Wednesday, November 26, 2008

Tag dr jauh..

Salam oll,

Saya kena tag dr adik yg comei lote ni..dr jauh lg...xnk simpan2 lama terus buat nanti tertangguh x siap plak..

So.. here we goes !!


1) Do you think you're hot?
~ Hot tu panas kan...saya mmg panas..badan saya mempunyai kulit yg panas,
kdg2 kalu org x biasa dgn saya bila tersentuh msti akan kata saya demam..smpai
doc pun pnh tertipu :-p ~ hehehe


2) Upload ur favourite picture of u..


3) Why do you like that picture?
~sbb ada saya, sang suami dan daniel yg muncung2 bucuk ~ :-p

4) When was the last time you ate pizza?
~Last time masa hntar adik saya kat jb , saya mkn spagethi tp gigit skit pizza,
kira aci las..~ :-p


5) The last song you listened to ?
~Lagu Adam - Benar2..lagu ni saya dgr masa buka blog adik comei ni.. ~ sedap jg
lagu ni..


6) What are you doing right now besides this?
~Ingt jap lg nk smbung siapkam minit mesyuarat kemaren ~

7) What name would you prefer besides yours?
~Nama asal pun dh cun dh tp biasa saya prefer 2 nick saya - marinahunny &
redrina ~


8) Who is number 1?
~My suami las..~

9) Number 3 is having a relationship with?
~No. 3 dlm family saya ialah adik lelaki saya, n he already married la..~

10) Say something about number 5?
~Saya x suka no 5 ~

11) How about number 4?
~Kalu no plat kete 444 comei jg kan..~ :-p

12) Who is number 2?
~Dlm family, saya lah no 2..~

People I Would Like to Tag :

~saya baik ari ni, x nk tag org ~ :-P peace 4 all...



Monday, November 24, 2008

Ubat mengamuk :-p

Salam,

Ekoran (bukan singkatan dr ekor org ye) dr peristiwa mengamuk di opis td, makanya ms lunch hour td saya berjaya memujuk sang suami utk ke AVON..saya berlenggang je kluar mkn, bwk hset je..sbb dlm purse hnya tinggal baki2 duit syiling yg hnya layak utk dimasukkan ke dlm tabung hello kity saya sajorks..

Saya dh lama psg niat nk beli yg ni sejak smpai katalog baru kat rmh..katalog pun smpai yg keping2 je sbb saya dh berbulan x beli brg AVON :-P hehehe.. Sib baik ada lg stok, sang suami kata ni ubat mengamuk td..hehehe :-P


Nt balik umah try ubat mengamuk ni...hehehe

rumah ku banjir lagiks...

Salam,

utk mengubat hatiku yg lara ini maka ari ni saya nk protes..nk rehat sejam dr keja2 opis yg menyerabutkan...saya nk post n3 banyak2..wahahahaha...

*** tinggg*** idea sudah mari....

akar pokok nyor dh tenggelam..

nasib baik pokok bungan mak saya duk atas rak kalu x dh mati pokok tu..


sinki tu mmg sengaja taruk kat luar senang adik saya nk basuh kasut..

blkg dapur dh banyak ni air..rasanya kat betis kut..



adik saya dgn kwn2 nya duk main air dgn guna pelampung tayar lori..saya rasa nk join je..hikss...laariikkss..!!

Tekanan.....!!

Salam,

Pagi ni saya rasa x sdp bdn..pagi td kat rmh perut dh x brp nk ok..rasa mcm kembung je..sakit..sebetulne dr ptg kemaren lg, balik opis g mkn nasi kukus, pastu beli jambu yg taruk asam boi debu tu kat food court mydin mall..mkn 2,3 bijik perut memulas...aduiss apa kena ni...?? tp wlaupun sakit perut tetap mkn jg sbb sedap smbil sesekali suapkan pd hubby yg tgh drive..

Balik rmh perut memulas teruk, tp x rasa mcm nk buang...sapu2 minyak angin..rehat smbil baca soratkabo...

