Thursday, December 2, 2010

Keropok besut

Ni cerita lama. 4 tahun lepas pernah makan keropok kat area Besut ni. Sedap giler! Kalah keropok losong.

Itu hari masa balik dr KB, rasa teringin plak sebab lalu kut kedai jual keropok. Ajak pakcik botak singgah. Mula2 tak nak lah, beli bungkus la. Mcm tak nak berenti la. Tapi saya paksa jugak psl terigin sangat.

Last2 singgah kedai ni, rasanya kedai yg sama masa saya makan 4 tahun dulu. Rupa2 nye betullah. Order2 inggit dgn air nyor. Dah la masa tu panas je cuaca, nyaman seh minum air nyor. sampai je kerokok goreng waaah nampak sedap. Bila makan memang sedap! Sama mcm dulu.

Last2 tak cukup 2inggit. Org tu la mula2 jual mahal, last2 dia mintak tambah lagi. Tapi series memang sedap. Arrggh teringat2 plak :D

 ni kedai nya. Kat Kg Pengkalan Nyireh, Besut.





puas la buleh makan banyak. Sedap, best, terbaekkk lah!

:D

2 comments: