Thursday, January 29, 2009

Restoren bahtera..

Salam,

cuti raya cina ari tu kan saya balik dungun..ptg tu g merayau2 kat uitm dungun..otw balik tu terpandang plak 1 restoren nih..cantik..

ada perahu lg...


saya of course la duk tingkat atas..

pemandangan dr tingkat atas..

sate daging dia sedap...

sape2 nk cuba meh le dtg cni..blh thn lah mknanan dia...

hehehe

Sunday, January 25, 2009

spagetti ku yg cedap..!!

Salam,

ari tu kan saya kata nk wat spagetti ari jumaat kan..so ini lah hasilnya...

saya wat 1 periuk besar tau, utk mkn 1 family..

ni lah rupanya spagetti hasil resepi dr puancok+ kjah+peej..dan mmg cedaaappp!!

ni bg kat mak daniel skit..

mcm biasa lah, model xde gaji..apa motip wat muka cmtu.. :-p

dia kata cedapp..!!

wahhh..mmg senang banget wat mknanan ni..saya ingt kan susah.. ;-P hehe dasar pemalas kan..heehe..len kali sape2 nk dtg umah saya psti saya wat sapgetti nanti..hahahaha.. n x lupa pd puan cok dan k.jah yg tolong saya bg resepi.. nanti saya pos spagetti tu..hahaha

Thursday, January 22, 2009

Kena dera wat tag..

Salam,

adik saya yg manis + comei ni suka beno bg tag... kali ni saya rajin tau nk wat..hehehe here we go !!

1. Apabila telah terpilih dengan malangnya (malang?) silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.

2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.


Jawapannya :-

1) Saya lbh suka menjahit dr memasak..

2) Selama 2 thn saya keja kat opis skrg, berat saya dah naik 10 kg

3) Saya anak pompuan sulong. Masa saya darjah 3, saya dh ada adik2 seramai setengah dozen..bersusun je, tp waktu ptg tetap main jg tp kena dukung adik yg paling bongsu sambil main galah pjg..

4) saya ada lesen moto dlu baru wat lesen keta, saya pnh naik moto dgn 2 org lg BFF saya ms study kat U dlu dr K.trg ke HUSM Kubang Kerian, pastu terus ke Rantau Pjg Kelantan tp x bgtau mak g dgn moto

5) saya paling suka pantai, laut dan pulau tp hubby plak suka tmpat tinggi yg sejuk2, kontra abis..

6) dlu masa muda (mudanye..), time study dlu lah, berat saya susah sgt nk naik..smpai tercari2 bahan utk menggemukkan badan, skali bila dh masuk peringhkat umo skrg amboi cepat je naik..tension guwe..

7) Kat opis saya skrg ni smua org panggil saya Kak Na coz dlm ramai2 yg muda, saya yg paling tua..

8) 1 persamaan antara saya dan hubby ialah buku..kalu g shopping complex msti cari MPH bookstore, pastu lepak lama2 kat ctu..

9) Tiap2 ahad saya msti beli 5 paper, iniwajib! - mingguan m'sia, berita minggu, metro ahad, kosmo n sinar..nst baca kat opis sajorks..kalu hari2 lain baca paper kat opis saje..

10) Saya dan hubby mempunyai ketinggian yg hampir sama, kalu saya pkai kasut tumit skit msti saya tinggi dr hubby, tp org kata murah rezeki kan.. hehee kira aci las..

11) Mak saya kata, masa kecik saya yg paling baik antara adik beradik saya yg lain ;-> eee malu lah puji diri sndiri.. hehehe

12) Saya ada semua koleksi novel dr Ramlee Awang Murshid yg thriller, suspen tu..saya minat gila dgn style penulisan dia..baca novel RAM ni buat saya bnyak berfikir tntang perkara yg x prnh saya terfikir utk difikirkan.. (apa saya ckp nih..)

13) Suka mkn timun sbgai ulam nasi..

14) Ari jumaat ni saya nk wat spagetti tau.. hhehe

15) Suka jg McFlurry cornetto coklat McD, tp skrg ni saya x beli psl boikot kan..

16) Saya seorang yg manja, emosional, bapak punya sensitif, cpt nangis..smlm tgk independence day menangis masa part wife presiden meninggal..huhuhu kena gelak dgn hubby..

