Sunday, September 13, 2009

Sebab ramai yg tnya, skrg gue letak resipi..

Murtabak megi

Bahan2 :-

1. 3 bungkus Megi perasa kari (saya guna 3 bngkus utk mkn 1 family)
2. 6 biji telur (kalu masa gaul tu x lekat, tambah telur lg)
3. daging / ayam cincang (beli yg cap ramlee je)
4. bawang besar potong dadu kecit2
5. daun sup
6. daun bawang


Cara2:-
Rebus mi megi dlu, pastu toskan. rempah megi letak tepi dlu.


Gaulkan daging@ayam cincang + mi +rempah megi + bawang cincang + daun sup + daun bawang.


Gaul bahan2 di atas sehingga sebati kemudian masukkan telur dan gaul sehingga semua bahan betul2 sebati melekat. Kalu nmpak x brp nk lekat atau kering masuk sebiji lg telur.


Kemudian panaskan minyak dan goreng dlm ketebalan 1 inci.


Potong2 dan sedia utk di makan.

senang je nih, klu x silap ada dlm suratkhabar itu hari, tp cuba lah mmg puas hati sbb sndiri buat, daging pun bnyk, klu murtabak biasa tu rs bawang je lebih..huhuhu

1 comment: