Wednesday, October 29, 2008

Puding Cendawan ~Sedaaap....!

Salam..

Td kaaan..saya terima 1 panggilan....terkezut saya u olls....pemanggil tu suruh saya turun tingkat 2... Saya pun dgn gigihnye turun bwh guna lif laaa...hehehe

Rupanya org tu nk bagi saya puding...comei tau warna oren lagi....

Tq kak cendawan...susah2 wat puding tu...apapun sedaaaapp!!

fiza nk jd model puding..


ni bhgian bwh puding tu..ada kek gulung lg..

Smpai kat opis ramai plak yg duk kerumun puding tu... snap2 gmbo bagai..ada plak yg nk jd model..hangat tol sambutan puding kak cendawan nih...berebut2 diorang g pantry nk potong...

diorang duk telek2 puding tu..pejal lah yg plg cbuk..


pejal jd tukang potong..


gigih tu duk motong, lapar sbnrnye diorang tu..


mcm biasa lah, model x rasmi blog saya...sungguh kusyuk menikmati keenakan puding kak cendawan...


To kak cendawan,

TQ banyak2 sbb bagi puding ni...sedap hingga menjilat sudu...smua org blh rasa...apa2 pun saya sgt terharu dan speechless sbnrnya...xtau nk kata apa...semoga jalinan kemesraan ini akan berterusan....................mmuah mmuah mmuah to kak cendawan..


Tuesday, October 28, 2008

Nk ke Pasir Gudang..??

Salam u oll..


Adik saya yg no 4 tu kan dpt keja gomen..ala keja biasa2 je..dia dpt pen.penguasa kastam w17..pastu kena lapor diri ari isnin dpn kat pasir gudang...adoi lahhh...jauhnyeeeeeeee....saya lah yg kena ngantor nanti...adusss.... dh mmg xdok org yg blh ngantor..xpe lah, utk motivasikan diri sndiri saya pikir nk g jenjalan mkn angin las..hahaha..nan adooo...

Hubby dh siap2 tgk peta bagai , tanya2 org nk lalu jln mana, shortcut mana..saya rilek je..xtau mana pun..lalu je lah mana2 jalan pun asal smpai..kalu dr ktrg-dungun tu saya kenal sgt lah..hahahha...

Td masa lunch hour g pej. pos kat pasaraya gasi nk ambik rebate tu, skali rmai plak org..ambik nombor dlu pstu g mkn kfc dlu smntara nk menunggu tu...masa lalu kat kedai kasut tu ada sorang pmpuan tegur hubby saya..rupanya kak cendawan..!! alahai..saya x perasan pun kak cendawan kat ctu...saya punyalah xcited..dan2 tu jg ajak dia bergambor..kuikuikui..tp x dapek sbb kak cendawan kata x seswai tau nk bergambo dlm giant tu...ekekeke....langsung kena sound dek hubby...hahahaha... :-D

pastu g balik pej pos n menunggu lagiks..adui..buhsan tol..last2 smpai turn saya..hehehe..makcik kayoo!!!.. ingt nk bersopping tp nk hntar adik saya nanti nk guna duit jg..aduiiiss..

Sunday, October 26, 2008

Jom piknik..!!

Salam....


2 hari hubby tiada di sisi sungguh sunyi sepi.................adoi laaaaaaaaaa....itu lah penangannya kalu x prnh berjauhan...start kawen 4 bulan yg lalu saya dan hubby x pnh berpisah lama2...ni 1 st time kami berpisah lama..(lama ke...??) padahal 3 hari je...saya siap cium baju dia lg nk ambik bau...rindu laaa............lalalala....

Khamis tu budak2 opis saya plan nk g cari remis kat pantai...waahh..!! best ni!! dh lama saya x mkn remis, bertahun2 x jmpa...plan punya plan kitorang nk bakar ayam skali so duit tong2 la...dan saya d tugaskan utk bhgian mknan...sbb nye dh xde org pmpuan lain yg nk g..saya dgn fiza je so saya twr kan diri utk buat smua tu....

Tp sblum tu mintak izin hubby dlu..dia kata ok...pegi lah..hehehe..sgt memahami isterimu yg ngades ni nk join dgn budak2 laki...

