Monday, August 30, 2010

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Salam kemerdekaan buat semua..

pic from google

Tahun ni sekalai lagi kita menyambut hari kemerdekaan dalam bulan puasa. Kat K.Trg ni saya rasakan sambutan kemerdekaan tahun ini tidak sehangat mana memandangkan org sibuk buat persiapan nak raya.

Walaupun sambutan tidak begitu meriah tapi kita sebagai generasi baru harus mengenang kembali jerit perih generasi terdahulu berjuang dalam usaha untuk mencapai kemerdekaan. Dlm astro History Channel banyak menyiarkan kisah2 sejarah lampau yg berkaitan kemerdekaan.
Disini saya nak ucapkan selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 53 buat seluruh kwn2 bloggers sekalian. merdekakan diri dan minda kita.

Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yg ke 53. I love u Malaysia!

~Terima kasih kpd Dania Arisya Putri dari Brunei atas ucapan kemerdekaan beliau kpd Malaysia dan rakyatnya. Semoga persahabatan kita dialam maya ini tidak terbatas setakat ini sahaja. Walaupun berlainan negara tapi kita masih serumpun ;)

MySpace

8 comments:

  1. nak menghayati merdeka tgk TV je hari nih..kalau keluar umah confirm dah takde semangat merdeka..tapi semangat nak RAYA...semua sibuk shopping je...kan kan kan...hehehhehe

    ReplyDelete
  2. hahaha betul la su, x terasa mana pun suasana merdeka..cbuk nak raya je..

    ReplyDelete
  3. YEaahhhhh!! MERDEKAAA!!! apa kes aku keje ni? hahhahaa,

    wess betol ke husband nak datang bandung bln 10? tolong la ikut pls :P

    HAPPY MERDEKA DAY!! yeeaaha!

    ReplyDelete
  4. wina,

    iye, dia p dgn opis dia. aku xnak bagi dia pegi psl aku xleh ikuuuuuttt. tapi dia kena g jugak..aarrghh tekanaaaannnn..!!

    ReplyDelete
  5. selamat hari merdeka!selamat menghayati erti kemerdekaan juga...:))

    ReplyDelete
  6. Salam Kemerdekaan kak... =)terima kasih atas komen di blog sebelum entri ini...Kerana Satu SMS lagi

    ReplyDelete
  7. kejora,

    iye, selamat menghayati erti kemerdekaan.

    amni,

    sama2..take care dear!

    ReplyDelete