Pagi td rasa x selesa, mood pun jd semacam je...betul2 saya xde mood..

Kat opis plak, org x brp rmai...mood masih x mari lg...rasa mcm x sihat je tp xtau apa yg x sihat nye.. pastu org bank tepon suruh g ambik BG, org perikanan tepon nk LOA, org tu sms srh bgtau ni, org tu tepon nk itu nak ini..aaarrgghh tekanan guwe mcm nih! mana smua org nih..?? Org yg sepatutnya handle smua xde, kluar g site..motif apa g site ramai2 saya xtau..jadi 1 keja plak saya nk menelepon nak mintak itu mintak ini padahal saya xtau mana letak bnda tu..cari pnya cari x jmpa, bos plak x masuk lg....rasa nk mkg org je..!

Pastu ada plak masuk fax mintak jwpn utk soalan bg sidang DUN, nk jwpan tu b4 24hb, dia fax bnda tu kemarin 23hb dan surat tu sndiri bertarikh 23hb..bodo x keja tu ??!! surat tu dr UPEN..xtau lah org upen mana yg bodo sgt wat keja mcm tu..bos dua2 xdok skrg ni..lantak lah janji saya dh inform bos saya...nasib lah kalu kitorang bg lmbt pun, sape suruh wat keja bodo mcm tu..dgn hanya ada cop 'PENTING' & 'MUSTAHAK' kat surat tu ingt kitorang nk wat cpt2 ke..??kalu nk cpt sila fax awal2..

Saya dh rasa malas nk g keja pagi td, patutlah....saya pnya keja x siap2 lg nih..dh lah perut x brp nk elok, muncit semacam je..banyak angin...

Last saya kol opismate saya td psl sesuatu yg saya TERPAKSA selesaikan, dan2 tu jg saya marah dan saya hempas tepon..tekanan bila dia suruh saya kol org tu bgtau ini bgtau itu dan apabila saya suruh dia kol sndiri dia kata dia xdpt elaun tepon..apa pnya kdekut..last2 saya hempas tepon..

Hari ni saya jahat, hari ni saya bekeng , hari saya xde mood...

Sila jgn suruh saya buat apa2...

Sunday, November 23, 2008

Dpt award lagiks..

Salam u oll,

Kali ni adik comei nih yg bagi award..katanya best follower...best kah..?? :-P


Pastu, 5 sbb mengapa saya suka blog dia..

1. sbb dia cute n penuh kasih sayang...
2. sbb saya suka tgk gmbar2 kat tmpat dia menetap skrg, rasa nk pegi dan2 tu jg..
3. Sbb dia pandai masak.. :-p akak x pandai masak dik..
4. sbb blog dia cantik, sejuk mata saya memandang..
5. sbb saya pun suka warna ungu .. :-p

Ok mar, akak dh siap...check it out..!

Thursday, November 20, 2008

Nasi kukus...sedaaapp...!!

Salam...


Balik opis semalam kan hujan renyai2 tp langit xde las gelap sgt...redup2 manja je...ekekeke.. hubby plak mengadu lapar, rasa mcm nk mkn sedap2 je...so, we oll pun decide g mkn kat food court mydin mall...ada kedai nasi kukus paka yg dia buka cwangan kat ctu iaitu nasi kukus paka 2...sedaaapppp.. jom jalan2 cari makan!

ayam dia best..pakcik siap bg ayam lebih lg kat saya...

mcm biasa, model blog saya dgn gaya fotogenik nye.. :-P

Musim2 hujan ni syiokk kat taruk n3 psl mknan...hehehe larikkkss..!! :-p


Mari menjahit...

Salam...


Telekung sembahyang saya dh koyak u oll...baru lg ni tp disebabkan jahitan nya x begitu kemas dan saya plak ganaz semacam je bila pkai telekung tu, so ada bberapa bhgian yg koyak..terpaksa le jahit bg elok...

see..dh koyak..

proses2 menggunting lebihan bulu kain..habis sepah..lariiikkkss...!

mesin jahit mak angkat saya bg yg dia beli hmpir 15 thn dlu tp dia x prnh guna..

proses menjahit bermula...

