Wednesday, December 31, 2008

Happy Birthday to u..........

Salam,

Hari ni bersamaan 31.12.2008 adalah hari lahir suami ku yang tersayang yg ke 30..huhuhu..dh 30an ye..saya muda lg baru 20an...hehehehe....So, sempena birthday org yg tersayang hari ni saya wat n3 ni khas utk dia...dgn ucapan...

i love u so much..!!

nanti nk celebrate kat mana ntah..x pikir lg...x kisahlah mana2 janji saya dgn dia je..

dgn ini en santa clause mengucapkan selamat hari lahir dan merry christmast..hohohoho....

Monday, December 29, 2008

Jalan2 ke nilai 3..

Salam...
saya masih kat seremban nih...semalam kami di wangsa maju, tido umah kwn hubby si pazli dan zie..suami isteri yg ramah tamah..siap bg bekal nasi lg utk kami..hehehe..anyway layanan mmg tip top, 1st class beb ! hahaha..len kali msti nk g lg umah dia..
hari sbtu tu kami g konvensyen DCL kat stadium melawati..xleh nk cite banyak, nanti saya cite kendian..nk upload gambo pun xleh coz kamera saya ada prob skit, kena hntr kedai..skrg ni pkai kamera yg ada spare ni tp usb ada kat opis..
Semalam tdo kat nilai, sempat round2 kat nilai 3, nk tgk la cmne rupanya nilai 3 yg famous sgt..alahai, x best lah..kalu org nk shopping kain ke langsir ke ok lah..saya x suka lah..saya suka kalu tmpat tu ada shopping complex yg besar gedabak ! hahahaha..
skrg ni ada kat umah kakak ipar-kak ja yg baik hati...blh lah update blog cni..mlm ni bermalam di sini, esok pagi kami bertolak balik ke k.trg...nanti bulan 3 nk dtg lg sbb kwn saya yg duk seremban ni nk kawen...cuti2 malaysia lagiks...!

Thursday, December 25, 2008

Dh smpai..

Salam u oll,

saya dh ada kek soromban nih..baru yo smpai...sapo2 yg duk seremban meh le calling2..kite jmpo...

Wednesday, December 24, 2008

selamat cuti2 malaysia..

Salam u oll,


Hari ni last keja, esok cuti pastu saya smbung lagiks cuti smpai 1hb..mknanaya saya akan masuk opis balik 4 hb dpn..yuhuuu..lama tu...sbnrnya cuti saya banyak lah juga..so drpd x hbs2 tu baik saya cuti je..balance nanti 4ward lah skit..dh lama plan dgn hubby nk cuti pjg ujung thn..plan nk g umah kakak ipar kat seremban..insyaallah kalu xde aral pagi esok kami bertolak dr dungun ke seremban, n mungkin singah segamat dlu g umah kenalan keluarga d ctu..2 org anak buah yg laki ikut jg, maklumkah cuti sem, depa nk jg jalan2..asalnya mak depa g jg tp memandangkan musim hujan x brp nk hbs lg n result pmr plak nk kuar so anak saje yg g.. ok jg bwk along dgn abang, blh along gilir drive dgn hubby...yess!! saya blh tdo je nanti...yuhuuu...malas ai nk drive tau..

27hb saya n hubby nk ke shah alam, ada konvensyen DCL kat stadium melawati...kami kan dealer DCL..saya dh 2 thn jd ahli tp baru 2 bulan ni nk aktif..alhamdulillah..hasilnya sudah nampak...kami nk wat DCL ni sbgai side income..produk2 pun bagus tau..kalu nk tau blh klik laman web DCL..sempat lg promote tuh..Kat konvensyen tu nanti ada cabutan bertuah, manalah tau saya dpt merc sebijik..aduss..mimpi lah..heheh, tun M akan hadir sbagai jemputan tau..waahh sungguh teruja nih...

Apa2 hal pun saya sempat ke idak nk update blog ni..kalu smpat saya update dr seremban k..so..smpena saya nk cuti saya ucapkan meh le kita cuti ramai2..g jalan2 satu malaysia...hikkkss..larikkkkss..!!!

Sunday, December 21, 2008

Bowling time ..!!


Salam,

Opis saya kan, dh lama nk wat family day tp asyi tertangguh je...dr akhir thn lps lg plan..kengkonon nk g pulau tp hampess..smua org cbuk je manjang..bosan nau asyik duk tertangguh2 je..

2 minggu lps kat sedc ada wat tournament bowling, so ada bbrp opis mate saya yg terlibat, pastu budak paling ensem (dia persan konon dia paling ensem) dlm kat opis saya nih cadangkan wat satu tournament antara staf..saya bgtau dia, wat lah paperwork blh saya propose kat GM..nanti saya paksa GM soh luluskan je (ai ni kan PA GM, so haruslah GM ikut ckp ai.. :-p)...

Sudahnya, paperwork tu siap masa tu jg dgn costing smua skali...Gm masuk saya terus inform dia, dan2 tu jg Gm luluskan ...hahaha..keji tul saya siap paksa GM suruh lulus... hahahaa.. matilah saya kalu GM baca blog saya nih.. hehehe

At last, hari sabtu semalam (20.12.2008) berlangsung lah tournament tu yg kita panggil Pra Family Day..x kisahlah pra ke pre ke janji blh lempar bola...

U oll nk tau x, saya ni kan mcm hampess main, asyik senget je lempar bola, sbb tangan saya sakit..sbb sehari sblum tu dh main dh, tu yg sakit tgn..last2 saya dpt no ke 3 dr blkg bg kategori pmpuan lah (pompuan nye 7 org je..hehehe) klu tgn x sakit harus jd johan nih..hehehe marahlah cik fiza kalu baca statement saya ni ..laariikkss...

tp apa pun mmg best sbb dpt luangkan masa bermesrav bersama2 dgn smua staf lbh kurang 35 org + drebar skali..sbb sblum ni ada yg x brp nk kenal dgn drebar2..Gm pun sporting gile dgn wife dia, siap lompat2 lg kalu dia punya strike..8 lane kat bowling tu kitorang yg conquer, mmg bergegar bila masing2 gelak..

so layan gambar lah dlu ye.. sorry gmbar blur skit sbb saya silap tukar mode.. :-P


nurin dalia yg tomei -anak mr ajax


semua org bersemangat nk main

cik fiza dan puan yati yg gediks..

yati dan hubby nye..


saya dan suami lah..

ni smua bakal pelapis negara nih...ekekeke..


tgk aksi saya yg klako plak rasanya.. saya x pndai main u oll..

tgk gaya hubby, mcm pro je kan..pdhal markah saya lg banyak dr dia..ekeke....

Kesimpulannye, wlaupun wat preparation last minit, tp smua berjalan lancar...dan harap next akan ada big family day plak...baru meriah kan...nk keja pun semangat..kena bodek bos nih..hehehhee

Thursday, December 18, 2008

semua org wat backup, ai pun nk wat jg las..

Salam,

skrg ni kan, smua org duk cbuk nk wat backup...saya pun wat jg..sib baik ada cikgu yg tgh mabuk ni bagi tutorial free...sonang eh..tp mcm best plak pkai wordpress kan..hehehe..ni ai punya backup..

Thursday, December 11, 2008

Spa kaki percuma!

Salam,


Semalam saya n few opis mate g site kat sg. como, tasik kenyir..ada lawatan dr TSUB MOA..masa jalan2 kat sangkar tu tengok banyak ank ikan baru masuk...pastu opismate saya diha nk try wat masuk kaki..hehehe..menjadiks la u oll..tp kat kaki saya dgn diha ikan x brp nk dtg..tp bila bos saya letak kaki je..berduyun2 ikan kerumun..agaknya baru lps kuar dr stokin kut..hheheh

ni las sangkar kiri dan kanan...rumah operasi kat tengah2..


diha baru k start menerai..

tgk anak ikan g kat kaki bos saya, berduyun2..busuk kut..hehehe

ikan tgk saje je kaki saya..wangi kut.. ekekeke :-P

wat2 muka control lah plak...

mkn ikan tilapia bakar..fuh terangkat !

gambar tgh mkn..gelap la plak..xpe, belasah je...