Tu je lah. penat nk fikir..saya tulis apa yg terlintas kat kepala..tu yg mcm ngarut2 skit..nk srh sape wat tag nie ek? xnk lah 16 org ramai sgt.. 2, 3 org je blh..??

1) puancokolat
2) kakcendawan
3) kak senduk
4) kak bed
5) k.jah lawa

Tu je lah..gatal palk nk mengetag org..kuikuikui..


Wednesday, January 21, 2009

Preparation utk wat spagetti..

Salam,

Semalam dh beli bhn2 utk wat spagetti ni...saya dh dpr resepi tu dari puan cok, k.jah n dr blog k.jah saya cari plak kat blog peej.. tunggu jumaat ni utk wat spagetti ni.. harap2 menjadiks las..


Kui kUi Kui... ;-P

Ada skit kekecohan berlaku kat opis, hrp smuanya akan settle dgn baik dan kmbali harmoni sprti biasa... peace 4 all ;-.D

Tuesday, January 20, 2009

Mintak tolong skit, sape2 tau resepi spagetti..??





Salam..

hehhee..gelak dlu sblum taip n3.. ;-D sbnrnye kan....saya ni suuuuukkaaa sgt mkn spagetti tu..dh lama duk terpikir nk wat sndiri, asyik mkn kat kedai je..tp kan, saya ni x pndai sgt masak mknanan moden ni, mkanan2 kampung i tau lah, i kan prmpuan kampung yg ayu.. paaanggg! tampar diri sndiri sbb perasaan ayu..hehehe..

So, saya nk request lah kat kwn2 blogger yg disayangi ni. sape2 yg tau resepi spagetti n rona roni makaroni yg best blh x bagi kat saya...xpun wat n3 kat blog korang ke.. spagetti tu utk saya n rona roni makaroni tu utk hubby..habih lah msti ken kutuk x pandai masak ni.. :-P

yg mcm ni ke..

atau yg ada meatball ni lagi bagus..

rona roni makaroni goreng

ni plak rona roni makaroni cheese

tp kan, saya dh survey tgk bhn2 utk wat spagetti tu, tp ada 1 benda ni, saya tilik2 x jmpa pun logo halal nya...tu yg confius tu..nk beli ke xnak..?? yg made in malaysia xde plak jmpa nya..


ni rupanya sos prego tu, saya x jmpa logo halal, tp rmai org suggest kat saya letak bnda nih..tp kalu xde logo halal tu kira cmno ek..?? prego ni keluaran kimball kalu x silap saya..cari yg made in malaysia pun x jmpa..korang suggest lah cmne ek..i dh teringin sgt nk mkn spagetti buatan sendiri..hehehe abih lah kena kutuk pas nih... ;-P


tolong ye kwn2...


Thursday, January 15, 2009

Saya x sihat..sob sob..

salam u oll,

ari tu kan hubby saya yg demam, skrg nih berjangkit kat saya plak...tp blm demam lg..cuma selsema yg teruk..adoi lah..suara guwe dh mcm papa rock ni..pai ni sepatutnya saya ke kenyir sbb ada lwtan menteri datuk maximus ongkili tp saya kena tinggal u oll..adoilah..polis punya psl lah ni..dia tahan traffic punya lah laaaaaaamaaa, last2 boss ckp ' u xyah dtg lah'..adoilahhh kena tinggal..tp ok jg psl kat sana nanti confirm bergelora sejuk punya..dgn keadaan saya yg ting tong ni..

semalam balik opis kan, tgk kemeriahan prk makin hangat..poster x usah ckp lah..penuh kiri kanan jalan..so jom nengok gmbar ye..


yg saya nampak bnyk bendera hijau putih ni yg banyak...hehehe..

Monday, January 12, 2009

Award by mar..

Salam,

saya dpt award las....baik sungguh adik comei yg g jln2 kat london ni...suka bg award dan juga suka bagi tag..laaariikkkss..saya ada uatng tag dia xbuat lg..jgn marah ye dik..hehehe


Alhamduliillah..hubby dh beransur pulih..ni saya plak yg rasa perit2 tekak...adoilaa...

Sunday, January 11, 2009

Dia demam lah...