Ari yg d tunggu2 pun tiba, ayam dh siap dan saya siap wat mi goreng lagi kut2 lah x ckp mknanan..bebudak laki ni bkn blh caya...confirm xde bwk mknanan lain pnya...

Yg g piknik tu saya dgn adik saya nih je pmpuan..fza g lwt skit, dia dtg dgn makcik dia...yg lain2 smua budak laki opis mate saya...saya jd org bujang ari tu u olls...hhehhe


perkara pertama; siapkan api utk panggang ayam..


lps siapkan api rupanya terlupa nk gali lubang..sepatutnya gali lubang dlu baru nyalakan api kat dlm tu...huhuu..pastu baru alihkan api yg mula2 td masukkan dlm lubang tu..


limi dgn adik2nye menyiapkan joran utk acara memancing remis..hehehehe

Saya lupa nk snap gmbar banyak2 sbb cbuk g cari remis...tp syiok juga las utk lps kan tension...lps tu saya cbuk mkn je...smpai muncit perut...

Masa nk balik tu kamal bg remis yg dia jmpa...ada lah suku plastik dia dpt..saya sukaaa sgt...hehehhe balik umah nt blh goreng...lalalalala

Ni lah hasilnye setelah digoreng..saya bantai je taruk halia, bwg putih dgn sos tiram...sodaaaaappp...saya ratah je remis tu..pastu tinggal skit utk ayah saya...hehehe...lalalalala..

bantai je masuk itu ini...



last2 jadik juga....sedapppp...hehehehe

Thursday, October 23, 2008

Preparation dia...

Salam...

Start lps maghrib saya dh mula ambik baju utk masuk dlm beg...ni utk hubby g assesment kat INTAN tu..assesment tu 3 hari je..jumaat-ahad..blk opis nanti hubby terus bertolak balik dungun utk ambik my PIL n terus ke kuantan umah abg ipar saya...saya x ikut sbb jumaat tu ada majlis bacaan yassin n sembahyang hajat yg mak sedara dgn tok saya buat sbb diorang nk menunaikan haji bulan 11 nanti..lgpun bilik saya dh lama x update..hehehe..x berkemas sbnrnya..saya ingt nk wat operasi jumaat sabtu nih...

puas saya suruh hubby tgk satu2 baju yg saya letak dlm beg tu takut dia x jumpa nanti...tshirt, sluar trek, kain pelikat, towel, kasut sukan smua saya masuk skali dlm beg..kemeja dgn slack saya siap iron n hanger je dlm keta nanti, xyah letak dlm beg..


x siap lagi nih..


dh siap smua..plastik kuning tu kasut sukan..sbb kasut baru so saya boh skali dlm beg, kalu x suruh dia pegang je..


Dlm surat tu dia suruh bwk kasut sukan lg sbb ada lari2 gtu...kitorang g beli lah sbb kasut sukan saya pun ntah pegi mana...kaki saya dan hubby 1 saiz sajorkss, so nanti esok2 saya pun blh pkai jg...hehehe..beli yg murah sajorks sbb kami bukan suka bersukan sgt...saya siap suruh hubby trai lg kut2 x selesa...hehehe

apa pun saya doakan hubby berjaya megharungi assesment tu dgn baik...........

Jering rebus

Kemaren masa nk smpai umah..saya tgk mak ayah n adik saya duk kat kerusi bwh pokok inai dpn umah duk mkn sesuatu....



Rupanya diorang duk mkn jering rebus nih....

Hubby pun menerai jg..sedap katanya..lemak2 gtu sbb cicah dgn nyior...

Saya xnk rasa lah...pnh mkn dlu tp semalam saya x rasa nk mkn plak sbb takut busuk...kehkehkeh..

Wednesday, October 22, 2008

Tragedi yg menusuk hidung..

Td masa lunch hour saya g stesen bas mbkt nk baiki kasut coklat saya..taoak tumut nk pecah so baik saya tukar baru je..saya g kat kedai abg die, dia ni kwn adik saya..so harus dpt murah skit kan....hehehe.... tuk tak tuk tak..dh siap..rm 3 sajork..kalu kat lain rm4 ni..hehehe..


ni lah tokey tkg kasut, abg die..sgt murah dgn senyuman...


