Thursday, December 30, 2010

Cutiiii!!! Yahuuuuu!!!

Sebab dh menang AFF Suzuki, so Pm umum esok cuti kan. tapi kami di Trg ni esok (jumaat) mmg dh hari minggu. So td pakcik botak call bagtau MB dh umum Ahad ni cuti bagi Trg..

Yahuuu!!!!

Wednesday, December 29, 2010

Malam ini.....

Malam ni ingat malas nak masak tapi pakcik botak suruh masak plak. Kemalasan nak memasak sudah  mula dirasa..hahahaha tapi takpe, org kata kalu nak tawan suami kena jaga perutnya kan. Ok, menu malam ini adalah...

 ayam goreng kunyit dgn kuah kicap dan kicap lada utk saya. huhuhu sedap jugek..hahaha. tak lupa potato wedges utk dimakan masa tengok bola nanti ;)



siang tadi pakcik botak tanya ada tak baju kuning? saya kata kan ada baju bola tu..saya ingatkan dia nak pakai masa tengok bola, rupanya dia gantung kat tv tu. adoi la..semangat punya pasal..

cameraman rtm ni asyik fokus artis indon je..hahahaha

D Folia & Sedu Arrow Sendayu Tinggi

Tadi ada chat dgn sorang kawan dlm FB. Nama dia Analita. Ana ni satu bangunan dgn pakcik botak. Dia ada suggest saya utk makan 2 produk ni sbb sebelum ni dia ada makan pastu nk jadi rezeki dia pregnant. Sebelum ni dia dh pregnant tp keguguran psl main tarik tali. Dia tak tau pun masa tu dia pregnant.

So td tgahri kuar jap kebetulan ada hal terus singgah stokis Sendayu Tinggi. Best plak masuk stokis ni, banyak alat mekap, hahahahaha.

1. D Folia - RM 28

2. Sedu Arrow - RM 30


Tapi boleh jadi ahli. Rasanya kalu harga ahli murah lagi. Kalu tak silap jadi ahli RM25. NAnti lah nak ajak pakcik botak p suruh dia belanja nak jadi ahli. Hahahaha

Makan 2 biji setiap satu, pagi dan petang. Kita usaha la mana yang boleh ye. Asid folic kena stop dulu. Jangan campur. Usaha la mana yang termampu.

Pada sape2 yang berminat tu p la terjah stokis sendayu tinggi ye. Macam2 produk ada, kopi, corset tapi yg paling best hehehhe barang2 mekap le..huhuhuu hahahaha.

MySpace

Monday, December 27, 2010

Makan-makan dan macam-macam

Lama tak update. Mak bizi nyah. Cuti 3 hari paksa mak mertua dtg rmh baru. Huhuhu makanya kepala otak kena ligat la berpikir nak masak apa. Takut tak kena dgn selera je tp alhamdulillah mak dgn bapak mertua tak cerewet. the best in the world la! huhuhu i likeee ;). 

Tapi malangnya tiada sesi meng'snap' gambar psl pakcik botak asyik lupa + segan.hahaha dgn keluarga sndiri pon nak segan kan kan kan ;). Tapi takpelah kita letak gambar2 yg ado je ye ;P


 ni makan malam minggu lepas. sekali sekala makan megi best jugak. megi goreng kari tuk saya dan megi ayam rebus utk pakcik botak ;) sedap owwh :P


 nk try jagung JR best kat dungun. xde la best mana pon hehehe. aku dr blkg masih dikategorikan slim lagi ek? hahaha




 akhirnya berjaya juga memenuhi selera pakcik botak yg duk berzikir hari2 duk sebut nak makan RFC. Nah makan la puas2! Santek tak baju saya. Itu cotton beli dgn whitemommy. Baru siap ni sha ;). beli dh lama dh..hahaha


terjumpa plak kwn2 satu bangunan pakcik botak. huhuhu jgn bimbang ye ini waktu  rehat. taida kena mengena dgn yg bekerja atau tak bekerja hahahaaha.