Salam,


Ari rabu minggu lps hubby saya demam, pastu g klinik dpt mc 2 hari..ingt dh ok..tup2 mlm td panas balik..pagi td terus g klinik...skali doc ckp demam urat..lama skit kalu demam ni..5 jenis ubat dpt...sian dia..langsung dpt mc lagi 2 hari...


muka kena paksa senyum...


sian dia demam..

wat2 tdo..pshal x tdo pun..hehehe


Apa2 kwn2 ku, tolong doakan suami saya sembuh seperti biasa..saya x smpai hati tgk dia demam..kesian plak... khas utk kwn kami paqlee @ pazli, lihat lah kwn mu ini..mcm baby plak bila sakit ni..hehehe..xnk dtg melawat ke..?? hahahaha :-P

N3 khas utk diha & apis ensem (ensem ke..?)

Salam...

semalam kan, saya pegi cni...

LTSM

g sbb nk hntr opismate saya yg berenti keja dh..sob sob..sedih plak.. dia nk ikut suami dia ke sarawak.. suami dia keja sana...dia pun sbgai isteri yg mithali kena ikut suami las..lgpun diorang baru kawen bulan 8 ari tu..rindu2an lg..hehehe


ni kat atas, balai berlepas, saya lupa nk snap pic masa duk kat dlm tu...

ni model LTSM yg tgh demam..hehehe

ni lah opismate saya..diha yg brnti..saya x jmpa gmbar dia sorang2..hehe terpksa letak skali dgn gmbar saya.. :-P

Saya ucapkan selamat berumahtangga di tmpt org..jgn lupa baca blog ni utk mengubat kerinduan..keheheke..rindu ke..?? kalu nk lg best online lah slalu blh dgr citer2 best.. hehee

Ada lg sorang opismate saya yg bernti ni..dia dpt DPLI kat UPSI..nk jd cikgu..alahai..rosaklah anak murid nanti kalu si apis ni jd cikgu..hehehe laariikkkss..dia ni kan perasan hensem..kalu masuk je org baru msti dia bgtau dia yg paling hensem kat opis ni..hahaha..


bajek hensem..

waaahh makan budak...!!



Thursday, January 8, 2009

Gambar2 pilihanraya..

Salam,

td saya kuar g kenyir lg..otw nk ke kenyir tu msti lalu kat wkf mempelam..tmpat yg hangat nih...so ni gambo2 kehangatan suasana pilihanraya tu...

ni msuk jln k.berang, kiri kanan dh penuh bendera..

ni kat bkt payong..


ni tmpat polis2 yg didatangkan khas utk menjaga keamanan prk p036 ni..banyak nau khemah yg dibina..mcm ada pesta je..

berpinau2 mata saya nengok bendera yg banyak nih..

hahaha..selingan jualan murah..belian maut tu..hahaha..ni kedai jual tudung n kain sepasang..

ms smpai kat sg como, langiit dh mendung tp x hujan..

naik bot menuju ke tapak operasi kat tgh2 sinun..

limi bajek hensem wat muka senget,... :-D

masa balik perut dh krok krek krok krek..pekena nasi lauk patin dgn budu kat kg gaung, kuala berang..pksa bos suruh blnja...hahaha..sedappp..bos mcm biasa lah, diet x mkn nasi..ratah ayam bakar je..

pics taken by my LG KU990R..nice..


** suami ku demam kat umah..dia mc ari ni..sian plak...esok dh cuti tp kena siapkan present plak..waaaa :-.(

Wednesday, January 7, 2009

Pilihanraya kecil P36

Salam,

Kuala Terengganu tgh hangat skrg nih...busy nye mengalahkan raya..ni gara2 PRK yg akan berlangsung pd 17.1.09 ni di Parlimen K.Trg..semalam punya busy toksah citer lah..sib baik jalan dr umah saya nk ke opis x terlibat dgn penutupan jalan..smpai opis je tgk sorang pun xdok..rupanya smua stuck dlm jem sbb jln bnyak yg ditutp sempena penamaan calon..


Jln ditutp sbb depa yg akan tercalon ni akan berarak bersama penyokong masing2 menuju ke stadium negeri..ada kwn saya dr chendering ke opis yg biasanya dlm 10 minit je memakan masa 1 1/2 jam...huhuhu..sian plak..saya lupa nk snap gmbar..

