Wednesday, January 7, 2009

Pilihanraya kecil P36

Salam,

Kuala Terengganu tgh hangat skrg nih...busy nye mengalahkan raya..ni gara2 PRK yg akan berlangsung pd 17.1.09 ni di Parlimen K.Trg..semalam punya busy toksah citer lah..sib baik jalan dr umah saya nk ke opis x terlibat dgn penutupan jalan..smpai opis je tgk sorang pun xdok..rupanya smua stuck dlm jem sbb jln bnyak yg ditutp sempena penamaan calon..


Jln ditutp sbb depa yg akan tercalon ni akan berarak bersama penyokong masing2 menuju ke stadium negeri..ada kwn saya dr chendering ke opis yg biasanya dlm 10 minit je memakan masa 1 1/2 jam...huhuhu..sian plak..saya lupa nk snap gmbar..

Mlm td masa balik dr tahlil arwah nenek saya di rmh pakcik saya di bt buruk, dh nmpak kemeriahan PRK dgn bendera yg bergantungan sana cni..saya pun menerai ambik gmbo dgn my new LG KU990R..ok ler..


dijangka kebizian k.trg akan berterusan hingga hari buang undi nanti..para penyokong parti masing2 dr seluruh pelosok negara berkampung di k.trg..hotel toksah ckp lah..confirm xde tmpt pnya..sape2 yg ada rest house or chalet ke mmg buat duit lah masa nih..ada yg bgtau saya satu rmh 2 tingkat yg disewakan kpd petugas2 umno di pasir pjg ada yg smpai rm2,000 seminggu kalu x slh saya..gila ah..!! tp mmg kebiasaannya mcm tu, kdai2 mkn akan laris jualannya...

Hubby duk ckp kalu ada rest house ni syiok lah time2 gni..mmg giler buat duit, dia ckp mcm tu sbb dia slalu kata nk wat rest house jg kalu ada modal..kalu time2 cuti sekolah @ ada peristiwa2 yg berlaku untung lah tp kalu hari biasa xde sgt..ntah lah..kalu duit bnyak blh lah..

** 1st time cite psl politik dlm blog ai nih..politik ke...hehehhee


9 comments:

  1. oh bandar ku, rindu kat bandar terengganu

    ReplyDelete
  2. kak rose,

    kalu rindu dtg lah..tp jgn balik time gni..bizios..

    angelz,
    tuuuttt..rahsia iteww...

    ReplyDelete
  3. tq kak sudi cite n tunjukkan gambar.. rindu ngn suasana pilihanraya kat Mesia..

    ReplyDelete
  4. awak, tq krn singgah di blog marhaen saya tu

    moga cepat jd jutawan DCL sebaris ngan Tok Pa yee

    ReplyDelete
  5. nasib baik tak banjir, klu tak tak le la berarak :D

    KO UNDI SAPE ?

    ReplyDelete
  6. aii kak na..merayu undi ke pe nie??haha...gurau je sis..jgn marah ye..:-)

    ReplyDelete
  7. meriah nampak nya hari pencalonan..

    ReplyDelete
  8. ungu violet,

    nk tgk lg x? hehee

    syahrilkadir,

    tq cos sudi jg singgah ke teratak buruk saya ni...hehehe

    elly,

    alahai elly, saya x buang undi lah..saya duk parlimen lain..hehehe cuma kebetulan opis saya duk kat parlimen p 036 tu

    mei,

    heheh..xde maknanya nk merayu undi..hehe

    ReplyDelete