Saturday, August 21, 2010

Berbuka hari ke 10

Salam 10 ramadhan uolls..

Sepanjang 10 hari puasa, semalam (hari ke 10) 1st time tak berbuka kat rumah. Tapi bukan kat restoren tapi rumah pakcik saya kat batu buruk. Pakcik saya dan family kat kemaman nak datang berbuka so roger punya roger pakcik yg kat batu buruk suruh berbuka kat rumah dia.

Siang tu geng-geng mak-mak g masak apa yg patut. hahahaha geng2 yg x jadi mak keja nya membuta :D hahaha xde lah, adik saya yg pompuan 2 org p kursus kawen. Nasib la kena tarikh bulan pose.

Ok ok, kitorang smpai rmh pakcik dlm pukul 6.30, siap2 apa yg patut. Makan kat luar je since ramai kan. macam kenduri plak.

posing itu wajib! hahaha


upacara menyediakan budu, semua berkerumun :D


power la ada budu + durian. saya pun x pernah mkn budu+durian ni. budu saje ok la..hahaha


menu berbuka ayah ku- asam gumpal durian cincau. yg hitam2 tu cincau yg nak letak dlm air bandung tp ayah bantai letak dlm kuah asam gumpal sagu ni..hahaha ayahku memang felik skit kalu bab makanan, dia suka makan pengat + ikan goreng :P hahaha


pakcik botak duk kat hutan taman. banyak nyamok oh duk kat pokok2 ni

Lauk-lauk lupa nak snap. Ada ikan singgang, sayur pedas batang keladi, ayam percik, sup tulang (paling best!), sayur lemak daun kayu, sosej, daging kambing bakar, mi goreng, pengat ubi stela, asam gumpal, durian dan air bandung. tak taulah kut ada yg tertinggal. hehehe saya mkn nasi dgn sup tulang+ayam percik. banyk sgt lauk smpai xtau nak ambik yg mana.

Tapi last2 habis juga psl geng2 mak-mak ni duk tapau wat balik. Blh mkn utk sahur plak.

budak kecik ni duk main kacau2 hirisan timun dlm besen. xde org sedar.

opps! dh kantoi! hahaha


setelah diumpan dgn handfon baru dia nak dekat..hehehe

Minggu depan dh banyak jemputan berbuka kat luar. Awal2 puasa ni xde lagi.

Oh ye, jawapan utk contest tu saya publish Ahad ye. Sorry sgt2 psl gambar jwapan tu ada dlm pc kat opis. Lupa nak ambik ;)

MySpace

3 comments:

  1. beshnyer berbuka ramai2..rih rendah la jawabnyer

    ReplyDelete
  2. mmg best! budak2 la yg seronok..lagi best makan berebut..hahaha

    ReplyDelete