Wednesday, November 3, 2010

Langsir punya cerita

Salam uolss,

Hari tu masa belum siap rumah cadangnya nak buat langsir la, kira nak tempah dkt tailor la. Pastu survey2 harga upah jahit langsir, mak aii mahal nye. Paling simple pun RM 7 sekaki. Rata2 harga average RM 7-10 sekaki. Tu UPAH sahaja belum beli kain lagi. Hau hau hau..

Sudahnya bila rumah dah siap grill semua, langsir satu hape pun tak buat lagi. Last2 g round Kamdar tgk langsir g dh siap je. Huhuhu ada pon. Cantik2 plak tu. Harga mahal juga. Tapi ada diskaun. Last2 setelah 2-3 kali ulang alik p Kamdar so kitorang beli je la. Asalnya berkenan gile dgn english rose tu. Mmg cantik giler, siap ada kepala langsir lagi. Pakcik botak pun berkenan, tapi mahal la. Lari bajet mcm ni :P .  Last kitorang ambik yg simple xde ropol2 kepala tu, tp 2 tone warna. Bhgian atas dgn bawah satru wrna, bhgian tengah 1 warna.

Mula2 nak ambik warna gold kat bhgian atas dgn bwh tu tp xde plak saiz yg kita nak. Akhirnya ambik yg maroon. Mikir jugak ok ke, mecing tak dgn sofa? eh x mecing xpe kan...?

Balik opis semalam trus p rmh baru, mak pun datang sekali siap bawak nasik dgn lauk lagi. Sebabnya saya puasa semalam nak abiskan lagi 1 hari baki ni. tu yg mak bawak lauk skali. Boleh la saya bukak puasa makan sedap2 ;D . 

Pas bukak pose terus start pasang besi cangkuk tu. Nak pasang ni pon satu hal. Selama ni tak pernah pasang pon, puas jugak pasang bukak pasang bukak last2 pakcik botak buat lagi cantik dari saya buat. Harharhar.



 pandai rupenye pakcik ni pasang cangkuk..hahaha



ini lah hasilnye.. ok la tu, simple.wrna kepala dan kaki langsir yg gelap dan bhgian tgh2 wrna cerah tu buat ruang tamu nmpak luas..heeee bagusnye   ;)


ari tu pakcik botak p meeting kat akademi bomba wakaf tapai dapatlah 1 beg goodies. Masa dia ambik saya balik keja tu dia suruh saya tgk blkg kat seat. Rupanya dpt pemadam api nih. Hahahahaa. Pelik nye g meeting dpt goodies pemadam api, tp bagus lah. Buleh letak kat rumah. Tgk dlm beg ada 1 kotak first aid kit dgn buku panduan mencegah kebakaran, pastu 1 tie bomba, keychain dan plak. Cantik. Brp kos smua nih...banyak duit bomba nih..hahaha

;)

10 comments:

  1. comel r umah ye...
    hehehehehehe
    bila nak ajak ni???
    ce kabo sket kak na weh...

    ReplyDelete
  2. naikseri rumah br dgn langsir baru..

    ReplyDelete
  3. tahniah, rumahku syurgaku.

    p/s- rumah saya tak berlangsir, sekadar tanpal glass sheet je sbb saya sukakan interaksi dgn alam.(wa... bombastiknya bahasa!)
    maklumlah rumah kg...

    ReplyDelete
  4. yela..langsir tu menampakkan hall jd luas...

    ReplyDelete
  5. cheqna,

    tq cayang..hehehe cheqna jemputlah mai umah k.na raya haji ke 3, insyaallah ada mkn2 skit..


    hamizah,

    trima kasih..



    piewahid,

    hehehe saya pon suka kalu xde langsir2 ni tp rumah pesen skrg tingkap nye wktu mlm org dr luar nmpak terang kat dlm rumah..


    joy,

    ye la kan....tq

    ReplyDelete
  6. dpt pemadam api?ehehehe...klakar lak..btw, umah kak na dh cantik..bila nk buat naik rumoh?eheheh

    ReplyDelete
  7. takpa kak. nanti 2-3 tahun lg boleh beli langsir english rose.

    la ni pakai yg ada bg lusuh dulu. hehe.

    ReplyDelete
  8. rumah kamu banyak tingkap .. jenoh la raya nanti kena buat bajet lebih cikit for langsir ;)

    ReplyDelete