Monday, November 30, 2009

Percubaan pertamaku sbgai mak andam..hahaha

Salam uolls,

Mula2 ai nk ucapkan Slmt HAri Raya Korban...lmbt benor bg ucapan..ntahapapa..sbnrnya raya ke 3 cousin sy kawen..so weolls skluarga brkampung di rmh makcik kat Chabang 3, ni anak sulung mkcik sy yg kawen..umur bru 22 thn..bru hbs Kuittho (btul ke eja)..suami dia keja kat YPK umur 32 rsnya..kira tua skit la..xkisah lah jodoh sepupu sy ni awal..

Mcm biasa lah kalu ada majlis ni gue akn jd mak andam kpd spupu sepapat yg masih sekolah ni..gila excited diorang ni nk mekap sama.. nasib baik gue udah beli palet eyeshadow 88 wrna..best skit nk menyonteng muka budak2 ni..hahaha..

dh siap mekap ni tggu nk pkai lipstick je tp sbb pkai kamera hset kan, so x nmpk sgt la..

sempat jg tgk mak andam mekap pengantin..hehehe nk tiru skill..huhuhu so apply je kat budak2 ni bila dh dpt skill tu..

mangsa kekejaman..wakaka..ooh ni ms nk g masjid kristal utk akad nikah..


oowhh harus bergambar dgn tukang mekap..

lg mangsa kekejaman ms majlis bersanding..

adik pengantin yg katanya nk mekap vogue gtu...hei budak2 skrg mna bljar ntah sbt vogue tu..hahaha..muka mmg x nmpak sgt tp tgk skill mncungkan hidung tu..waaahh hehehe

Nk dijadikan citer, ms petang hari bersanding tu pengantin nk shoot outdoor, asalnya xde plan takut hujan..tp mak andam dh balik dh..so ai jd mak andam terjun kat pengantin lah dgn brg mekap yg x seberapa..sib baik lah pengantin ni x bnyk songeh..hehee


ooowwhh ai suka sgt part buat trick hidung tu..ist time cuba kira menjadi jugaks las..selama ni testing kat diri sendiriks saje.. turun bawah smua org puji cantik..oowhh i likeee..

Oh ye..bulan jan thn dpn ada kursus bljr mekap..ai ingt nk join la tp x confirm lg mana..sib baik hubby bg galakan jg..mana tau kan dpt wat side income tp tu lah sbb ai suka sgt nk mekap2 org bg cantik..ai x cantik pun x pe..hahaha..mak andam yg mekap pengantin pun ajak g kedai dia, katanya blh bg ajar skit2..huhuu i liiiikkkeee...

~oowhh rasa mau tukar profesion plak...hahhaa..~

Reward utk diri sendiri..

Salam uolls,

Bulan lps i dpt cek claim yg agak bnyk jg...bnyk mana tu xde la smpai rm 1k tp dkt2 lah..tu paling bnyk i dpt spjng keja ni..hahha siannye kat aku.... so terpikir nk buat apa ye dgn duit ni...simpan ok jg tp rs nk 'membeli' je..hahaha..so pikir pnya pikir apa kata beli brg kemas?? menarik jg kan lagipun cincin kat jari kanan gue udah ketat..sbb apa ketat..hahhaa sndiri mau pikir la..pas kawen bdn naik 4kg..hahaha

Pas survey weolls decide beli kat psr payang je las..bnuk choice skit n blh tawar2..so pilih punya pilih berkenan la yg nih..tp hrganye over gue pnya bajet plak..hahaha kasi tawar kaw2 punya smpai abg tu xtau dh nk bg brp..last2 dpt jg hrga yg diminta..so gue rembat lah...

cantik bekas dia..pink love lg..


cantik..

tgk lg jri ku yg gumuk2 tu..


trus cincin yg ketat tu smpan dlm bekas dia balik..ganti dgn yg baru ni...


Sunday, November 22, 2009

Best nye cuti2 malaysia dikala org lain sibuk bekerja...

Salam uolls,

Huhuhu..bestnye cuti...sbnrnye hubby ada pre-audit kat genting dan gue sbgai isteri yg solehah harus lah mnegikut suami walau ke mana jua...hahahaha..xlah, sbnrnya saje nk cuti ni..lgpun cuti bnyk lg so perabis lah sblm 4ward lg ke thn dpn..lokasi kami yg pertama ialah di Genting Highland..ni 1st time sy g..huhu dh tua bru smpai tp rs nye sy lg suka kat cameron sbb cni game je bnyk.. i lg suka kalu ada pokok2 sayur, bunga2..huhuhu..