Minggu ni ramai yg bercuti. Huhuhu rasa nak cuti lagi jek. Hahaha asyik cuti je bila nk keja nih. kihkihkih :D

Thursday, December 23, 2010

Macam-macam

Tak tau nk update apa. tgk dlm phone pakcik botak ada lagi gambar tak upload. Hoohhoho ok kita tgk gambar je la ye..

 ni masa makan kat PD, blh tahan la makanan dia ;)



 dua2 muka seketol..hahahaha.oh ni masa kat pizza. 2 bulan teringin nk mkn meatball dgn spagetthi. la ni bru dpt. i likeee...


 sgt menggoda la meatball tu ;)


 ni kat jusco seremban 2. layan je pakcik botak nk bergambar..


 kat popular bookstore, masa nk beli Rayyan Fantasi. Tak tau nk pilih yg mana, padahal sama je hahahaha



 Dgn iris..huhu budak comel yg ngada


masa p kenduri kwn sekolah..

Perut sudah lapar, mau makan dulu..

Monday, December 20, 2010

Puteri Nur Airisha Erina

rindu sama kamu ;)









ini anak bff saya. budak ini sangat pandai berlakon. nakkan perhatian dia nangis tp nangis yg dibuat2, air mata xdok pun,  hahhahaha. budak ni xleh duk diam tu yg gambar mcm parkison je.

Friday, December 17, 2010

Pokok pear ku sayang :'(


Huhuhu sedihnye :'(

Alkisahnye...hampir seminggu kami suamiisteri xde kat rumah maka xde la org nak siram pokok pear ku. Sebelum bertolak ke KL itu ari dh siram banyak2 buat bekal seminggu hahaha.

Balik rumah tengok dh layu dah..daun hijau lg tp batang dia separuh dh buruk tp akar mcm ok lg. Tapi rasa mcm dh xde harapan kut. tsk tsk stk.

Tp yg syoknye pokok bawang punya daun dh boleh guna buat masak dah, hahahaha. Pjg dh daun bawang tu. Biji cili padi pun dh berduyun2 tumbuh, ari tu mcm x jadi je alih2 banyak pulak yg jadi.

Lagi best benih capsicum pun jadi jugak. Dlm banyak2 bijik capsicum yg saya tabur hanya 3 saje jadi anak pokok . Alhamdulillah jadi jugak. Tunggu besar skit pas tu alih dlm pasu lain tak yah campur dgn pokok lain dh.




Yg kelakarnya pasu ni saya buh kat tepi tingkap, semua daun mengahal ke tingkap sbb nk dptkan cahaya. Sian kan, sampai senget diorang hahaha..

Buah pear ada lg nih, nanti kita tanam lagi ;)

Thursday, December 16, 2010

Balak2 K-pop

Series, saya tak pernah tonton citer korea. Winter sonata ke, full house ke mmg tak pernah ikut dan tak pernah tengok. Bukan tak suka tapi kalu start tengok mesti kena ikut sampai habis baru syok kan. masalahnya skrg ni sudah payah nk tengok citer bersiri gtu.

Tapi kan, org Kore ni saya perasan mmg cantik cun melecun kan? mata dia xlah sepet sgt, lagi satu kulit dia gebuuuuu. Laki pompuan sama gebu kulit dia kan..? hahaha

eh melalut2 plak.. sbnrnya diorang nih nk dtg wat konsert. sape2 yg minat tu p dptkan tiket cepat2!


Suka tgk iklan diorang jat tv yg boyband korea nyanyi2 tu..huhuhu sedap lagu. walhal x paham puun..

