Saturday, May 22, 2010

K.Trg-Seremban-Jerantut-Jengka-K.Trg

Salam uolls,

Penat giler uolss, saya bru balik outstation ni..outstation katanye..hahahaha eh betullah, g tgk benih ikan..sngaja  pilih time pakcik botak xdok, so that xde la org kena tinggal nt..

Sbnrnya dh lama plan nk g tgk benih ni tp asyik tertanggug2 je..so masa pakcik botak nk g induksi tu sy mintak ijin dlu nk g jauh ni..so ada le xtvt yg berfaedah utk sy time dia xdok ni kan...
 
hari pertama (selasa 18/5)
Bertolak dr K.trg kul 10 am gtu..janji jmpa dgn abg rusman aka tok batin kat ajil psl kitorang lalu kut jerangau gtu..ahli rombongan adlh seramai 6 org, so 2 buah keta la..1 keta saya dan opismate, satu keta lg geng2 jab. perikanan..

Smpai kat bukit besi, halimi aka drebar bgtau keta rs xsedap..so decide smpai kuantan cari agent ford..smpai kuantan cek punya cek rupanya filter dh tersumbat..tukar filter smua terbang rm142..sib baik dpt advance..xde mknanya haku pkai duit sndiri..hehehe

sib baik la jmpa agent ford ni..

sudahnya pas tghari bru bertolak balik ke seremban..pusing2 cari hotel dh hmpir mlm..guna gps ni dia bwk g hotel mahal plak..ciss xleh pakai tol gps nih..hahaha

kitorang tdo 1 mlm di cni, kira kitorang campur rate la..blh kongsi byr..hrp rate aku sorang rm160 je x lps beb.. cmpur dayah pnya rate rm100 kira lps la..satu mlm rm218 boleh lah..

cantik bilik air dia, luas gile..suka wrna tile dia..

mlm tu kuar mkn kat mana ntah tp ada kfc bumbung minang..cantik..mkn kat gerai je tp mknan ok la..portion bnyk gile..kitorang order lolok, tauhu bakar, nasi goreng ayam, saya order kuewteow goreng tp x abis..

saya sgt suka tauhu sumbat tp ni 1st time mkn tauhu bakar..sedap la weiii..

ahli rombongan..yg muda ada, yg tua ada, bak kata abg rusman, yg x sedar diri pun ada..hahaha

ni lolok..ingt kan apa rupanya yg mcm yong tau foo tu tp dia cucuk2 ada kuah sup dan sos..

hari kedua (19/5 rabu)

pas sarap kat hotel, trus check out n berdesup cari tmpat benih yg pertama iaitu di jln pantai seremban..rupanya dh nk masuk jelebu dh kiranya hujung seremban le..

smpai di jerlang aquafarm..bsr jg tmpat dia..ni kwsn inkubator..

nmpk x anak tilapia kecit2 tu..ini masih cmpur dgn yg ada egg yolk..

Pas lunch kitorang berdesup ke jerantut plak..sekejapan aje di seremban..Kitorang smpai di bndr jerantut lbh krg kul 5 lbh..check in di hotel inderapura..

Hari ketiga (20/5 Khamis)

1st time smpi jerantut, ok la..hotel yg kitorang stay ni pun even murah tp cantik gile..berlagak tau amik rate paling mahal..kihkihkih..paling murah rm48, paling mahal rm88 je..sekali bilik saya dgn dayah ada 2 katil double..kira 4 org blh masuk..hahaha

pagi di jerantut..

slh satu tmpt pengeluar benih tilapia..tmpat ni cantik mcm taman..eh mmg taman pun..hahaha

kahkahkah..lawa plate keta labi ni..

pose skit..

ni tilapia yg dh bsr2..dekat dgn tebing depa ni berenang..

pas tu g jengka plak..tmpt ni jauh gile, naik bukit trun bukit, masuk kebun kuar kebun, masuk ladang sawit kuar ladang sawit..giler ah..pening haku duk dlm keta badan terhenjut2..

sib baik ada drebar yg cekap :-)

at last smpai jg..tmpt ni cantik dkt dgn bukit..kolam dia bsr giler...

bosan dah ni..

hari nk ujan ni, bila nk blah ni? xyah la discuss lama2..

part ni paling best! supplier ajak mkn kat bandr tun razak kalu x silap aku..ikan siakap tu mabeles wa ckp lu..

last gmbr kitorang la plak..

Abis d ctu, kitorang x balik ktrg trus psl dh lwt..so decide stay kuantan 1 mlm pastu esok bru chow..smpai kuantan dh mlm so stay kat citivew hotel je..lena gile tdo mlm tu..

esoknya jumaat pas sarap g round2 nkat east cost mall, aku beli maskara je psl yg lama dh abis, nt 28hb ni nk mekap org nikah baik aku beli skrg nt lupa plak..

Itu je la catatan perjalanan ku sepanjang 3 hari eh 4 hari outstation..penat gile wehh..terkilan x dpt mkn nasi bubur special kat jerantut..arrgghh nk makan!

3 comments:

  1. bestnya dapat g jalan2..walaupun penat tapi happy dan blh bukak minda kan...kejr tadc memng best pun..huhuhuhu-ann

    ReplyDelete
  2. uishhh bestnya jalan2.....walaupun penat..tapi tgk tempat2 tuh yang cantik boleh terbang semua penat tau....btw..gi outstation time hubby pun takde memang tak terasa kan..sebab sama2 keje..cer pi aoutstation time hubby duk tercatok kat umah..sumpah nangis...rindu gilerrrrrr

    ReplyDelete
  3. N

    hahaha mmg best le time keja luar..

    dia milikku,

    hahaha stuju sgt tu su, sengaja pilih time dia xdok, kalu idak menangis le..hahaha

    ReplyDelete