Sunday, December 7, 2008

Pak pak pung !

Salam,

Skrg ni ada 2 musim.. 1 musim banjir dan 1 lg musim org kawen...dan x ketinggalan opismate saya cik semut ni pun dh selamat kawen...skrg tinggal 2 org je lg anak dara kat opis nih, bila lah nk merasa nasi minyak cik fiza dgn cik syib ni...yg lakinya ntah bila nk langsung...sorang x merasa lg...

apa2 pun layan gambor dlu ye...


2 org budak kecik, puan anne dh kawen..cik fiza bila lg..?


sian pengantin kena himpit atas pelamin..penantin x smpat nk mekap pun lg tp kena layan kitorang dlu...


berebut nk ambik gmbar atas katil pengantin..hehehe


tuan punya blog dgn puan pengantin las..

Wednesday, December 3, 2008

Citer musim banjir..

Salam...

Kemaren saya EL 1 ari coz umah saya dh masuk air...mcm kolam renang plak dlm ruang tamu umah saya..x pnh2 spnjang 14 thn duk umah tu naik air dlm umah..paling teruk pun blkg dapur je..tp thn ni mmg teruk lah..kwsan yg paling teruk kuala terengganu..rmh kwn saya pun kat paras pinggang naik air..sian dia, rmh saya 2 tingkat ada jg tmpat nk duk tmpat tinggi..

masa ni baru smpai tp xleh parking bwh, snap gmbar dlu sblum u turn utk parking sebelah sana..

abih lah pokok bunga mak saya..

dh keletihan dh duk mengangkat brg..

mcm tasik dh dpn umah..

model kaki..hehehe, masa ni air x naik lg blh nk celup2 kaki punn..

tgk bilik saya, dh kosong..waaaa...!!

basikal adik saya tenggelam air..

mati lah pokok bunga mak saya..

masa ni air dh masuk abih dh, dlm paras betis nih..kerusi meja tu biar kat ctu je, xde tmpat
dh nk letak..

kat parking dh jd mcm tasik dh..


adik saya dan kengkawannye duk main air, syiok tgk diorang main, rs nk join skali..hihihi

blkg kat jemur kain skit lg nk naik..

masa ni ujan dh berenti, tgk air dkt lutut adik saya dh..


ptg tu saya kuar dgn adik n hubby..tertekan u oll duk dlm umah dgn banjir nye..last2 kuar g pej pos kat giant sbb hubby nk pos surat n masukkan duit dlm asb, alang2 dh smpai giant tu harus shopping barang seketul dua..hikss..

ni las hasil rembatan kat giant..hiks..selipar musim banjir katanya...

Pastu sempat g round2 kat kwsn banjir, kebanyakn dh surut cuma kat taman pusu 3 air masih bertakung..

org ramai lg kat pusu 3..air kat pinggang tau..

ni jalan kat umt, air dh hmpir surut..

pagar UDM di pecahkan sbb air x dpt lari..

pasar malam pun naik air..

balik dr shopping kena main air dlu..

ni hasil dr shopping ari nih..sandal saya dh lembik kena air..hubby xtau lg ni..mati lah kena marah nanti..cok, aku rasa sama ngan ko punya kan..hehehe..jgn marah ye.. :-P

Monday, December 1, 2008

Emergency..!!!

Td kul 2 mak saya kol bgtau air dh naik smpai laman depan..dh xleh parking keta dh..kena parking kat atas jalan sana....mak kata jgn balik lmbat takut air masuk dlm umah...so, saya bgtau bos nk cabut awal....jom kita main air!!! laarrikkkkss!