Wednesday, March 10, 2010

Kenapa perlu ada perasaan ini...

Assalamualaikum..

Musim org kawen dtg lg..bulan lepas dh selesai sepasang officemate sy yg kawen sesama sendiri..hahaha sesama sendiri tu maksudnya pengantin lelaki dan pengantin perempuan 1 opis dgn saya..

Minggu dpn 2 org officemate saya akan kawen, 1 budak pertanian lg 1 anak buah saya kat tapak projek..hmmm tahun ni perabis budak2 laki..masa thn sy pompuan semua kawen..

Lps kawen nt mesti tertunggu2 sma ada pregant atau x..hmm sy dh mula timbul perasaan itu...sbb sy terdengar pengantin yg beru kawen bulan lps dh lewat period 5 hari..

Ptg ni sy dan pakcik botak ada appointment psl dgn doc psl result ujian kesuburan kami..hari ni akan tau punca nya..entahlah, takut pun ada..tp kami dh bincang suami isteri, apa jua keputusannya nanti kita kena redha dan bersedia..kalu ok alhamdulillah, tp kalu sebaliknya kami kena tabah..

Dan sy apabila terdengar je berita ada kawan yg pregnant, sy mula rs x sdp hati..susah hati..cemburu..nk marah..malu dan mcm2 perasaan..budak2 laki opis sy ada gurau2 psl saya x pregant ni tp buat2 ketawa je la..dlm hati Tuhan saje yg tau..

kalu g surau jmpa makcik cleaner ke, makcik2 kerani ke tgn tu cpt je nk sentuh perut tnya xde isi lg ke..bukan nk hulur tgn salam..sy kdg2 jd fedup dgn bnda2 ni..diorang bkn muda lg kalu x fhm knp kita x pregnant lg..kalu org muda tu sy x heran sgt tp gtulah mulut org bkn kita blh nk tutup..ada yg fhm tu ada jg tp x ramai lah..ada 1 hari tu ms turun lif sy jmpa satu kakak ni, dia tnya dh ada baby ke blm? sy kata blm lg..dia kata jgn risau sgt, dia dlu 8 thn bru dpt baby...syukur ada yg memahami..

Tp bukan smua gtu..even opismate sndiri pun ada yg gurau2 dan sindir2..opismate sy yg pompuan yg baru kawen smuanya dh ada anak dan ada yg sedang mengandung wlaupun x smpai setahun kawen..saya sorang je blm lalu ipengalaman itu..

Sesunggunya saya sgt cemburu melihat mereka yg kawen 2,3 bulan pastu dh pregnant..Ya Allah, sy cemburu sgt2..malu pun ada..tp tebal kan muka gtu la..ni kwn pakcik botak ada sorang yg baru lps bersalin..sy dh berbelah bahagi.rs xnk pegi spl sy segan sbb dia kawen kemudian dr saya dan dh ada baby..tp klu x g apa plak kata pakcik botak nt..

Saya kalu blh xnak perasaan spt itu wujud dlm hati sy tp saya ni bukannya kuat sgt..setiap kali dengar psl pregnant atau dpt baby, sy jd x keruan..sy sgt jeles baca blog kak edrina dan vp, mereka dilimpahi kemewahan gelak tawa anak2..

Ya Allah Ya Tuhanku, jauhkan lah perasaan ini dr hati ku...

5 comments:

  1. marina - sedih akak baca luahan hati marina kali ni.. mmg tension kan biler org tetiba dtg pegang perut & perli2 neh..

    satu ajerk pesan akak... jgn putus asa.. doa & terus doa, minta pada Allah..

    Akak doakan marina & hubby terus cekal & tabah.. percaya lah semua ni ditangan Allah.. rezeki, jodoh, ajal etc semua ketentuan Allah..

    Kita sebagai hamba jgn putus asa.. doa & terus doa disamping berusaha. Insyallah akak percaya satu hari nanti marina akan dikurniakan cahaya mata jugak.. mudah-mudahan..amiinn...

    ReplyDelete
  2. ye kak..jgn putus asa..jgn rasa kecewa yer..sabar ek...dugaan tu semua..insyaAllah..ada keizinanNya..akak akan dapat jua suatu permata yg tak ternilai nnti...sabar yer...

    ReplyDelete
  3. kak ed,

    trima kasih kak..sy akan terus berusaha dan berusaha dan juga tawakal..terima kasih banyk2 kak...sy sgt meminati dan mahukan kehidupan yg meriah dgn anak2 spt akak..

    along,
    terima kasih dear, insyaallah suatu hari nt..doakan ye..

    ReplyDelete
  4. tak paham kenapa org suke tanye2 dan pegang perut. haihh~~

    sabar ye kak.

    akak, saya nak gtau ni. hehe. saya nak buat tutorial page link tu, tapi kannnn boleh pulak saya lupe saya edit koding html apa hari tu.. saya tgh try n error lgi ni... asyik x jadi cam jirandudu je haha.. tp saya akan keep tyring sampai jadik balik k. nanti dah siap, saya bgtau akak hehehe. secepat yg mungkin, i'll try :D

    ReplyDelete
  5. dd dudu,

    ok2...nt dh blh jadi dd wat tutorial tu ek..hehehe

    ReplyDelete