Tuesday, August 24, 2010

Susah hati pasal dia..

Salam uolls,

Tadi ada satu kejadian yg sangat menggusarkan saya. Alkisahnya pagi tadi pakcik botak call katanya dia kena ke Besut ada meeting kul 11. Tiba2 je bos suruh dia pegi. Tapi pegi sendiri sbb driver duk sibuk hantar kurma. Dia ajak saya p sekali tp tak boleh la kan psl saya pun tgh keja, lagipun projek kat Besut memang tak pegi dah. Perjalanan ke Besut dr K.Trg lbh kurang 1 jam. Saya pesan sampai sana call.

Ok la, tengahari kul 1.30 pm pakcik botak call bagitau dah abis meeting. Katanya nak hantar keta g car wash jap. Saya pesan nak bertolak balik ke K.Trg call saya balik. Yelah kita nak tau la status perjalanan dia. Dah lah dia sorang2, risau juga.

Dalam kul 2.30 pm tu saya tersedar. Eh tak tepon pun. Saya pun call la pakcik botak kut2 dia lupa ke apa kan. Call tak angkat. 2 kali juga tapi x berjawab. Saya pikir mungkin dia berenti solat kat mana-mana. Ok rileks dulu.

Tak lama  pastu saya call lagi. Eh,tak  angkat jugak. Call lagi dan lagi dan lagi dan lagi. Banyak nye lagi. Eh betul tak tipu. Saya start call dia dari pukul 2.30 sampai 4.10 pm lbh kurang. Adalah lebih 50 kali. Hati saya dah mula rasa semacam. Kepala start pikir yg bukan2. Taak nak pikir pun tapi terpikir psl 50 kali lebih saya call pakcik botak tak jawab jugak. air mata dah menitik dah.

Pastu saya chat dgn nur, budak opis pakcik botak. Dia kata x balik lg. Saya pun bagitau la dia yg saya call dekat 50 kali tapi tak berjawab. Pastu Nur kata tadi dia tanya TA Majlis Daerah Besut, TA kata dah balik dah. Last2 saya mintak no TA tu dgn Nur. Saay pun call TA tanya la dia. TA kata memang dia yg hantar pakcik botak p carwash tadi, pastu dia balik terus. Saya bgtau dia pakcik botak tak jawab pun. TA pun try juga tapi tak jawab juga.

Perasaan saya masa tu hanya Allah yg tau betapa susah hati sangat. Risau yang teramat. Mata dah bengkak, hidung dah merah.Nasib baik opismate x ramai sgt kat depan masa tu. Dalam saya dengan TA dgn Nur duk discuss2 tetiba masuk call dari pkcik botak.

Legaaaaaaa sangat dpt sengar suara dia. Saya camkan betul2 suara pakcik botak. Mana tau kut orang lain. Pakcik botak kata dia kat Sek Teknik dah (x jauh dgn rmh saya). Saya tanya kenapa tak jawab saya call. Katanya dia lupa nak set profile normal balik. Tadi solat dia silent pastu terus lupa. Adoila, kita ni susah hati sampai sejuk kaki.

Dia jemput saya kat opis. Terus nangis2 tanya kenapa buat gitu. Takut tau kalu jadi apa2. saya terbayang yang pelik2 dah. huhuhu sadis tul pemikiran. Syukur sgt kpd Allah kerana makbulkan doa dan bawa pulang suamiku sengan selamat ;)

Pakcik botak, lain kali jgn buat lagi ye, nanti ai babab u :)

MySpace

14 comments:

  1. alahai..risau btol ye..permata hati kena jaga betul2..

    ReplyDelete
  2. penah rasa perasaan ni.... rupa2nya ecik hubby tido dan silent kan hp dia.. sabar je la... haih!

    ReplyDelete
  3. z@ck,

    buah hati pengarang jantung..hahaha

    ReplyDelete
  4. amni,

    hahahhaa kita bukan main risau lagi kan..

    ReplyDelete
  5. memang bimbang kan???
    dakpelah asalkan pakcik botak selamat sudah...
    khepok sutir..=)

    ReplyDelete
  6. hahaha xleh khepok, takuuuttt..pulas tinge je..hahaha

    ReplyDelete
  7. alahai kak na..n hari2 duk risau..abg n kan ulang alik jauh jugak kan..hari2 duk fikir macam2..
    org yang kita sayang..mmg patut kita ade rasa susah hatii

    ReplyDelete
  8. N cen,

    hehehe betul dos, kita susah hati je pikir dia ulang alik kan.

    ReplyDelete
  9. kalu saya pon saya nangis...cepat sgt nak pk hok takut2 tu..aduh la..apa2pun,mujur la pakcik botak selamat...:)

    ReplyDelete
  10. siannya dia...how bad feeling kan?apapun syukur semua selamat...rasanya semua isteri akan risau camni gak kalau situasi gini berlaku..:)

    ReplyDelete
  11. rosstina,

    betul tiena, mmg susah hati sgt..hehehealhamdulillah..

    ReplyDelete
  12. kejora,

    ye..saya rasa kalu org lain pun akan risau juga..hehehe tp syukur semuanya ok ;)

    ReplyDelete