PAstu kan, alang2 dh smpai tu saya singgah beli colek mangga...waaahh sedap gtu..laam nau saya x mkn...balik opis saya ngadap lah..xthn tgk sedap je...pastu tgh syiiookk mkn tetiba kuah colek tu tertumpah atas meja saya terus kena kat baju saya......



waaaaaaaaaaaaa.......



habislah keanggunan ku ari ni...sudahnye berbau colek lah badan saya nih...............


p/s -kak cendawan, td saya nmpak nyenyeh..dia lagi cute dr dlm blog akak...kuikuikui

Minggu yg bosan.................................!!!!!

Salam..

Saya malas nk update cos minggu ni sungguh membosankan...

Bosan sbb kerja saya makin berkurang skrg nih walaupun jawatan saya ditmbah 1 lg jd PA GM plak..ari tu PA ED, now PA ED dh hbs cuti bersalin so saya turun tmpt saya semula..n guess what..saya dilantik jd PA GM yg baru...ok je coz GM pun gila2 mcm kitorang..

Bosan sbb pertukaran BOD yg sedikit sebanyak mmberi kesan kpd kami..dgn Pengerusi baru yg x psl2 nk ada bilik kat opis ni..pengerusi dlu xde nya nk duk kat opis...apa hal ntah..Bos saya (ED) yg xtau status cmner skrg, dgr2 kata kuasa dia kat company ni dh berkurang nmungkin dia akan concentrate pd tugas asal dia jd n bukan lg sbgai Exec. Director TADC...sedih lah..asalnya company ni dia yg mulakan, dia yg setup tp tetiba jd cenggini..smua BOD berubah termasuk bos saya skali kena...

Bosan sbb masalah yg melanda company hubby..saya sedih dgn nasib kami....hubby pun mcm xde keja dh skrg...ni lah keja org atasan..bila jd cenggini, org bawahan yg kena tanggung...apa pun kami berusaha sedaya upaya telah standby mencari keja lain...mana tau tetiba jd sesuatu di luar jangkaan, kurang2 kami dh sedia..

Dan saya sendri slalu je menangis kebelakangan ni mngenangkan keadaan kami...walaupun begitu saya tetap bersyukur kerana keadaan kami skrg jauh lbh baik dr keadaan kami 3 thn dlu...tp apa yg buat saya sesalkan sgt ialah pertelingkahan org2 atasan yang memberi kesan kepada kami org2 bawahan ni...

Namunbegitu, ada jg berita baik...hubby lulus ujian N41 pegawai tadbir negeri...saya dan opismate saya smua mintak tp sorang x lps, tp alhamdulillah hubby saya lulus..dan hari jumaat - ahad ni dia akan ke INTAN wilayah timur di kemaman utk assesment kat sana...

Kawan2 saya yg dikasihi, doakan suami saya berjaya mengharungi assesment tersebut dan seterusnya berjaya ke temuduga n dpt jawtan tu...

Monday, October 20, 2008

Happy Birthday to Kak Cendawan..

N3 ni khas utk kak cendawan....

Happy besday to you...semoga dipanjangkan umo, di murahkan rezeki dan bahagia selamanya...



** saya nk jg ambik gmbo dgn kak cendawan skali...huhuhuhu........

Sunday, October 19, 2008

baju korporat

" Askum pd smua jelitawan TADC..hari ahad ni hope dpt pkai bju korporat TADC wit kain yek..saje jek nk bg nmpk comey..hope dpt bg kerjasama..mmuah.."

Tu sms dr diha..so saya mlm tu dh siap iron bagai baju dgn kain n tudung skali...lama benau x pkai baju nih...




abaikan bilik saya yg bersepah..baru balik dungun, xsmpat nk kemas...

* baju baru yg saya beli dr dia ni dh smpai...hehehe

Bubur jagung..

Salam...

Opis saya kan jual jagung baru2 ni kat foyer tingkat bwah...so ari tu saya nk beli jagung utk mkn kat rmh..pastu bos jagung ckp xyah bayar lah...jadinya saya ingt nk suruh mak wat bubur jagung pastu bwk ke opis, leh sama2 mkn..

