Saturday, January 30, 2010

Personal make up class with Nik-Eternal Touch..

Salam uolls,

Mlm td ingt nk update dh tp pakcik botak ajak p mkn sate plak..kitorang mkn sate kat Chendering-Sate Ori..hmm rs biasa2 je tp ini 1st and last sy g kedai tu..hehehehe..

Oh abis cite psl sate..ari tu kan dg bgtau sy nk bljr mekap dgn Nik..Nik ni kakak Azura DJ Hot Fm tu abisla nt Nik marah promote dia plak..kehkehkeh.


Kelas start dlm 3.30 pm kat rmh kwn sy yg join jg..1st time jmpa Nik dpn2 cantik tau dia ni..slim je..selama ni asyik jmpa dlm surau kat opis je tp xpnh tegur..hehehe takuuuutt..

Ada 3 peserta yg join termasuk sy dan seorang model d sediakan utk Nik tnjuk demo..Seronok jg tp yg x seronok nya rmh tu rmai sgt org..ada budak plak kacau..aduss pening2..
Jom lyn gmbr masa kelas semalam..

Nik sdg memberi pengenalan mngenai make up..


peserta dan gift dr Nik


make up tools Nik pnya..bnyk uolls, ada lg 1 beg x snap..kagum2..


model sebelum..


Nik tnjukkan demo smbil citer2 skit..budak kat blkg yg nmpk spender tu yg mengacau tu..very notty la..


make up mata dlm proses..pndai tau dia buat..


 
model selepas makeup..sorry ye kualiti gmbr krg memuaskan..nt sy nk cilok gmbr dgn Nik


part mata ni yg sy fail klu buat..tp dh bljr tu tau la skit2 teknik2 tu..kena praktis bnyk2..


 maaf ye kualiti gambr kurang memuaskan..hehehe


insa slps dimekap oleh dia sndiri dgn dibantu oleh Cikgu Nik..hahaha


model2 yg santek2  kahkahkah


bergmbar dgn Nik..


sdh makeup mkn keropok lekor plak..hehehe



last skali gambr dgn pakcik botak..hehehe


Kesimpulannya mmg best le kelas tu. kitorang xde la buat formal pun, lepak2 je..next time kalu nk buat kena cari tmpt yg aman skit la..anyway terima kasih bnyk2 buat Nik bb sudi mengajar kami ilmu2 mekap nih..next time kita wat lg ye.

Thursday, January 28, 2010

Yg ditunggu2 sudah tiba..

Salam uols,

Awal minggu ni saya ada beli 2 brg scr online..yg satunya tu ada mslh psl pembelian so agak lama jg menunggu..last2 skali ari ni baru sampai dua2 brg tu..


 brg pertama adalah.............


  buku asas solekan oleh Amy Janz dan Lily Haslina Nasir.. thanks a lot to Gee Cantik sbb tolong menyetelkan problem pembelian..hehehe



pakcik botak dgn rakusnya membuka bungkusan ke 2..



brg ke 2 adalah 28 palette blusher yg di beli dari amira ..



antara kandungan buku asas solekan..bagus bg mereka yg nk mendalami ilmu conteng2 muka nih..


jenis2 produk dan kegunaan..


hepi la dpt 2 brg nih..hehehe


~Esok ptg ada personal make up class bersama Nik-Eternal Touch..yuhuuu!!

Wednesday, January 27, 2010

makan2 @ Secret Recipe

Salam uolls,

Saya kan, dr minggu lps lg rasa nk mkn spageti meatball kat secret recipe nih..so gaji kan dh masuk haruslah paksa en hubby blnja mkn..hehehe lama tul x mkn cni..ingt nk try bolognise tp xsuka, dia pnya x jd le..last2 ambik meatball...hehehe

sekejap je order dh dpt..x ramai org kut..hubby plak ambik chicken cordon bleu, fav saya jg nih..

dh kol mak dlu bgtau x mkn kat rmh, klu x nt mak msk lbh plak..sian dia masak2 xde org mkn..

dia pnya gambar dlm menu sama dgn yg real..sukak! sukak!


ni tgh mengunyah bukan marah ni...hehehe



dlm masa bbrp minit je abis licin..waaa sedapnye..kihkihkih


tersandar kekenyangan mcm ular sawa..hehehe

kalu nk mkn SR lg kena tgu gaji bln dpn plak..hehehe kena berjimat cermat dh skrg ni..utang makin bnyk..kahkahkah..

Monday, January 25, 2010

Pembukaan kedai Ariani di K.Trg

Salam uolls,

Semalam dlm paper ada bgtau butik Ariani akan start buka ari ni, kul 12 ekin bini mawi dtg..dia kan model Ariani best le dia dpt tudung Ariani free so tghari tu opismate saya ajak g tgk kedai tu pastu g mkn sekaligus..


Smpai je kedai tgk org penuh rumbu dah..sy msuk sekerat je pastu kuar balik, x sanggup dowwh..tp si farah masuk le.dia mmg gila tudung ariani..saya dgn mama yati tggu luar je..


lawa design dia dgn warna korporat Ariani-fink kaler lg..



tgk le org berpusu2 masuk..oohh sesak2..



banyak dpt bunga smpai kat jalan raya depan pun dia letak..




bunga lagiks..tp ok jg kalu beli masa ni psl dia wat sale..


Saya rasa la kan, org trg mmg menunggu2 pembukaan butik ariani kat cni, tmpt dh strategik tgh2 bandar..dekat sgt dgn opis sy..


Tp tu le, sy berkenan jg ariani ni tp rs mcm x mampu je..  :'( isk isk..hehehe xde la, sy x kisah brand apa2 pun asal sy berkenan sy beli je tp x sanggup nk beli tudung yg harga rm50 ke atas..mahal sgt rasanya..hehehe


Tp kalu ada org belanja apa salahnye...hahahahahahahaha :-D







Friday, January 22, 2010

Mari mengacau bubur sura

Salam uoll,

Hari ni kan jumaat so best la sbb x keja, sekali mak bgtau mak long saya nk buat bubur as-syura mcm nama org plak, so pagi2 lg dh siap sbb kena g awal jg nk tolong2 kupas bwg, ubi dan bahan2 nk wat sura ni las..


saya pun kacau jg tau sura ni..sanggup ponteng joging sbb nk kacau sura, nasib baik berpeluh mcm joging jg..hehehe



pakcik botak ni pun kacau jg..dia lg byk brpeluh, sib baik x menitik dlm periuk..kehkehkeh



ni le rupanya, sedap tp sy x brp gemar sgt le..rasa skit ms panas2 je..


 
 kacau jgn x kacau..



2 periuk je buat ni tp tu le nk mengacau nye penat..



kusyuknya mkn..


balik dr rmh mak long kitorang lalu kut pantai airport..saje jln2, diorang dh tambak luas2 dah xnk bg hakisan pantai..



cantik la jd kwsan pantai airport ni, makin ramai le pengunjung sbb dh tambak seluas alam..




best plak tgk pantai yg jernih..

smpai rmh ingt nk g jln2 tp malas plak, so lepak umah je la..hubby plak bantai kroh kroh kroh..biasa le hari jumaat sedap le tdo ptg2..

~lama dh x balik dungun nih...

Wednesday, January 20, 2010

Sungguh x sihat tabiat ni..

Salam uolls,

Siang td sy x msuk opis..dr rmh dayah ambik sy kitorang terus ke setiu pastu agenda utama ke kota bharu utk tgk kwsan pembenihan ikan tilapia..

sy nk cari supplier baru utk benih tilapia ni tp xbnyk la yg dekat2 nih..kalu di luar trg ada tp jauh sgt kat kedah nun, risau nt ikan x brp elok plak. risiko lagi bnyk psl benih mungkin lebih stress sbb lama duk dlm packing..sape2 yg kenal pembekal benih ikan bgtau la saya ye..

Ni bkn nk cite psl siang tp mlm ni pnya citer..siang td saya, dayah n kak emi mkn kat pizza. pas smpai rmh kul 7.30 trus mandi, solat bagai pastu lepak main fb..hubby plak dh kroh kroh kroh tp blm solat isyak lg..penat kut..