Tuesday, December 14, 2010

Nasi Ayam Sukand's Food

Semalam masa nk mencari mkn tengahari round2 la bandar PD. Jumpa la bbrpa kedai makan tp tak berenti pon. Last2 jumpa kedai Sukand's Food ni. Macam best je ;)





ouh! mmg best lah..ayam dia tu dia letak kicap pekat! sedapnye sampai kicap tu saya buat kuah..hahaha

MySpace

Monday, December 13, 2010

Corus Paradise, Port Dickson

Hari ini berada di sini. Cantik, laut seluas mata memandang ;)







rasa nk terjun je dlm kolam bawah tu ;)

Keterlanjuran

Syukur alhamdulillah..

Aku tersedar sebelum tersasar lebih jauh ke jalan Mu..syukur ya Allah..

...................

............

.......

...

.


























Terjaga dr tdo kul 3.40 pm. Dem! terus p bilik air ambik wudhuk..

Hahahaha korang ingt apa ... :D

Sunday, December 12, 2010

Aku di sini ;)

Menikmati ketenangan deruan ombak...




kalu ada dslr ni mesti lagi cantek..

Friday, December 10, 2010

Cuti sambil bekerja

Lepaking @ Vistana Hotel for 3 days. Bercuti tapi kena keja tetap bawak jugak. Tapi tak tau lah bila nak buat kan, hahahahaha. 

Abis 3 hari ni pegi PD plak.. Urusan keja pakcik botak la tp ada urusan lain yg perlu diselesaikan jugak. Moga berjaya menyelesaikannya ;)


~Teringin nak g Cherengin Hills kat Janda Baik. Org tu bgtau aritu tmpat lawa gilerrrr ;)

MySpace

Wednesday, December 8, 2010

Sample percuma, i liikeee ;)

Ari tu baca sape punya blog ntah. Katanya boelh dpt sample free. Saje la bukak nak try tengok. Barang free kan.. Hahahaha

Oh betullah, boleh dpt sample free dan pas register semua, tunggu je lah dia hntr yek.

Minggu kepas mak tepon, katanya ada 1 kotak Libresse sampai. Huuuu besst! hehhee

 buka laman web ni, pastu kuar 3 persoanaliti nih. korang pilih la nak yg mana satu..


 pas klik tu korang klik plak ' get sample' dlm bulatan kuning tu..


pastu isi la details dlm ni ye ;)


Tunggu je abg posmen hntr kat rumah nanti ;)

Tuesday, December 7, 2010

The Biggest Loser Asia 2

Korang ikut tak season 2 ni?

Minggu depan finale. Antara Nai, Genghis dan Raj.

Saya rasa Nai menang. Mintak2 Raj tak menang. Tak suka la dia tu. jahat. hahahaha

Korang rasa sape menang ek?

Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah 1432h

Salam uols

Esok dah masuk tahun baru 1432 Hijrah. Beranjak setahun lagi usia. Apa yg diharapkan pada tahun baru ini?

Saya cuma mahukan ketenangan,  kebahagiaan serta keselesaan dalam kesederhanaan. Mohon pada Allah supaya doa2 kami dimakbulkan, dipayungi rahmat-Nya sentiasa, dimurahkan rezeki serta dikurniakan kesihatan yg baik.

Semoga tahun baru ini akan bertambah ahli keluarga kami. Semoga dimakbulkan-Nya.

Saya juga doakan kawan2 blog supaya bahagia serta dirahmati Allah selalu, juga kpd ween dgn ucapan semoga dapat balik Malaysia satu hari nanti. Tak lupa kpd bff di Bintulu- Kak Zie & Paqlee, semoga kalian dapat pulang ke semenanjung.

Amiinnnn.

Kuih kapit ros

Semalam ada sorang staf kat bangunan ni mai promote juih kapit ni. Saya beli satu. RM10 satu balang. Pastu tghari td dia mai hntr.

biasa tgk yg kapit 3 segi tu kan.


 yg ni dia gulung mcm bunga ros.

cantik dan sedap :)

Rehat kul 1 td makan ni je MySpace