So semalam mak saya dgn gigihnya buat bubur tu mlm2 buta...hehehe...tq mak...


smpai opis je terus masuk dlm peti...


sedaaaaap sgt...!

nyam nyam....tuan punya blog rasmi dlu mkn jagung..

Jamuan raya PESAKA..

Salam...

Ari khamis mcm biasa balik dungun...asalnya xnk balik sbb bulan ni tiap2 minggu balik tp teroksa balik jg sbb nk ambik surat hubby...surat penting lak tu, kalu x xdenya nk balik...

pastu atas meja ada jmputan majlis hari raya utk ayah mertua (saya panggil dia bak) saya dr opis lama dia..jamuan hari raya PESAKA.. Bak kata xnk g..so kitorang gigih lah n join jg hehe..diorang wat kat hotel Uitm kat teluk gadung, xjauh dr umah mertua saya, dlm 5 minit je naik keta...bwk adik g skali...mkanan mcm biasa..nasi minyak, sate, lemang, rendang..bla bla bla...saya belasah nasi minyak dgn sate je...

kmudian sesi bergambar...hehehe


apap2 pun...suasana panassss....

Thursday, October 16, 2008

Baju baru..

Salam...

2 ari lps kan..saya beli selai baju...saya beli kat cni...cantik2 jg...berkenan tol saya tp kena make sure baju tu x melekat baru saya beli...(abggg...jgn marah ye..saya TERshopping....)

ptg kemaren baju tu smpai kat opis, so mlm td apa lg..xtvt menerai las....hehehe tantekk kan....



seswai x dgn saya...hikhikhik..inner wrna krim tu pun saya beli dgn dia...


handbag ni pun saya beli dgn dia..

hand bag dgn inner tu saya beli lama dh...canggih kan skrg...shopping di ujung jari je...ekekeke..

Name tag

Salam...

Ari tu kan opis saya wat name tag..alah yg mcm cikgu cikgi pkai tu...sbb nya bos saya x brp nk ingt nama staf coz dh rmai staf baru...

So, bila dh siap tu berebut2 lah cari name tag memasing...

1,2 ari tu smua pkai...

Pastu lelama kemudian...smua dh x pakai....hehehe

so baru2 nih, mama yati sound knp x pakai..ari tu kan main berebut...so skrg ni say apun bersemangat nk pkai...
cikgu marina.........kuikuikui

Wednesday, October 15, 2008

xtvt di mlm hari..

Salam...


hehehehe..hampeh je tajuk..hahaa...semalam lps berbuka (saya dh 2 ari pose..) tgk baju bertambun dlm bakul..2 bakul penuh..!! x blh jd ni...lps solat maghrib saya start operasi melipat kain smbil di bantu sang suami...dia tolong jg tp tolong temankan saya lipat kain je...hehehehe...


pastu saya terlihat telekung sembahyang yg saya baru basuh...ekceli telekung tu mak mertua yg bagi masa saya nk balik pd raya ke 3 ari tu..baik nye dia, masuk ni dh 2 telekung dia bg kat saya..tp yg ni saya sukaaa sgt sbb baju dia labuh n ada sulam2 bunga pink lagi..i liiikkeee...!!


Saya dgn gigihnye lipat kain tu...x smpai sejam dh siap...legaaaa sgt....berjaya settlekan 1 operasi di waktu mlm...


ekekeke..

Tuesday, October 14, 2008

Chat box

salam...


u oll, saya baru wat benda alah ni...org lain dh lama buat tp saya baru terhegeh2 nk buat...hikhikhik..x kisah lah..janji bahagia..

so kwn2 ku yg di sayangi.............sila lah tinggalkan pesanan tu..bagi chat box saya meriah skit......hukhukhuk...



* malu.....................*

Tolong promote..

Salam...


Saya kaaan..gigih bgtau adik angkat saya nk suruh dia wat blog juga...punyalah bersemangat bg sokongan ...hehehehe...Last2 dia wat lah...tp utk permulaan xde apa sgt lah, nanti bila dia dh terrer wahh harus meriah gtu...

so , saya nk tolong promote las nih...

kwn2 jom jengah blog dia ni..kita sama2 bg support utk jd seorang blogger tegarrrr...hahahaha


Monday, October 13, 2008

saya terbeli...