Tgh2 main tu perut berkeriut plak, adui, rs nk mkn tp mcm lwt je.. xpe, iron baju keja dlu..hubby pun terjaga, dia kata lapar plak, hehe sy pun apa lagi 'jom mkn luar..?' hehehe hubby bising skit psl lwt sgt lgpun kitorang tgh dlm proses nk menurunkan berat badan skit..hehehe skit je..

Saya kata xpelah, kita dh lama x mkn mlm, sekali sekala..hahaha..sudahnye g lah kat NR Cafe kat tok Jembal,..mmg best kedai tu..area student..harga pun ok..

Saya order kueytow kungfu dgn air laicikang..huhuhu mmg meletop la laicikang dia..hubby lak order kueteow bandung dgn air jagung..hehehe dia punya lg dasyhat (xtau eja cmne)



kedai ni dlm hutan skit..hehehe



bersungguhnye mkn.. :-D



lupa nk snap gmbo sblm..kehkehkeh..


sudahnya smpai rmh kul 12, rs menyesal plak mkn lwt2..kahkahkah..ngada tol..padahal td beriya2 sgt..haha xpe hujung minggu ni jogging lg..hahaha

Saturday, January 16, 2010

Refleksologi kaki

Salam uolls,

Siang td ada family day wisma darul iman, opis suami saya, diorang wat kat TTC..so g le tghari tu mkn tghari kat TTC..

smpai je TTC budak2 opis kata nama hubby naik ms cabutan bertuah tp sbb hubby xdtg so xdpt le..hahaha nk dtg awl cmne, blik rmh kul 4 am..dgn sy sekali xleh tdo pastu pas subuh tertido smpai kul 11.30..kehkehkeh..

hubby terkilan jg psl katanya nama dia xpnh naik kalu ada apa2 cabutan bertuah..hehehe saya kata xpe lah xde rezeki la tu..

utk mengubat hati yg lara hahaha lara la sgt, kitorang g jln2 xde tujuan kat giant..sekali teringin plak nk wat refleksologi kaki ni..mmg lama dh nk buat tp asyik bertangguh je, malu lah, sakit lah..so td sbb xde apa nk buat sy nk try le..


 sy wat dlu..best sgt..hubby takut2 lg nk cuba..kehkehkeh



pandai kakak ni urut, smbil urut sambil promote bekam, ubat buang toksik la..hehe sy kata tggu dpt gaji baru le..hehehe mahal jg ubat yg dia promote tu..



muka menahan kesakitan dan sendawa..hehhee bnyk angin pakcik botak nih..




hubby pnya suami kakak tu yg urut..

Pas urut tu ok la rs kaki, dia kata kami berdua ni x ckp air putih..mmg pun, kurang sgt minum air..pas ni kena jaga kesihatan betul2.. nt gaji baru blh urut lg..hehehe


cubaan utk melihat gerhana matahari separa, dr spek ni x nmpk la psl pakai kamera hphone sajorks..tp ms kitorang tgk tu nmpk la gerhana tu baru nk jd separa..

Thursday, January 14, 2010

bersukan menyihatkan badan..hehehe

Salam uolls,

Ptg td ms kat opis hubby call ajak main badminton dgn officemate dia..adui mana nk cri kasut sukan ni, yg ada tu hubby pakai so sy kena cri lain le..sudahnye g bata kat giant tgk cantik plak kasut2 cni..samabr le 1, klu x main bdminton pun mmg cadang nk beli psl nk exercise..bmi sy dh 22, takut naik lg je..doc pun dh sound2 srh diet skit2, jaga makan..

 trus buka dlm keta, x myempat..


smpai je kat stadium tertutup, dh penuh org..kitorang pnya court pun geng lain dh main, kena tunggu  turn lah, maybe sbb hari khamis org penuh dewan le..

 game pertama bermula, suamiku si baju kuning sedang menunjukkan skillnya..hahaha



 berehat jap tgk bdk2 pompuan main..


sudahnya saya lepak kat tepi smbil bc novel, kehkehkeh nasib baik dh standby novel

Esoknya operasi baru akan bermula, nk g jogging kat tepi stadium..mintak2 jadi le pegi, takut jogging ats katil je..hehehe