Monday, April 5, 2010

Bbq @ Sg. Como, Tasik Kenyir

Assalamualaikum..

Minggu lepas tetiba je rasa nk wat xtvt dgn bebudak opis..bulan lps dh wat bbq tp bbq tgh hujan..masa tu mlm sblm lwtan MB..last minit pnya plan..

So minggu lps ckp dgn faizal ajak dia wat bbq..dia kata dia nk g memancing kat Como, wat bbq kat sana la..saya kata ok jg tp kena tnya persetujuan ramai le kalu ada yg berminat boleh proceed..

Sebenarnya Sg. Como tu salah satu projek perikanan yg saya jaga..so kadang2 budak2 ni selalu lepak mancing kat sana..tempatnya memang cantik..keindahan tasiknya, kehijauan hutan, bukit bukau yang kadang2 dilitupi kabus..oohh memang mendamaikan..

setibanya di como,budak2 x ramai lg yg smpai..so lepak kat pejabat operai dulu..


1 blok sangkar yg berlatarbelakang kehijauan hutan..

ada 10 ekor burung, tembak seekor berapa yg tinggal..?? hehehe

sungguh mendamaikan..

 helang bebas terbang..

standby utk bbq..

nk turun bawah pun mencabar giler..nmpak x air terjun tu..best2..!

cantik air terjun ni..tp kitorang x turun bawah psl tinggi sgt..

start ingat api utk bbq..bg budak2 laki je la..hahaha

acara mengail ikan-ikan kecit..hahaha

larikkkss..ada bujang senang..eh bujang ni x senang dh psl bru kawen bln lps..hahaha

bestnye budak laki main bergayut kat tali pastu terjun..org pmpuan tgk je la..

air terjun bwh sinun..x turun psl tinggi sgt..

sebelum balik, p mancing kat tasik jap..hahaha..

kesimpulannya..xtvt ni mmg best, walaupun hujan sekejap masa bbq tu tp mandi tetap mandi..next time blh buat lg..

jadi kpd anda smua yg suka sgt melancong ke luar malaysia..bandung la, vietnam la, chinna la..xyah la..explore la negeri kita ni..banyak lagi tempat2 yg cantik dan belum diteroka..

Jom jalan-jalan di Terengganu!  =)

5 comments:

  1. i love terengganu.. pernah dok sana dulu... been to tasik kenyir few times memang sangat best dan cantik.. naik bot ke air terjun lasir ke saok i tak ingat dah.. heheh

    ReplyDelete
  2. air terjun lasir mmg ada..tp skrg dh x jd tmpt rekreasi dh..tp still blh mandi air terjun kat lasir tu..dtg la lg lady, blh kita p jln2..

    ReplyDelete
  3. besnyeeeeee

    suke xtiviti cani

    errr kak marina duk mana ek?

    ReplyDelete
  4. dd, akak duk area stadium runtuh tu..meh la jalan2 kat ktrg..bwk kuku skali..hahaha

    ReplyDelete
  5. wakpe la syahrul dok ikot skali..kalu dok, mmg sy nk ikot etek...lawo2..suka2..

    ReplyDelete