Salam...

Kemaren kaaan..balik dr jamuan raya kat TTI tu saya n da geng naik bas bandar..pastu ada cadangan dr salah seorang geng saya itu..dia cadangkan g mengular kat pasaraya gasi (ampunn kak cendawan, tiru akak, hehehe)..pastu suruh hubby tunggu kat sana ambik kitorang..hikhikhik..

smpai kat gasi tu jalan2 lah...niat nye mmg xnk beli apa2..TAPI..............

saya terbeli ni...


yg kotak putih tu utk hubby, perut dia ada masalah so nk try mkn gamat ni -rm49.50... yg kotak biru tu syampu gamat (rm 26) utk saya sbb saya xleh pkai syampu biasa sbb kulit kpala saya alahan...


pastu saya TERbeli ni...


kan saya dh beli kasut ari tu, tp sebelah kanan longgar, saya ingt nk beli 1 alat yg letak dlm kasut so blh saya pkai kalu kluar site..jd kasut ni utk ganti kasut keja saya yg dh uzur tu..kali ni saya pilih kaler dark coffe atau senang ckp warna COKLAT gtu..puan cokolat, sila jeles ye...hahahahaha

see, ada riben so xde lah kosong je..

stokin tu pun baru beli jg, beli kaler gelap skit, no 4..cantik x..??? sila angguk semua..*wink*wink*..hehehehehe

Sunday, October 12, 2008

n3 khas utk kak cendawan...

Salam u oll..

Td saya g rmh terbuka yg d anjurkan oleh PMINT kat TTI..masa tgh sedap duk melantak sate dihiasi dengan bunyian2 lagu yg dinyanyikan oleh penyanyi jemputan...sakkit telinga sbb speaker btul2 duk blkag saya...hahahahah

Pastu kaann....

saya nmpak org ni...punya lah xcited kut2 wife dia ada skali..plannk ambik gmbar sama2...tp rupanya xdok..so saya curi2 ambik gmbar husband kak cendawan nih utk tatapan kak cendawan..ampun kak, jgn marah ye...saya ingt akak ada skali td....

yg baju putih tu ye..yg membelakangi..

taraaaa..yg pkai spek baju putih tu..

To kaaannn...minggu lps saya tersrepak dgn kak cendawan masa kat level 9, saya tgh nk tunggu lif...terus salam2 raya, peluk2..hikhikhik...suke tol dpt jmpa kak cendawan.. kak cendawan ni mmg comei dr dlm gmbo...cute n tinggi...tp sbb xcited sgt saya lupa nk suruh kwn saya snap gmbo...hikhikhik...

** to cendawanintim- ampun ye kak sbb curi2 ambik gmbo hubby akak..saya ingt akak ada...ampun ampun ampunnnnnn.....

Thursday, October 9, 2008

Angka ituuuuuuuuuu...

Lepas raya timbang.... 61.6 kg...

APAAA..???


61 KG...??? oooowwhh TIDAAAAKKK...

rasa x percaya badan ku yg dlu yg kurus smpai digelar kurus kering@tengkorak@model (x tahan tuh..ekeke..) dh jd 61kg..!!! aaarrghhh...tension!!

dlu bkn main, mkn la banyak mana pun xnaik..konon nk minum weight gain, nk naik kan beratbadan..last2 ambik ko...mencanak canak naik..walhal amakan mcm biasa je....


toloooonggggg!!!!

Family angkat..

Salam..


