Monday, March 29, 2010

Runtuh lagi..

Bumbung Bangunan Dalam Pembinaan UMT Runtuh, Seorang Pekerja Maut
 
KUALA TERENGGANU: Seorang pekerja binaan maut dan tujuh lagi cedera apabila bumbung sebuah bangunan milik Universiti Malaysia Terengganu yang sedang dalam pembinaan runtuh lalu menghempap mereka petang tadi.

Buruh binaan yang meninggal dunia itu dipercayai pekerja dari Bangladesh. Dua lagi pekerja juga dari Bangladesh dikatakan parah. Kejadian pada jam 5.10 petang itu berlaku ketika hujan lebat.

Bangunan yang sedang dalam pembinaan itu adalah untuk Institut Oseanografi UMT.
Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Said telah bergegas ke tempat kejadian yang terletak di Gong Badak tidak jauh dari sini sebaik sahaja mendapat berita mengenainya.
Dan ketika kejadian berlaku, Naib Canselor Profesor Datuk Aziz Deraman tidak ada di dalam negara. Jawatannya dipangku oleh Prof Yahya Ibrahim iaitu timbalan naib canselor (hal ehwal pelajar).

 ~ Apa nk jadi ni..asyik runtuh je...ini smua kerja2 yg x berkualiti..nk untung cepat agaknya..susahla mcm ni..

Selamat maju jaya sahabatku..

Salam olls,

Opis saya ni asyik kuar masuk kuar masuk je..bulan ni adlh bulan last utk opismate saya Noaini aka Anne Cen..dia dpt Pegawai Pertanian G41, xtau lg posting mana..lapor diri nya 1 april ni..

hmmm kwn2 dtg dan pegi..sy plak kat opis ni nak masuk 4 thn dh..setakat ni ada jg apply gov pnya vacancies tp xdok rezeki lg..so sy harap rezeki sy di TADc akn bertahan selama yg boleh..

So, kitorang telah wat satu majlis khas utk Anne, mkn kali ni special skit..xdok la 1 jenis je..hahaha so layan gmbo je las..

bos memberi sepatah dua kata..sepatah ke..hahaha

dpt hadiah lg..hadiah berupa sepersalinan batik sutera utk dipakai pd hari khamis

american brownies from SR - nasib baik bos x marah tulis ayat tu..

yum yum yum..ada sate, mihun goreng udang, agar2 aiskrim dan mini muffin..

tgh2 mkn cbuk nk bergambar

aksi suap menyuap dgn mak buyung..hahaha jgn mare mok teh nt baby tendang

pakcik botak  x malu dtg opis nk makan sama..

eeee x malunye dia..dh le tu  mkn bnyk plak..hahaha

last pic with Anne
semoga Anne berjaya dlm karier nya dan murah rezeki sentiasa..terasa sgt kehilangan dia psl dia ni mulut bising..hahaha

Tuesday, March 23, 2010

Lawatan kerja MB & Menteri Pertanian

Salam uolls,

Start khamis minggu lps kami satu ofis berkampung di Demong Beach Resort utk wat persiapan lwtn keja MB..ni la yg cbuk sgt smpai lama x update..curi2 je online..

Sy diberi tangunggjwb sbg pengarah program memandangkan bos atas sy bercuti..takut sgt andai ada kecacatan semasa majlis nt..lwtn ni agak last minit so bnyk bnda yg agak kelam kabut..

Utk persiapan ni kena melibatkan bnyk pihak spt pej daerah, majlis daerah, jab perikanan, jab penerangan. polis dan bbrp jab kerajaan lain lg psl ini lwtn MB pstu Menteri Pertanian pun ada dtg skali, so mula2 tu ken atadah telingan juga ms hntar surat tp alhamdulillah kerjasama yg diberikan amat memuaskan..

