah pd hari khamis psl nk tggu anak2 pindah ke sekolah dekat2 sini. So balik rmh baru hari minggu je. BEst la skit kalu sebelah ni ada org, bising la dgr bunyi anak2 dia main. Xde la sunyi je ;)

Paling best skrg ni tengah dengar anak2 diorang dan anak2 jiran sekeliling kecoh bising2 duk main2. Diorang happy je main sama2. Saya rasa sgt damai sekali.

Bekas bos pakcik botak pernah bgtau dulu, sunyi kalu duk 2 org tapi rumah 2 tingkat. Huhuhu memang pun. Kalu anak kak siti si aqilah tu ada boleh tumpang manja2. Hhehe kadang2 saya bagi coklat. Hari tu saya bagi aiskrim asam boi kat dia. comel budak tu umur agak2 dlm 4 thn. Harap2 kak siti tak  kisah lah saya bagi makanan kat anak dia. Setakat ni xde apa2 lagi, takut juga kan mana la tau. Tapi setakat ni alhamdulillah jiran kiri kanan depan dan belakang semua ramah tamah dan baik2 belaka.

Paling best kalu hari minggu mesti kawasan perumahan saya ni bising skit sbb semua tak keja kan. Pagi2 nk buat sarapan dengar baby rumah blkg nangis. Baru pas bersalin rasanya. Pastu dengar anak2 kak siti main2 2 beradik. Anak2 kak siti ni suka sgt main pengepit baju kat ampaian. main tolak laju2. si abg tunggu belah kanan si adik tunggu belah kiri. main tolak laju2. pastu jerit2..hehehe kdg2 saya pun gelak sama. rasa nk je g join diaorang main hahaha.

ok lah, chow dulu, dekat nk maghrib. mlm ni mau deting sama pakcik botak. ada sesuatu utk dia sempena sesuatu yg saya dpt. peace =)

~lamanye tak jumpa k.zie :)

2 comments:

  1. bestnye dpt blk awal dr office..blh sembang2 plok tu smbl menikmati udara petang..nama anak jiran pn marina mcm nama anakku..semoiga cpt dpt zuriat sendiri

    ReplyDelete
  2. dulu masa di kajang...su duk umah dua tingkat...lagi bertambah sunyi...duk sorang2..mizan sibuk training...lepas maghrib baru balik...kadang2 dia tinggal su berminggu2 pegi competition kat oversea...huhuhuhu...masa tu lah rasa kalau ada rumah yang kecik tak le sunyi..memang su terperuk dalam bilik tido je sentiasa...

    ReplyDelete