Tuesday, December 29, 2009

Mari belajar mekap..

salam uolls,

Ai nk promote skit nih..sape2 minat nk belajar mekap boleh join kelas ni bersama Eyra Rizal..bg yg tinggal di Kuala Terengganu kelas akan di adakan pada 15 Januari 2010..tmpt akan dimaklumkan nanti..sape2 berminat blh sms saya 0129584321 atau email marina7880@yahoo.com atau pun tinggalkan komen..


utk perhatian tarikh diatas semuanya utk thn 2010 ye..tuan dia salah tulis daa..



Monday, December 28, 2009

Nk bg hadiah apa ye..??

Salam uolls,

uolss, 31 hb ni birthday hubby sy..tp xdak idea lgsung nk bg apa..?? ada cadangan x...??? xnk la yg mahal sgt..hahhahaha janji ada sentimental value...waaaahh gtu..kahkahkah..


Monday, December 21, 2009

popia daging..

Salam uols,

lama saya x letak n3 masak2..hmm td terlihat gmbr ms wat popia bln pose dlu..saya suka sgt popia tp kalu beli kat kedai msti rs x puas sbb inti kedekut..last2 beli bahan2 buat sndiri..puas hati blh letak inti bnyk2..tp yg ni sy try wat guna daging..biasa letak sayu je kan, kbtulan ada daging cincang dlm freezer, so try las buat..pandai2 la exjas brp bnyk ye sbb sy buat dlm kuantiti yg banyak..satu bungkus kulit popis yg besar tu habis..

sedapnye..terliur plak..

letak la bnyk mana pun asal puas hati..

lipat kiri, lipat kanan

sedang molek ckp 1 kuali inti dgn kulit popia..pastu goreng dan blh cicah dgn air lada..sedaap!

Bahan2 :-
  1. daging cincang
  2. tauge
  3. daun sup - hiris halus
  4. daun kucai - hiris halus
  5. lobak merah - potong kecik2
  6. kobis - hiris nipis2 (sape x suka xyah letak)
  7. bwg mesin utk menumis
Cara2:-

  1. tumis sesudu bwg mesin.
  2. agak2 dh wangi masukkan daging cincang, goreng smpai daging masak.
  3. masukkan smua sayur dan goreng smpai agak2 masak.
  4. jgn lupa masukkan garam secukup rasa. tp sy guna serbuk perisa 'secukup rasa megi ' tu..dh sedap dh
  5. kalu suka lada sulah blh letak skit .
  6. dh masa blh start menggulung popia.
~oowh..lama sungguh aku x masak..hahaha

Sunday, December 20, 2009

Sape lah dlm dunia ni baik hati nk bagi duit kat org..

Salam uolls,

korang pnh x dpt email yg ngarut2 yg kata nk derma duit berbillion2 lah..sbb dh sakit so nk transfer duit ..kononn..apa motif diorang wat keja gni..? agak2 ada yg berminat ke..?


Hello,

My name is Mrs. Maria Johnson.I am a dying woman who had decided to donate
what I have to you. I have decided to WILL/donate the $10,500,000(Ten
million five hundred thousand dollars) to you for the good work of the
lord,and to help the motherless,less privileged and also for theassistance
of the widows.Kindly Contact my lawyer through this email
address(barr.walteranderson@advir.com) or you can call his privateline:+44
703 596 5580. if you are interested in carrying out this task,sothat he
can arrange the release of the funds ($10,500,000.00) to you. My lawyer's
name
is Barrister Walter Anderson.I know I have never met you but my mind tells
me to do this,and i hope you act sincerely.

Thank you and God bless you.

Maria Johnson



suka2 hati k bg duit berjuta2 kat org...

Wednesday, December 16, 2009

:-(

Gue xde smngat nk keja..badan rs letih..ngantuk nk tido..xde mood nk lwt tapak..bosan utk jwb call dr contract farmer..serabut nk mngadap karenah peserta2 dan pekerja..x suka bila dipanggil mengadap pengurus bgh..bosaaaaaaaaaannnnn!!!




~apa perlu aku buat..??


Sunday, December 13, 2009

Kami jd dayang utk majlis kawen anak bos..

Salam uolls,

Semalam 12.12.2009 anak bos saya kawen...sebulan sebelum tu bos dh bgtau nk mintak tolong staf2 pompuan ni utk jadi tukang bg door gift utk tetamu nt..pastu dpt baju sponsor lg..hahaha tu yg best tu...majlis di buat di dewan konvensyen Taman Tamadun Islam kat masjid kristal..anak bos laki..menantu dia org johor..cun gile..pakaian pengantin dia vogue the vass wa ckp lu..cantik, x prnh tgk lg...tp tu la x ambik plak gmbr pengantin..sibuk la katakan..hehehe sbnrnya segan la nk bgtau pengantin..hahahaha..kan dh mnyesal hihihi padan muka..budak2 ni wat lawak katanya nt habih la rosak gambar pengantin masuk muka kita dlm gmbr...hahaha

cantik pelamin dia..


dayang2 yg manja2..hahahha, baju kitorang warna berbeza tp corak yg hmpir sama.mcm aiskrim paddle pop plak..hahaha


ooowwh kontrol ayu nye..


ngada2 lak pose cmni..


apa kes la budak berdua ni..


abih la lip lap lip lap pokok bunga letak ats kepala..hahaha


xde keja dayah ni main auu chak blkg bunga telur..



mentang nama dia FH..sama dgn nama pengantin..nak jg bergambar..kesiannn..hahaha jgn marah..


kena ada gmbr kami..nk ambik gmbr atas palamin malu..hahaha


jgn tertipu dgn gmabr..angin tolak baju dr blkg tu yg nmpk berisi..ececeh nk salahkan angin jg..hahaha

last but not least..gue di atas pelamin..hehehe

ingt bos bg cuti peristiwa hari ni..hahaha xde maknanya kena keja jg lah.. ;-p

Tuesday, December 8, 2009

Reunion berdua..

Salam uolls,

Ms raya haji hari tu kan..kwn saya call jemput g rmh dia ada majlis akikag anak ke 2...lama jg sy x jmpa dia nih..nama dia norhayati tp kitorang panggil kak tie jaguh psl ms study dlu dia naik motor jaguh..dia blh la psl kaki dia pjg..kitorang x smpai kaki nk letak kat pedal kaki..

dua2 anak k.tie girl..yg sulung nk masuk tadika dh..

ni baby baru dia..dh 5 bulan demok2 nih..geram tau pipi dia..

geram tau budak ni..baik plak tu..


~officemate pompuan yg dh kawen smua dh pregnant n ada baby, bila turn saya :'(