Asalnye nk drive tp memikirkan pas g genting tu nk ke KL plak, dgn penat lg, dgn tayar keta botaknye so we oll decide g dgn bus..kami g dgn bus sani xpress yg 2 tingkat tu tp kitorang pilih seat bwh..huhu gayat eh duk atas..nk jd cite nye, bus ni rosak sblm smpai kat tol gombak tu..ades, timing belt dia putus uoll..adalah dlm sejam menunggu bru bus jln tp i tdo so x sedar sgt..hehehe last2 kwn hubby si pazli call srh turun kat tol gombak, dia dtg ambik...

sian dia kena tinggal..hahaha

muka org x mandi...hehehe

Pas pazli ambik weoll lepak2 kat rmh pazli dlu kat wangsa maju, wife nye si zie asyik masak je kasi kitorang makan..seeh perut..layanan mmg class, tip top wa ckp lu..huhuhu next time psti kami dtg lg..hahaha

kitorang lepak smpai lps jumaat, pstu gerak ke stesen lrt gombak utk naik bus ke genting..bus kitorang kul 5 smpai then naik bus smpai kat ats nun pstu naik skyway...huhuu tinggiiiii...

gile ramai org..cuti sekolah dh start kan..beratur nk naik skyway skit pnya pjg..

tinggi....gayat seh..

muka org yg kegayatan..

pose sblm msuk bilik..berat gile beg tu.. kitorang duk hotel 1st world..emm kira ok la bilik tu, biasa2 je..

sejuk sgt rasanye tp suhu 14 degree je..hmm ingt smpai 2degree ke..hahaha

jalan2 kat taman hotel highland..kat bwh tu tokong cina..sejuuukkk sgt masa ni..pd dayah jgn jeles lah ye..kena kawen cpt2..hehehe

ms lps check out trnmpk ni..rupanye 1st world hotel ni masuk guiness record hotel yg mmpunyai bilik paling bnyk di dunia..ooo baru tau..

Check out td kul 11, ambik teksi psl malas nak naik bus trus ke stesen lrt gombak pstu trus g presscott in kat medan tuanku..hubby ada seminar kat bukit bintang plak esok smpai selasa..ingt nk duk kat bukit bintang je tp rate malah gilerrr..hubby kata weoll ni taraf2 3 bintang jek...hehhe tp ok apa prescott ni, lg cantik dr 1st world tu..murah plak tu..huhuu..

Smpt jln2 kat chowkit pas mkn td..hmm mcm2 bau ada..smpt jg sambar beg sandang LV sbijik..LV you..hahha nk merasa LV btul jwbnye bertahun le...hahaha ni sng esok2 nk travel lg xyah bwk handbag..bwk beg ni lg senang..

LV jg kan...hahaha

So pd kwn2 yg duk bekerja tu, kerja lah dgn berhemah..terutama dayah, jgn lupa email paperwork k...nt nk cek nk edit ke blm! hahaha..

Tuesday, November 17, 2009

Adam Irfan & Ali Imran

Salam uolls,

Sihat ke uolls..?? rajin plak gue mlm ni update 2x..tgh selongkar hp td ternmpk gmbo anak2 buah i yg buas dan nakal ni..tembam2 bucuk... i ada 2 org je ank sedara tau..si abg dh 3 thn namanya adam irfan..si adik nye ali imran bru 5 bulan..lupa nk ambik gmbr ms tecit2 ari tu..


hi..nama sy Ali Imran..sy bru 5 bulan, sian saya dh bsr bru gmbr sy msuk blog..



ni abg saya Adam Irfan, dia suka kacau sy..ni pun sebok je nk enteprem..


ayah ngah sy ni bila lg nk bg cousin bru utk saya main sama2....


~bestnye ada baby sndiri..huhuhu...sabaaaaarrrrrrr ~



Monday, November 16, 2009

Minggu audit lagikkss.. ;-P

Salam uolls,

Hari ni audit MOA start audit documentation kat opis td..hbs smua file angkut bg diorang..ambik lah smua..esok lg 1 hari audit tapak..x hilang lg rs penat audit jabatan bln lps ni nk ngadap audit kementerian plak...duhai hari, cpt lah berlalu....ooowwhh nk hbs cpt2..........

~cpt la hari khamis, gua mau start cuti pjg neh.......~

Sunday, November 15, 2009

Jom terjun kolam..!!

Salam uolls,

Ari tu ikut hubby g sutra beach resort..dia pnya opis wat program utk penguatkuasa..pagi tu lps sarapan, org g kursus kitorang g mandi kolam.. wakaka sib baik ms tu xdok org lain mandi, so budak jaga kolam tu benarkan kitorang pkai tshirt, tudung..kalu x hampess x dpt jg..saya ni dgn x bwk bju mandi pun sanggup pakai sluar slack sbb nk mndi kolam pnya psl.... budak pompuan tu hubby pnya opismate..hahaha klakar gile..




Saya nk kuar g kenyir jap..

Friday, November 13, 2009

Lepak2 di mlm minggu..

Salam uolls,

Mlm ni nk ingt nk stay las..smbung wat paperwork projek udang ni x siap2 lg..kena submit isnin ni oooowwwhh..pstu ada lg 1 paperwork kena submit khamis..aaarrgghh tidaaaakk..smpat ke x siap nih..ku pasrah jeee..hahahah!

sambil di temani broadband celcom di sisi.. ;-P
dan..sambil2 tu tgk muzik2 separuh akhir..kenapa bah kau berubah..kenapa bah..!

oowhh td g kT beli nih...mau ke mana ye..?? hmmm nt kita stori mori..

pstu singgah mobil mart beli ni..trpengaruh dgn contest mr potato las ni..hehehe

harap2 berjaya siapkan paperwork tu...merana dh nih... :'(

Thursday, November 12, 2009

Kembalikan Feris pd ibunya..

