Tuesday, September 29, 2009

Pengalaman bot nak terbalik..takuuutt..

Salam uoll,

Semalam (isnin) 1s day saya masuk opis, sonot2 cuti raya rasa malas plak nk keja...masuk2 je dh kena meeting pastu kuar site plak...bru nk pkai baju kurung (alang2 mood raya masih ada) tp dh nk kuar mmg xleh pkai bju kurung...

HAbis meeting trus g kenyir mcm biasa dgn bos..lps tgk site pegi round2 kat hujung2 tasik nk cari latitud+longitud utk marking tmpat baru..otw balik pemandu bot cam steady je bwk bot, laju x ingt..plak tu duk jeling2 handset..tetiba je bot berhenti mcm tersangkut sesuatu..gua dh cuak..dlm kepala mmg pikir bot ni akan terbalik..last2 stabil balik...rupanya kipas bot tersangkut tali yg org guna utk tambat sangkar...ya allah..rasa berdebar mcm nk pecah dada..trus rs x nak naik bot lg..hahhha bila bgtau bos xmo naik bot dh langsung kena marah..hahaha..seram btul..nasib life jacket pakai, at least ada protection kalu jatuh..huhuhu

Sory gmbo xde ye, mls nk tekan kamera..

Thursday, September 17, 2009

Camne nk wat 3 column..??

Salam..

sy dh cuba ikut yg c33ramoon nih, tp last2 dia kuar alerts merah tu...aisehmen..gue x phm lah..tkr mcm yg dia bgtau tp still kuar lg alerts tu..nk wat cmne ek...???


cmne nk baiki ha..?? tolong! tolong!

Sunday, September 13, 2009

Sebab ramai yg tnya, skrg gue letak resipi..

Murtabak megi

Bahan2 :-

1. 3 bungkus Megi perasa kari (saya guna 3 bngkus utk mkn 1 family)
2. 6 biji telur (kalu masa gaul tu x lekat, tambah telur lg)
3. daging / ayam cincang (beli yg cap ramlee je)
4. bawang besar potong dadu kecit2
5. daun sup
6. daun bawang


Cara2:-
Rebus mi megi dlu, pastu toskan. rempah megi letak tepi dlu.


Gaulkan daging@ayam cincang + mi +rempah megi + bawang cincang + daun sup + daun bawang.


Gaul bahan2 di atas sehingga sebati kemudian masukkan telur dan gaul sehingga semua bahan betul2 sebati melekat. Kalu nmpak x brp nk lekat atau kering masuk sebiji lg telur.


Kemudian panaskan minyak dan goreng dlm ketebalan 1 inci.


Potong2 dan sedia utk di makan.

senang je nih, klu x silap ada dlm suratkhabar itu hari, tp cuba lah mmg puas hati sbb sndiri buat, daging pun bnyk, klu murtabak biasa tu rs bawang je lebih..huhuhu

Thursday, September 10, 2009

Backgoround baru & hanis zalikha

Kamu semua,

sy dh tukar background yg dlu ntahapahapa tp skrg ni punya pun mcm x siap je..mmg pun sbnrnya sy testing je..ingt nk wat 3 column bg besar skit tp x reti..dh baca tutorial dlm ceeramoon tp x phm..sy x phm la bhs2 komputer nih..huhuu sape la baik hati blh tulun gue.. :"( wat muka sedih plak..

td mcm biasa ruti n bc blog (ada rutin ke) ikut turutan sape yg duk paling atas dlm senarai blogger saya, masa bc blog adik suweet taman rahsia ni, sy trjumpa link hanis zalikha, hmmm dlu dh bc skali pstu tinggal...td bc lg 1 round smpai khatam..klakar rupa nye student yg jd model ni..hahah pastu sbb esok2 nk baca lg blog dia trus masukkan link dia dlm best blog spya senang nmpak bila dia update nt..huhuhu

itu blog si hanis dh duk terletak..senang sy klik nt, x pyh hafal link.. ;-)

sape2 baek hati mau tulun gue baiki gue pnya background ?? :' (

Wednesday, September 2, 2009

Murtabak megi..

Salam,

Semalam balik keja singgah pasar beli tauhu dgn sayur, konon nk buat tauhu sumbat..sekali balik rmh tgk mknan dh bnyk..dr luar dh bau harum semacam...tgk2 adik sy duk tggu murtabak megi masak..huhuu 1st time sy dgr nama murtabak megi ni..pdhal bnda ni dh lama tapi sy bru tau..


ni yg dh siap potong2..huhu sedaaap!

oleh kerana gue sdg bndera jepun try rs skit..walaaaa! sedapnye...trus tnya resipi..hahahaha..mak ada bgtau tp lupa plak..tp senang je caranya...nt la taruk resepi kut2 diha nk buat ke...hahahaha

sekian n3 utk hari ni... :-P

Tuesday, September 1, 2009

HPPNK 2009@MITC Ayer Keroh, Melaka

Salam u olls,

sorry sbb bru nk update..bz sgt uoll smnjak bos xde nih... mula2 tu nk ucap Selamat Berpuasa pd kwn2 bloggers smua...dh trlmbt ke gue ni..huhu

Ni cite basi dh tp xpe lah, org lain smua cite psl menu berbuka..xnk lah nt ada yg terliur..huhuu..bln ogos ari tu saya ddgn dayah g hari peladang kat MiTC melaka, kami kena jaga booth dgn Jab Perikanan negeri..sminggu duk sana dan sminggu juga hubby gue kena tinggal..hehhee kesiaaaan dia..hahaha.. apa pun seronot jg duk sana sbb sminggu x masuk opis..wakakaka sukak! sukak!..hehe so layan gambar dlu ye..

ni booth kitorang join skali dgn perikanan negeri

model booth..huhuhu tembamnye muka gue

mask ni bagus jg selain dr langkah pncegahan blh jg wat smbunyikan muka gue yg tembam itu...hehehe..bagus! bagus!

rmh terengganu menang landskap tercantik..huhu ingt x dpt no thn ni psl rmh kedah pun blh thn cantik, siap buat rumah betul lg..huhuhu

ni rmh kedah, cantik sgt..ingt dh menang psl 1 rmh dibina dlm dewan..huhu

dayah main2 dgn mb plak..huhuu

pose kat taman ..rs nk tdo je ctu..cantik sgt..

ni berlakon je hehehe xde ink pun dlm alat canting tu..huhu ni ms kat booth suterasemai..

pstu ada 1 mlm tu ada org ajak g mkn seafood kat mna ntah..tgk2 ada mknanan ni..diorang kta nama siput buluh? ntah btul ke x..sy x mkn pun tkut nk try..huhuhu

smpt jg naik rivercruise round2 sg melaka..cantik view dia tp malangnya ms tu gue sakit pinggang, so xdpt nk mnghayati sgt keindahan tu..huhuhu

gue dpt tngkap arapaima (ikan naga), nanti nk mintak rm10k dgn mb huhuhu...dayah ambik gmbar blur plak...



haaa! ambik tu n3 balas dendam psl lama x wat n3..hehehe...bnyk benda lg nk cite ni tp nanti las..satu2 ok...jgn marah ye psl gmbo bnyk! chow!