Mlm td masa balik dr tahlil arwah nenek saya di rmh pakcik saya di bt buruk, dh nmpak kemeriahan PRK dgn bendera yg bergantungan sana cni..saya pun menerai ambik gmbo dgn my new LG KU990R..ok ler..


dijangka kebizian k.trg akan berterusan hingga hari buang undi nanti..para penyokong parti masing2 dr seluruh pelosok negara berkampung di k.trg..hotel toksah ckp lah..confirm xde tmpt pnya..sape2 yg ada rest house or chalet ke mmg buat duit lah masa nih..ada yg bgtau saya satu rmh 2 tingkat yg disewakan kpd petugas2 umno di pasir pjg ada yg smpai rm2,000 seminggu kalu x slh saya..gila ah..!! tp mmg kebiasaannya mcm tu, kdai2 mkn akan laris jualannya...

Hubby duk ckp kalu ada rest house ni syiok lah time2 gni..mmg giler buat duit, dia ckp mcm tu sbb dia slalu kata nk wat rest house jg kalu ada modal..kalu time2 cuti sekolah @ ada peristiwa2 yg berlaku untung lah tp kalu hari biasa xde sgt..ntah lah..kalu duit bnyak blh lah..

** 1st time cite psl politik dlm blog ai nih..politik ke...hehehhee


Tuesday, January 6, 2009

Jalan2 ke Seremban 2..

Salam,

walaupun dh agak basi kan, tp biar las, nk citer jg..

Saya dan hubby bertolak dr Dungun pg 25.12.2008 tu dgn 2 org anak sedara yg gediks2 nk ikut sama..(hbs lah kalu dia baca ni msti kena kutuk pnya)..hubby bwk kejap je..dr lps kuantan tu bg si along bwk sbb hubby sakit perut..n kami berdua belagak mcm datuk n datin kat blkg..hahha nikmat tul...smpai kat ulu bendul along dh surrender psl jln ctu mak ai bengkang bengkok..smpai kat S2 umah kak ja dkt maghrib jg..tgk umah dia alamak, tgh renovate..ayoyoyo..wrong timing la, ingt renovate skit je rupanya hampir 1 rmh dah..hehehe..sudahnya mlm tu k.ja balik bwk 1 kunci bilik hotel S2 btul2 dkt jusco..hahaha..so saya, hubby n 2 anak buah pompuan fatin n syafiqah yg gediks2 tu kena halau tdo kat hotel..budak2 laki biar diorang lepak kat hall je...

Layan gambar ye...

pilot n co pilot..hehe

welcome to seremban 2

dh smpai dh umah k.ja and abg ramli

apa2 pun syiok jg lepak kat cni tp yg kelakarnye 1 katil tu kitorang tdo 4 org...hahahaha..

duk kat hotel ni dh nmpak jusco, teringat plak duta jusco yg tgh poning2 lalat ni..ekeke


bayangkan lah katil tu kongsi 4 org...haru..hahaha

kena paksa main game ni dgn syafiqah, last2 saya yg monang wlaupun x phm lngsung motif main game nih..hehehe

esoknye kitorang brunch kat kenny rogers kat jusco, pksa papai blnje..hahaha..rabak poket papai..hehehe..(papai tu panggilan ank buah kpd hubby, sbnrnya popeye..hehe motip? xtau lah hehehe..)

kami yg gediks, alahai bulatnye muke guwe..mata bengkak baru ngun tdo..


oleh kerana skrg ni tgh top cite rona roni makaroni makan hubby pun mkn lah rona roni cheese ni..hehe lupa dh nama mknanan ni tp cheese dia bnyak gile, x leh nk telan bnyak2 guwe..

pagi esok nye jmpa kwn saya ni, nama dia farini tp saya panggil dia mek cheq..dia ni coursemate saya msa diploma kt upmt dlu..dia nk kawen 14.3.2009 ni..wajib dtg!

masa g jln2 kat s2 tu x beli apa2 yg menarik pun, beli ni je..best tau kitorang lepak kat mph..


pastu singgah lah kat nilai..saje nk tgk sbb org duk sebut sgt kan..tp saya x gemor lah coz bnyk kain, langsir alat2 kawen je..round2 je pastu blah...