So, malas nk cite pjg2 layan gambar je las..

persiapan terakhir..

selamat datang..


nyampah tul dgn pejal ni, dgn muka x bersalahnye dia catwalk dpn aku..

kenangan dgn N, pasni g DOA plak..rindu la N nt..

kami yg bertungkus lumus..

menunggu mkanan yg lmbat giler2 kat kuala besut..next time xmo g dh kedai ni..

mata bertentang mata..mamat baju merah kat blkg tu bru kawen seminggu pstu tinggal bini, org suruh bwk xmo, pstu rindu mula lah peluk nyor..

bbq dlm gelap..hahhaa dh kemaruk sgt nk wat bbq, tgh2 nyala api, hujan plak trus pindah bwk khemah yg gelap gulita..hahaha

seronok sgt..lama x happy2 kayak gni..

peace...

mengantuks suda..

bila plak blh wat bbq gni..

Terima kasih kpd kwn2 yg terlibat..kerjasama kalian amat dihargai..nt akhir bulan 4 ada expo plak..malas nk join psl expo x besh..

Monday, March 22, 2010

Kitchen cabinet

Salam uolls,

Td bukak email pastu ada gmbar2 kitchen cabinet ni..waa trus feeling verangan nk pasang kat rmh sndiri nt....hahaha

yg ni mcm biasa je kan..bnyk yg pesen gni..

sukak! suka! yg ni cantik psl ada kabinet kat tengah..tp mcm serabut plak tgk kat dinding kabinet tu..

yg ni moden..hmm ok jg..nmpak bersih..

warna hijau muda! waah suka sgt tp design mcm x cun plak...

ni mcm kat rmh kakak ipar sy je..tp ok jg x nmpk kotor..

verangan je lass..cukup ke x duit nk buat pesen gtu..hehhee  :-)

~penat sgt badan nih, rs nk balik rmh titon...

Wednesday, March 17, 2010

Musim org kawen..

Salam uolls,


waah sibuk sgt minggu ni, ada program lwtan MB ahad dpn..so tgh bergelut nk siapkan preparation tapak dan sbgainya..


x lupa jg musim org kawen dh tiba..sana sini ada jmputan.. adik sy yg no 7 pun dh bertunang baru ni..x sngka, tgk dlu kecik je rupanya skrg dia lg bsr dr sy..




pembukaan tahun 2010 - kamal & syibrah, dua2 ni opismate saya..




menyusul slps tu mukhlish aka wan - ni minggu lps kawen..



ni ms kenduri rmh staf kitorang kat besut, gmbr pengantin x ambik psl dtg awl sgt, lauk x hidang lg..pengantin tgh rilek2 lg..kahkahkah..tp gulai kawah dia meletops uolls!


ni adik sy yg no 7 bertunang..majlis yg simple, sbnrnya ingt pihak laki nk dtg merisik je rupanya trus bertunang..


selamat bertunang azrol dan nadiah


pengantin lama yg feeling2 potong kek kawen gtu..waahh sopannya aku duduk..


Tuesday, March 16, 2010

Bz

Mak bzios nyah!

Wednesday, March 10, 2010

Kenapa perlu ada perasaan ini...

Assalamualaikum..

Musim org kawen dtg lg..bulan lepas dh selesai sepasang officemate sy yg kawen sesama sendiri..hahaha sesama sendiri tu maksudnya pengantin lelaki dan pengantin perempuan 1 opis dgn saya..

Minggu dpn 2 org officemate saya akan kawen, 1 budak pertanian lg 1 anak buah saya kat tapak projek..hmmm tahun ni perabis budak2 laki..masa thn sy pompuan semua kawen..

Lps kawen nt mesti tertunggu2 sma ada pregant atau x..hmm sy dh mula timbul perasaan itu...sbb sy terdengar pengantin yg beru kawen bulan lps dh lewat period 5 hari..

Ptg ni sy dan pakcik botak ada appointment psl dgn doc psl result ujian kesuburan kami..hari ni akan tau punca nya..entahlah, takut pun ada..tp kami dh bincang suami isteri, apa jua keputusannya nanti kita kena redha dan bersedia..kalu ok alhamdulillah, tp kalu sebaliknya kami kena tabah..

