Friday, August 20, 2010

Contest - Apakah...??

~Ini sticky mode ye kwn2 smpai khamis ni. sila scroll down utk n3 baru ;)~


MySpace


Hai kawan-kawan..  ;)

Seperti yang dijanjikan. Saya nak buat contest. Mulanya nak buat contest hits visitors. Tapi memandangkan kepayahan dan kesekseaan nak menunggu hits tu hehehe so x jadik lah.

Kita buat contest teka barang. Sonang je..hahaha

Lihat gambar dibawah ni dan teka gambar apakah itu. ;P lets chekidout bebeh!

 apakah benda ini?

senang je ni. xyah clue la ek :)

syarat2 nye xde syarat sangat pom. cuma pemenang akan dipilih berdasarkan siapa yg dapat jawab dgn betul. Kalu ada 2,3 orang yg jawab betul, saya akan pilih orang  pertama yg jawab dgn betul kat ruangan komen.

jawapan xyah emel, just komen je kat ruangan komen tu ye..tarikh tutup kena ada. hari last adalah hari khamis ni 19/8/2010 jam 12.00 tgh malam . xyah lama2 la psl senang je. xperlu  pikir lama2 :)

oh ye, 1 lagi. kalu nk join org tu mestilah ada blog. so nanti saya blh g merayau2 kat blog dia plak ;P

oops satu lagi. pompuan saje ye. lelaki x boleh sbb nye...nanti sy bgtau kemudian ye ..jgn marah ye lelaki2.. ada sebab tau.. ;)

sorang pemenang je akan dipilih tau psl hadiah ada satu je  ;P

nanti lenkali kita wat contest lagi k..

* tambah skit : hanya 2 cubaan jwapan saje yg dibenarkan ye. cth mcm kalu rs jwpn mula2 tu mcm x brp nk betul, boleh teka lagi kali ke 2. 2 kali je tau

aii mcm susah je..hmm ok korang boleh teka seberapa bnyk korang nak teka. xde limit ;) mcm x best plak kalu teka 2 kali je..hehehe

selamat mencoba!

*** update : oh kawan2, jwpan yg diberikan masih belum ada yg tepat. agak jauh dgn jawapan asal tapi ada yg hampir juga. saya bagi klue la ye. klue nya di kedai makan memang perlu ada ;)

hope ada yg boleh nampak..cepat2 jawab!

MySpace

34 comments:

  1. salam dpt tahu drp blog dd ..bagi la tahu sikit apa benda tu...ngeh ngeh

    ReplyDelete
  2. tak apa kita try ye .... haidbin...tolong meriah kan blog ni.

    ReplyDelete
  3. penimbang berat badan!!!!!

    salah ke?? klu salah, dd cube yg lain

    ReplyDelete
  4. salam ziarah....seronok gak baca2 kat blog ni...mcm nk teka...tp bg pk dulu ya :)

    ReplyDelete
  5. bukan tu kat tepi printer tu ke? erk? hee,...

    ReplyDelete
  6. kak, percubaan kedua --> kotak

    ReplyDelete
  7. mm mm mm nak teka tp xtao..huhu..nak teka secara pukal bleh x? hehe

    1) mcm pregnancy test. huhu
    2) pendrive/thumb drive kot :p
    3) er seperti bekas spek mata mak saya ^_^

    hehe. ok 3 je utk kali ni.nak cr idea lg pastu nak teka lg. hehe

    ReplyDelete
  8. ciaree manaa bolee, syaratnyee kene teka 2 kali jek arr ;p

    ReplyDelete
  9. hehehe dd, baca balik syarat tu.. akak dh tukar dah..blh teka brp kali korang nak.hehehe

    ReplyDelete
  10. hehe dd salah tgk tuu..bleh teka byk kali arr :D

    hmm nak teka lg tp da abes idea.huhu

    ReplyDelete
  11. cuba2 jer yer...rasa2 cam printer.

    ReplyDelete
  12. sekali lagi nak cuba...'peti sejuk'..hihi...cam mengong je jawapan..kihkih

    ReplyDelete
  13. one more pls..hihi..jgn mare yer..ermmm..'mesin fotostat'..bukan eii...gulpp!

    ReplyDelete
  14. kejora,

    hehehe x marah pom..cuba la bnyk2 kali pom xpe..hehhe

    jawapan akan diumumkan hari jumaat 20/8 ni ;)

    ReplyDelete
  15. heeehee salah n3 da...nak jawab nie,
    laptop atau broadband betul tak tuan rumah...

    ReplyDelete
  16. nak jawab lagi nie...rasa2 nyer mouse(tetikus)atau pun kotak file. pening2 dok pikir nie.

    ReplyDelete
  17. nak cuba juga

    bekas pen
    rice cooker?(ada ke)
    printer

    buntu2

    ReplyDelete
  18. bg la hint sikit..tp tgk mcm kotak..tp dd dudu dah jawab kotak..kalu jawapan betul mmg takde can la saya..hehehehehe

    ReplyDelete
  19. tgk2 balik macam printer..tak pun scanner...huhuhu

    ReplyDelete
  20. salam ramadan...
    nak sibuk seround,penutup printer kot

    ReplyDelete
  21. kotak yang ada isi planner atau diari kat dalam tuh...hehehheheh..cuba jer kan...

    ReplyDelete
  22. teka lagi ye kwn2..

    pn noani cen, jwpan mende plok gtu hahaha

    ~ada jwpan yg hampir2..cuba ye kwn2..

    ReplyDelete
  23. pembakar roti :D

    yg main tekan2 tuu :D dah msak dia ada corak petak2

    ReplyDelete