Salam uolls,

Td baca blog en x-reporter ni.. ada plak kisah psl Feris yg dilarikan bapaknye entah ke mana..sian ibunya menanggung rindu.. Utk kisah selanjutnya sila baca disini.. x berhati perut btul bapak feris tu..x pikir ke si ibu mengandungkan anak selama 9 bulan.. bapak dia tu org belanda..hmm smua org belanda gtu ke..?? saya ada kenal sorang mamat belanda ni tp dia kawen melayu..tp dia ok je..ye lah x smua org gtu kan...

comei budak ni..

Apa2 pun kita sama2 doakan si ibu akan kembali berjumpa dgn Feris satu masa nanti...

Wednesday, November 11, 2009

Air teh menangis...

Salam u olls,

Koram tau x, kat opis saya ni ada 1 istilah iaitu air menangis..hahaha lawak tol..ni la rupanya air menangis tu...

sblm minum..

emmm..sedaap..

uwaaa..dh menangis dh..

sbnrnya air menangis tu sbb air yg dibuat tu sedap sgt smpai nk menangis rasanya...hahaha gile lawak budak2 nih...

ni model 3 suku yg nk tmpg glamer..hehehe

Tuesday, November 10, 2009

No compromise..! mister potato..!!

Salam u oll,

seronot tul main game ni..uissh jgn main2..hadiah utama Rm10K wa ckp lu...rajin2 click la kat sebelah ni ye..hahaha ada bnyk level sblm smpai last skali kena submit gmbr..


1st level kena pilih kentang dlu..

2nd level main potong plak...hahaha..kena kejar masa nih..


kalu xdan hbs ikut timing, akn kuar mamat ni kasi potong keparaa...


ada 7 level pstu kena hbs main smua..last skali kena submit gmbr ala2 mister potato..

hmm mana nk cari misai ek..pjm dgn datuk K blh..?? wakakaa!

masuk jgn x masuk..kan dpt RM10k..masyuuukkk!

Sunday, November 1, 2009

knp malas sgt nk update blog..

Salam uolls,

tgk page bru sy, cool x...cool kan...hahahha..pasni bercita2 nk update blog tiap hari..padahal broadband dh ada tp lappy plak rusaaaakkkk...xpe, nt pasni kita beli lappy bru..hahaha smua nak beli, ingt beli pakai daun ke..kalu gua ada kuasa mcm ponti anak remaja blh tukar daun jd duit kan best...

lama x update bnyk bnda yg brlaku, tp saya ttp sama..xde perubahan cuma keadaan sekeliling je yg bergerak dan berubah..psl keja pun byk perubahan..since bos bhgian akua dh balik tmpat asal, sy ditawarkan naik pangkat ke jwtn yg lbh tinggi tp memangku tugas pengurus..keja makin bertambah, tension je manjang..rs mcm xleh nk buat tp kuatkan semangat..dlm x leh buat tu dh 3 bulan sy pgang jwtan ni..gaji mmg naik tp bila hari serabut rs nk balik jwtn lama, biar gaji x bnyk pun..tp apa2 pun sy teruskan juga, nasib baik cik abg amat memahami ketensionan saya stiap kali balik keja..

suasana di opis sy mcm biasa, pekerja datang dan pegi, ada yg dh pegi nk dtg balik..hahaha..dan kami jg menerima 2 org cahaya mata baru, suzi dan anne yg kawen kemudian dr saya telah selamat melahirkan chya mata..ajax pula bakal menerima cahaya mata ke 3, mama yati plak terbabas mengandung anak ke 2..hahaha blh plak dia kata terbabas.. cuma saya yg masing kosong.. saya dan cik abg masih mencuba dan terus mencuba, sy amat ingin merasai nikmat mengandung..tp masih belum dikurniakan rezeki itu..apa pun kami berasa mungkin rezei itu blm tiba dan Dia mahukan kami berusaha meningkatkan taraf hidup dgn lbh baik lg..itu la saje penyejuk hati klu tension x preggy lg.. :'(

wlaupun kesedihan namun kami juga bersyukur sgt skrg krn dpt rezeki lain..alhamdulillah..dpt rezeki beli rmh..harta sepencarian kami yg pertama.. 2 tingkat semi-D di kg telaga mengkudu, marang..x plan pun sbnrnya tp kbtulan yg amat mngujakan..bnyk jg dugaan sblm dpt rmh tu, at last kami brjaya jg..rmh tu dh 80% siap, insyaallah prtghan thn dpn siap la..lps ni kena jimat2 skit.. :-D

apa lg ek..cik abg dpt mc 2 hari, skt blkg lah, demam lah..mcm2 sakit..keja bnyk sgt, smpai org srh cuti xnak..last2 dpt mc doc..duk la rmh diam2..hahaha

pas ni azam bru nk update blog tiap2 hari..