Dan sy apabila terdengar je berita ada kawan yg pregnant, sy mula rs x sdp hati..susah hati..cemburu..nk marah..malu dan mcm2 perasaan..budak2 laki opis sy ada gurau2 psl saya x pregant ni tp buat2 ketawa je la..dlm hati Tuhan saje yg tau..

kalu g surau jmpa makcik cleaner ke, makcik2 kerani ke tgn tu cpt je nk sentuh perut tnya xde isi lg ke..bukan nk hulur tgn salam..sy kdg2 jd fedup dgn bnda2 ni..diorang bkn muda lg kalu x fhm knp kita x pregnant lg..kalu org muda tu sy x heran sgt tp gtulah mulut org bkn kita blh nk tutup..ada yg fhm tu ada jg tp x ramai lah..ada 1 hari tu ms turun lif sy jmpa satu kakak ni, dia tnya dh ada baby ke blm? sy kata blm lg..dia kata jgn risau sgt, dia dlu 8 thn bru dpt baby...syukur ada yg memahami..

Tp bukan smua gtu..even opismate sndiri pun ada yg gurau2 dan sindir2..opismate sy yg pompuan yg baru kawen smuanya dh ada anak dan ada yg sedang mengandung wlaupun x smpai setahun kawen..saya sorang je blm lalu ipengalaman itu..

Sesunggunya saya sgt cemburu melihat mereka yg kawen 2,3 bulan pastu dh pregnant..Ya Allah, sy cemburu sgt2..malu pun ada..tp tebal kan muka gtu la..ni kwn pakcik botak ada sorang yg baru lps bersalin..sy dh berbelah bahagi.rs xnk pegi spl sy segan sbb dia kawen kemudian dr saya dan dh ada baby..tp klu x g apa plak kata pakcik botak nt..

Saya kalu blh xnak perasaan spt itu wujud dlm hati sy tp saya ni bukannya kuat sgt..setiap kali dengar psl pregnant atau dpt baby, sy jd x keruan..sy sgt jeles baca blog kak edrina dan vp, mereka dilimpahi kemewahan gelak tawa anak2..

Ya Allah Ya Tuhanku, jauhkan lah perasaan ini dr hati ku...

Monday, March 8, 2010

ketupat bukan kuah kacang tp kuah gulai

Salam,


balik opis smlam adik sy wat balik ketam nipah.. tgk dlm sinki nmpak sgt menggerunkan..hahaha lengan dia sejibik mcm mr crab yg jual craby patty tu..hahaha



 pastu ms kat opis ada wat meeting, so ada mkn nasi dagang..bnyk plak lauk lbh so sy wat balik dsbb terliur nk mkn ketupat dgn kuah gulai nasi dagang..




 sedap tau..hehehe kalu org trg agaknya ada yg pnh mkn..klu x cy cuba la..sedaapp..



Tuesday, March 2, 2010

Balik opis makan di Taita

Salam uolls,

Semalam balik dr opis, sy ada appointment dgn doc kat Ibai Clinic..pas slesai appointment pakcik botak ajak makan kat Taita..pelik nye nama..


Smpai je kat TAita, nmpak 2,3 org opismate pakcik botak..hmmm patutla ber ia sgt nk mkn kat Taita, ni msti budak opis dia sembang td..

ni bkn nk ambik gmbr bini tp gmbr opismate di kat blkg tu..


pakcik botak order mee udang, x pnh mkn lg mee udang ni..


sy plak order char kueyteow..blh tahan la tp lmbt smpai..


pastu kitorang tambah sosej n chips..sosej nye 4 ketul je di buat mcm bunga plak

air dragon fruit utk pakcik botak dan limau kasturi asam boi utk saya..cedaaaappp

kitorang duk sembang psl keta..apa lg pakcik botak semangat merasuk le kalu ckp psl keta..

alhamdulillah..sedap la jg charkueyteow dia, tp mee udang tu rs semacam je, mcm kicap je kuah dia..mg gitu ke rs mee udang?

 
depan Taita ada taman awam bt buruk..syok je tgk org jogging..kita ni bila nk jogging plak..hahhaah...asyik jogging kat kedai mkn je..


Pas mkn balik rmh, pas isyak sy pun kroh kroh kroh...penat seh..