Sunday, November 22, 2009

Best nye cuti2 malaysia dikala org lain sibuk bekerja...

Salam uolls,

Huhuhu..bestnye cuti...sbnrnye hubby ada pre-audit kat genting dan gue sbgai isteri yg solehah harus lah mnegikut suami walau ke mana jua...hahahaha..xlah, sbnrnya saje nk cuti ni..lgpun cuti bnyk lg so perabis lah sblm 4ward lg ke thn dpn..lokasi kami yg pertama ialah di Genting Highland..ni 1st time sy g..huhu dh tua bru smpai tp rs nye sy lg suka kat cameron sbb cni game je bnyk.. i lg suka kalu ada pokok2 sayur, bunga2..huhuhu..

Asalnye nk drive tp memikirkan pas g genting tu nk ke KL plak, dgn penat lg, dgn tayar keta botaknye so we oll decide g dgn bus..kami g dgn bus sani xpress yg 2 tingkat tu tp kitorang pilih seat bwh..huhu gayat eh duk atas..nk jd cite nye, bus ni rosak sblm smpai kat tol gombak tu..ades, timing belt dia putus uoll..adalah dlm sejam menunggu bru bus jln tp i tdo so x sedar sgt..hehehe last2 kwn hubby si pazli call srh turun kat tol gombak, dia dtg ambik...

sian dia kena tinggal..hahaha

muka org x mandi...hehehe

Pas pazli ambik weoll lepak2 kat rmh pazli dlu kat wangsa maju, wife nye si zie asyik masak je kasi kitorang makan..seeh perut..layanan mmg class, tip top wa ckp lu..huhuhu next time psti kami dtg lg..hahaha

kitorang lepak smpai lps jumaat, pstu gerak ke stesen lrt gombak utk naik bus ke genting..bus kitorang kul 5 smpai then naik bus smpai kat ats nun pstu naik skyway...huhuu tinggiiiii...

gile ramai org..cuti sekolah dh start kan..beratur nk naik skyway skit pnya pjg..

tinggi....gayat seh..

muka org yg kegayatan..

pose sblm msuk bilik..berat gile beg tu.. kitorang duk hotel 1st world..emm kira ok la bilik tu, biasa2 je..

sejuk sgt rasanye tp suhu 14 degree je..hmm ingt smpai 2degree ke..hahaha

jalan2 kat taman hotel highland..kat bwh tu tokong cina..sejuuukkk sgt masa ni..pd dayah jgn jeles lah ye..kena kawen cpt2..hehehe

ms lps check out trnmpk ni..rupanye 1st world hotel ni masuk guiness record hotel yg mmpunyai bilik paling bnyk di dunia..ooo baru tau..

Check out td kul 11, ambik teksi psl malas nak naik bus trus ke stesen lrt gombak pstu trus g presscott in kat medan tuanku..hubby ada seminar kat bukit bintang plak esok smpai selasa..ingt nk duk kat bukit bintang je tp rate malah gilerrr..hubby kata weoll ni taraf2 3 bintang jek...hehhe tp ok apa prescott ni, lg cantik dr 1st world tu..murah plak tu..huhuu..

Smpt jln2 kat chowkit pas mkn td..hmm mcm2 bau ada..smpt jg sambar beg sandang LV sbijik..LV you..hahha nk merasa LV btul jwbnye bertahun le...hahaha ni sng esok2 nk travel lg xyah bwk handbag..bwk beg ni lg senang..

LV jg kan...hahaha

So pd kwn2 yg duk bekerja tu, kerja lah dgn berhemah..terutama dayah, jgn lupa email paperwork k...nt nk cek nk edit ke blm! hahaha..

7 comments:

  1. besnyee g genting... sy xpenah naik keta kabel ke genting, hoh harus naik niii nanti!
    cameron pun sy x penah pegi wuuuu (T_T)

    ReplyDelete
  2. oowwhh dd dudu, kena pegi cameron..banyak taman2 rahsia kat sana tau..blh main sembunyi2 dgn kuku dlm kebun teh nt..hehehe

    ReplyDelete
  3. last su pi genting tahun 2004 kot...uishhh lama dah....hehehehhe.....jeles nih...ada gambar romantik kat genting..nak kena ajak mizan pi jugak ahhh...tapi nak pi berdua je..anak2 tinggal kat marina boleh???

    ReplyDelete
  4. waa..sejuk eh genting la ni?

    ReplyDelete
  5. su,
    oowhh boleh sgt..nt sy geget2 kakak dan aisy mifzal..

    kv
    sejuk mek..

    ReplyDelete
  6. silap hrbln dpt anak nih.
    kekekekeke..

    ReplyDelete
  7. cik cookie..

    waaahhh alahamdulillah..doakan...

    ReplyDelete