Thursday, November 4, 2010

Tragedi Oktober

Wah tragedi lah sangat!

Tak lah, xde tragedi pon. Tapi Oktober tahun ni banyak sangat benda yg berlaku. tak perlu lah nk hurai satu2 tapi memang semuanya menyesakkan otak.

Hari ni dh masuk bulan November maknanya audit nak start dah. Minggu lps dh selesai satu. Hari ni ada satu audit PPRT oleh ICU tp aku tak pegi pon. Kalu saya pegi memang confirm tak siap keja lah. Hari ni lah nak kira gaji budak2 sangkar, so kalu g audit tu alamat minggu dpn baru dpt. Kesian plka nanti tp sib baik bos bhg ada, dia boleh cover. Minggu depan audit Jab. Perikanan plak. Aduuuiii nk kena prepare dokumen nih.

Pastu kul 3.30 td ada meeting psl nk join pameran SDSI dgn MAHA. Last2 saya bgtau mintak dikecualikan drpd meeting tu dan sekaligus dikecualikan drpd pameran tu. ari tu ada assistant blh la nk join bergelak ketawa masuk pameran. Sekarang ni sorang diri tanggung keja, xde masa nk bergelak2 dah. 

Dah la dgn nak pindah rumh lagi, 2 minggu ni mmg penat giler. Esok nak ngangkut barang2 sekaligus, org astro pun nk datang cabut astro pasang kat rumah baru. Tong gas pun rasanya esok jugak sampai. Semuanya esok. Pakcik botak plak ada kursus file meja kat Paka. Aduii, asalnya saya nk ikut tapi mikir nanti rumah tak settle2, minggu depan sepupu kawen kat Dungun, baik settle minggu nih.

Kalu mikir hal keja ni mmg tension. Mlm ni aku siap keja cepat2, bos nk malam ni jugak. Nasib baik siap. Baru leh update blog, hahahahahaa.

Camne la tak stress, keja 2 orang tapi aku buat sorang2. Dari sekecik2 memo sampailah ke sebesar besar bajet. Bila nk dapat assistant ni. Tadi dh bg hint ke bos tp tak tau la cmne. Rasa boleh bertahan lagi ni, tak tau la sampai bila. Tapi kalu dh over limit mau aku mengamok jugak nanti.

8 comments:

  1. hishh, jgn mengamok tau..nnti org takut nak dekat..hehe..

    ReplyDelete
  2. sabar marina... tarik napas... lepas... buat yoga, hehe

    ReplyDelete
  3. kita pulak tragedi november...huhuhuh..banjir besar...tak penah seumur hidup rasa..nih first time....:)

    ReplyDelete
  4. sabar..sabar..put a beautiful smile on ur face...

    ReplyDelete
  5. yekee kak marina... hoho saba yaaaa kak =) hehehe akak nak masuk umah baru da kan ;p

    ReplyDelete
  6. jangan stress, nanti hypertension.
    bestla nak pindah umah baru. tapi memang letih nak angkut2 barang nanti.

    ReplyDelete
  7. kejora,

    hehehhee acah2 je. ;)



    madam sooyaree,

    uuuhh aaahhh..hahahaha



    diamilikku,

    oh siannya, harap awk bersabar ye..;)

    ReplyDelete
  8. joy,

    hehe thanks ;)



    dd dudu,

    dh masuk dh cayam ;)



    erieq,

    hohoho giler kentang penat..rasa nk cuti seminggu..sepatutnye ambik cuti dr awal..hahaa

    ReplyDelete