Hubby plak duk bergaduh dgn astro je, sbb hujan kan so xdpt la nengok channel astro..hehehehe..siaan..

Sudahnye, tv3 jg yg jd sasaran...

Wednesday, November 19, 2008

I'm a SUPERGIRL !!

Salam u oll,

Td kan saya jenguk blog cik puteri secret garden nih..comei blog dia...pastu dia kata dia suka baca blog anak mat nor ni...saya try view blog anak mat nor tu..hehehehe klakar gile.. :-D ..Pastu kan..anak mat nor ni ada wat 1 quiz super hero..sao saya nk menerai jg..nk tgk apa superhero nye...

Your results:
You are Supergirl
























Supergirl
72%
Green Lantern
60%
Wonder Woman
52%
Spider-Man
45%
Superman
45%
Robin
40%
Iron Man
30%
The Flash
30%
Hulk
30%
Catwoman
20%
Batman
15%
Lean, muscular and feminine.
Honest and a defender of the innocent.



Sape nk menerai blh klik cni ye..

Click here to take the Superhero Personality Test


ni lah dia..SUPERGIRL... hahahaha seswaiiii tau...

Sape nk menerai blh klik cni ye..

Monday, November 17, 2008

N3 khas utk miss reez..

Salam...

N3 ni saya wat khas utk insan yg bernama miss reez berry bt dot dot dot.. ..




harap ko puas hati lah nok...ekekeke..

Sunday, November 16, 2008

Klakar2...keh keh keh...

Salam,

Ari ni sorang opismate saya dilanda tension yg amat...hasilnye ini le jadinye...



hahahahaa...gelak x hengat kitorang...!! hahaha :-D

Thursday, November 13, 2008

Rumah ku dh banjir..

Salam...

Skrg ni kat pantai timur dh start musim hujan...kat Kt asyik hujan je manjang..langit gelap, sejuk...huhuhu..i suka lah sejuk2 nih... :-P

Ni masa saya ballik opis kemarin..


langit mendung, hujan renyai2 x berenti..

Ni plak pagi td masa saya lps mandi.... mak saya kata blkg dapur dh naik air..saya pun terus snap2 gambo pagi2 buta..

air dh naik skit..

harus pas ni g cari sampan..hehehehe..xde maknanya.. rmh saya kan duk dlm sawah lama..mmg kalu musim hujan slalu naik air tp skrg ni kalu naik air pun kat blkg dapur je..paling teruk smpai 1 anak tangga dapur..so xde masalah rmh banjir ke apa...

Sape nk main air mai lah umah saya......hehehee :-P

Birthday Party..

Salam...


Kemarin kan masa kat opis mak saya call.. Bgtau ptg nanti g rmh pakcik saya..ada birthday party cucu nya..aiseh..cantik lah tu..mesti ada mkn2 nih...

ni bukan birthday boy..nk tmpang glamer je nih.... :-P

birthday boy dgn mummy..


Apapun makanan dia sedap2...saya mkn lontong dgn laksa penang you....hehehe sedaaaapp...

Sunday, November 9, 2008

Jalan2 lagiks...

Salam...

Bulan ni sungguh memenatkan saya dan hubby...

kemarin (sabtu) g kuantan...kenduri adik bestfren saya...kalu x g serba salah plak sbb saya kwn dgn dia dh lama...dr bljar thn 2000 lg...tu x cmmpur 1 sekolah dr form1-form 5...dgn family dia pun saya dh baik sgt...so malas nk cite pjg2..layan gambo jerkss...

pengantin pmpuan ni kalu x silap umo 25thn..dia tgh smbung phd kat uk (kalu x silap la) dlm bidang engineering..kagum tol saya..muda2 dh wat phd...x larat saya nk bljar mcm dia...si suami dh keja tp nk smbung jg coz nk menyertai isteri skali ..ujung bulanni diorang g uk balik...

selesai akad nikah...

pengantin tersenyum gembira...

saya yg cbuk u olls...

sempat nengok sbb ambik gmbo pnya psl..

kakak2 pengantin yg bz..

pelamin yg vogue..

ni pkaian potong kek, yg pkaian sanding saya x tgk coz saya tdo..penat u olls..

saya ska tgk kek tu..comei...


saya dgn pengantin..

ni bes fren saya..


lastly, kami yg kepenatan sblum bertolak balik..

