Thursday, November 18, 2010

Rinduuuuuu..

Salam Aidiladha uolls..

Tahun ni malam raya dirumah baru. Pagi raya balik rmh mak. Sembahyang raya kat sana. Perasaan ku sangat pelik sbb nya parking telah diambik oleh kereta lain so utk kereta kami dh takde tmpat nak parking. Hahaha. So park la kat tengah2 panas :D. Masuk rmh mak pun semacam je, pastu masuk bilik lama ku, huhuhu lepak2 atas  katil pas solat, sgt best rasanya wlaupun tilam sudah rasa spring toing toing. Hahhahaha.

Itulah org tak biasa duk jauh2 dgn mak. Sudah 30 tahun baru nk merasa berdiri atas kaki sendiri. Huhuhu. Tapi sgt seronok duduk rmh sendiri, takde org nak marah. Pakai seluar pendek pon takde org nampak. Kalu rmh mak mesti ayah bising. Hauhauhau. 

Sekarang ni balik rmh mertua plak, tghari tadi sampai. Aku sudah rindu sama rumahku. Rasa nak balik je, hehehehe. Masa di rumah mak semalam pun rasa nak balik cpt2, hahaha ngadanye. Saya agak mcm ni kut rasa ibu yg baru masuk keja pas cuti bersalin yg rindukan baby. Tapi saya rindukan rumah. Boleh pakai jugak perasaan tu agaknye, hahahaha.

Best giler dpt duk berdua tpi sunyi uolls. Saya ni dari kecik smpai besar memang kiri kanan bising je, rmh tepi jalan besar, siap blh dengar dan rasa gegar tanah setiap kali lori2 besar lalu. 

Jiran belah belakang dh masuk rumah, yg sebelah kanan belum masuk, belah kiri dah masuk tp jarang dpt jumpa psl masing2 keja. Yg bhgian depan sana baru 2 rmh yg dah masuk. Rata2 dh punya anak 2 dan ke atas walaupun tgk pada rupa lbh kurang baya kitorang. Saya rasa rmh kami je yg tak bunyi suara anak2. Mesti diorang ingat baru kawen kut ;).

Walapun sunyi tp best. Tapi penat uolls. Baru  tau patutlah dulu mak bising2 kalu rumah bersepah. Penat  nak mengemastp puas hati. Dah le rumah tu beli dpt free semut2 plak. Hadoii! Takleh tinggal even sebutir nasik pon. Pas masak mesti kena sapu+mop lantai. Kalu tak penuhlah semut duk hurung.

Patutnye esok (raya ke 3) buat makan2 naik rmh tp terpaksa kensel psl nye tukang masak merangkap mak sedara kena masak utk majlis rmh pakcik. Lagipun kakak ipar di Seremban takleh balik. Tak syiok la kalu dia x balik. Nak tgk syafiqah pakai baju kurung cotton ;) hehehe.

Tadi bawak balik puding roti, wooo! laku rupanya. Habis sekelip mata! Hahaha tipu lah. Ada request suruh buat lagi. Ok gua no problem. 

Selamat hari raya korban ;)

6 comments:

  1. Dungun pun kampung kita juga......tapi best le resepi tu...laris hingga habis..boleh jual le lepas ni..huhuhuhuhu -pakcik botak

    ReplyDelete
  2. iye le kg kita..bukan tak suka sukaaaaa sgt..tp sejak dh ada rumah sndiri ni rs teringat2 ..hehehe

    ReplyDelete
  3. samalah kita mambesar dlm suasana bsg..
    mula2 mmg xdpt suaikan diri dgn suanasa kg..

    ReplyDelete
  4. duduk berdua kat umah memang sunyi .. tapi tetap seronok!!

    ReplyDelete
  5. itulah kak na bestnya duk rumah sendiri....Rumahku syurga ku..kita yang akan mencorakkan rumahtangga kita...

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete