Monday, November 30, 2009

Percubaan pertamaku sbgai mak andam..hahaha

Salam uolls,

Mula2 ai nk ucapkan Slmt HAri Raya Korban...lmbt benor bg ucapan..ntahapapa..sbnrnya raya ke 3 cousin sy kawen..so weolls skluarga brkampung di rmh makcik kat Chabang 3, ni anak sulung mkcik sy yg kawen..umur bru 22 thn..bru hbs Kuittho (btul ke eja)..suami dia keja kat YPK umur 32 rsnya..kira tua skit la..xkisah lah jodoh sepupu sy ni awal..

Mcm biasa lah kalu ada majlis ni gue akn jd mak andam kpd spupu sepapat yg masih sekolah ni..gila excited diorang ni nk mekap sama.. nasib baik gue udah beli palet eyeshadow 88 wrna..best skit nk menyonteng muka budak2 ni..hahaha..

dh siap mekap ni tggu nk pkai lipstick je tp sbb pkai kamera hset kan, so x nmpk sgt la..

sempat jg tgk mak andam mekap pengantin..hehehe nk tiru skill..huhuhu so apply je kat budak2 ni bila dh dpt skill tu..

mangsa kekejaman..wakaka..ooh ni ms nk g masjid kristal utk akad nikah..


oowhh harus bergambar dgn tukang mekap..

lg mangsa kekejaman ms majlis bersanding..

adik pengantin yg katanya nk mekap vogue gtu...hei budak2 skrg mna bljar ntah sbt vogue tu..hahaha..muka mmg x nmpak sgt tp tgk skill mncungkan hidung tu..waaahh hehehe

Nk dijadikan citer, ms petang hari bersanding tu pengantin nk shoot outdoor, asalnya xde plan takut hujan..tp mak andam dh balik dh..so ai jd mak andam terjun kat pengantin lah dgn brg mekap yg x seberapa..sib baik lah pengantin ni x bnyk songeh..hehee


ooowwhh ai suka sgt part buat trick hidung tu..ist time cuba kira menjadi jugaks las..selama ni testing kat diri sendiriks saje.. turun bawah smua org puji cantik..oowhh i likeee..

Oh ye..bulan jan thn dpn ada kursus bljr mekap..ai ingt nk join la tp x confirm lg mana..sib baik hubby bg galakan jg..mana tau kan dpt wat side income tp tu lah sbb ai suka sgt nk mekap2 org bg cantik..ai x cantik pun x pe..hahaha..mak andam yg mekap pengantin pun ajak g kedai dia, katanya blh bg ajar skit2..huhuu i liiiikkkeee...

~oowhh rasa mau tukar profesion plak...hahhaa..~

6 comments:

  1. best ah pandai mekap2. Akak tatau langsung. Pakai lipstik boleh ler. Hehe

    ReplyDelete
  2. wah cantik2.. ni kira tahap terror dah ni..

    ReplyDelete
  3. cik cookie,
    tq2..membakar semangat saya utk bljr lg..

    kak ed,
    x terror lg kak..ni tolong2 gtu je..cuma perlukan keberanian je

    ReplyDelete
  4. Salam..
    Saya ada membekalkan kain jubah berbatu untuk dibuat jubah atau baju kurung..

    Harga dibawah harga pasaran dan pembelian pada 10 pasang keatas akan mendapat harga yang istimewa..

    Sesuai untuk surirumah atau sesiapa yang ingin memulakan bisnes online..

    layari
    http://www.facebook.com/QistCollections
    atau
    http://qistcollections.blogspot.com/
    untuk updated kain2 terbaru dari kami..

    hubungi :
    Irzan:012-2724949
    Naza:012-9752114

    email:zanth_nz@yahoo.com
    :nzath_babe@yahoo.com.my

    ReplyDelete