** bulan dpn nk g jln2 ke seremban...sape duk n9, jom lah kita jmpa.....................

Thursday, November 6, 2008

Catatan perjalananku........

Salam...

Saya dh balik....!! windu lah sama umah saya nih...alhamdulillah kami selamat tiba di dungun kul 2.15 pagi...lewat sbb bertolak dr jb kul 4 lbh..segala urusan lapor diri adik saya pun selesai dgn mudahnya..xde apa2 yg tertinggal...jmpa jg dgn budak 1 kg, ada lah geng dia nanti...

so saya kat jb ni pun ala2 pelancong gtu.. :-P ..kalu cik vp kita melancong kat sarawak, saya plak melancong kat jb.. :-P hahaha.... best jg jln2 jauh ni..

Kami bertolak kul 6.30 pg tp 9 km kndian adik saya teringat dia tertinggal baju2 kemeja...adoiii kena pusing balik.....sib baik dekat lg...saya dgn hubby gilir2 drive..sib baik bwk bekal kopi red guara DCL, segar mata...saya drive dr kuantan-segamat je...

saya pemandu yg berhemah... :-P


selamat datang ke segamat..

dipendekkan citer, kul 4pm kami smpai ke jb...waaahh dh lain skrg..sebetulnya udah 5 thn saya x ke jb...pastu check in kat hotel bajet..n rilek2...so layan gmbo dlu ye..

check in di hotel ni sajorkss..


adik saya lapor diri kat cni..dekat je dgn hotel..

simpang ke plaza angsana..
g jln2 kat cni... ni tmpt peberet saya 5 thn dlu...


pose poyo kat pizza...


tunggu spagethi thai x smpai lg...


baca kontroversi nih smntara tunggu mknanan smpai..


malam nye g tmpat ni, baru je buka bulan 8 ari tu, tp x best lah..

masa jalan2 kat plza angsana tu, saya ternmpk kasut nih...comei sgt...

nmpak x kasut dlm cermin tu..??

see..comei kan kasut nih...

jejaka poyo dgn chelsea nye..

Smpat jg jg 2 buah keta pink selain kasut pink itu...


keta2 pink..

smpat sambo buku pink ni...amat menarik perhatian saya..bagus cite dlm tu..

sblum balik tu smpat round2 cuci mata ke tmpat yg saya x pnh smpai lg...mcm2 ada kat jb ni..padan lah dgn status bandaraya ke 2 maju slps kL..



pelik2 kan jalan kat jb nih...

danga bay..

selat tebrau..


lupa apa nama dua tmpat ni...hehehe


sebetulnya, 5 thn dlu saya prnh menetap di johor tp bkn jb..saya keja kat senai..saya berdua dgn bes fren saya umie...kenangan tu sungguh manis buat saya..umie, best kan dlu kita slalu g soping kat angsana...hehehe

so, otw nk balik ganu tu hubby ajak lalu kat rmh saya dlu...sungguh mengimbau kenangan lama...ooowwhh zaman muda2 dlu...syiook..

pekan kulai...umah mawi x jauh dr cni...hheheh..

umah saya kat cni lah..

ni lah umah saya dlu..dh jd umah cina dh...warna pun dh lain...

ni lah tmpat saya tunggu bas nk g keja dan nk g plaza angsana, blkg tu bangunan TM..

penat lah jd pelancong nih... :-P hehehe..kesimpulannya mmg seronok skali skala g jalan2 kan..tp yg hazab nye part penat las...

kami selamat smpai ke dungun kul 2.15 pagi..ngantuk seh..terus tdo...