Saya sbnrnya ada 1 family angkat..tp bukan duk dr kecik...sbnrnya saya kenal dgn mak angkat saya ni baru 3 thn lbh...kenal dh lama cuma baru 3 thn ni jd rapat..dia ajak saya tolong buat muruku dlu..pastu tolong bwk keta, so masa saya bnyak di habiskan dgn dia since hubby dia pun dh xde so saya slalu tido kat umah dia...dia ada 3 org anak, no 1 sebaya saya-lelaki khairizal (jaja), no 2 prmpuan-khaifarah (farah@kakak), yg bongsu khairiah (mei-paling ngada.hehehe)..kalu nk di citer kan pjg ni tp saya cite yg basic je..malas nk taip..hehehe

dari kiri ~ jaja, farah, angah, depan~ mei

Alkisahnya mlm kemaren saya g umah mak angkat saya ni yg saya panggil angah, saje lah g beraya...farah pun ada..(farah ni tinggal kat melaka tp dia x balik lg, hubby dia balik dlu)..anak si farah ni nama anis batrisya..nakal tau budak ni...

pastu kami dijamukan dgn nasi lemak sambal bilis..sambal bilis angah ni very the meletopsss..!! best sgt...alkisahnya lagi, si jaja ni pun baru kawen jg..awal seminggu sblum saya kawen..jaja ni duk KL, pastu dia call angah..rupanya wife jaja (aini namanya) dh pregnant 4 minggu..waahh happy je diorang..tp saya...? sedaya upaya control perasaan...sengaja ckp2 dgn baby isya, saya takut air mata saya menitik je..hubby mungkin perasan muka saya lain...Saya pun nk pregnant jug atp rezeki saya blum ada lg...Tuhan saja yg tau betapa kuatnye perasaan saya nk hamil...tp saya xnk fikirkan sgt, rmia yg bagi nasihat jgn terlalu fikirkan psl nk anak..buat biasa je...ye ah saya pun baru 4 bulan kawen..awal lg..tp bila ada rmai kenalan yg kawen hampir dekat2 jd mcm saingan pulak...sape yg paling cepat pregnant..?? aduss...saya sebolehnya xnk fikir sgt, nanti moody x psl2..sian plak hubby kena pujuk saya..

Habis cite psl tu..isya ni lasak bukan main...nak plak dia dukung dgn hubby, pdahal bukan slalu jmpa...pastu dia duk kat h/bag saya..tau apa yg dia buat..?? dia kluar smua stuff yg ada dlm h/bag saya..haha..pastu say abuka kan blusher ..saya tnjuk kat dia konon2 pkai blusher..dia blh tiru plak..alalala..tomei nye....hehehehe

isya~si mata bulat..

isya wit cik na..





tgk dia kuar kan smua tu..hehehe

Wednesday, October 8, 2008

Kembali mengganazzz.....



Salam...


hahhaa..xde maknanye tajuk tu...

hari ni saya start keja...wuuu..lama cuti smpai rasa boring tahap dewa duk umah....lama tol x buka blog, almaklumkah cbuk benau beraya...muahahaha...anyway smpena bulan syawal yg masih ada ni kasi tukar skit lah gmbo ek..mood raya masih ada lg..hikhikhik..tantek x gambar saya n hubby..?? blah lah..kuat perasaan nih...hehehehe

Tahun ni 1st time saya x raya kat umah sendiri, setelah 27 thn raya dgn family, thn yg ke 28 ni kena raya kat umah lain plak...huhuhu sedih wooo..mlm raya dgn pagi raya tu banyak mana air mata tumpah...syahdu lah..apa lgi..saya ni mana blh syahdu syahdan skit, asik nk meleleh je air mata..smpai hubby naik runsing tgk asik nangis je..

gambar pertama di pagi raya..

lauk di pagi raya..best..


Tp apa pun raya thn ni banyak mmberi kenangan manis buat saya n hubby sbb kali pertama beraya sbgai suami isteri !!

kacau daun budak2 nih..baru nk feeling2 skit..hehehe

lawak spastik di pagi raya..hahaha

lawak plastik..huhuhu


RAya pertama agak borim skit sbb kak ja n family (kak ipar yg duk seremban) x balik lg..diorang smpai mlm raya pertama kul 2 am..saya kebosanan skit sbb xde geng, kalu anak kak ja si syafiqah ada blh saya geng dgn dia..(hehehe saya geng dgn budak darjah 5 okeeeyy)...jadinye kat rmh tu saya n hubby dgn kak nor je lah (kak ipar yg duk sebelah umah..) abg aziz (abg ipar sulung duk kat kuantan) pong x balik raya pertama, raya ke2 pagi baru smpai, jd sunyi skit..saya ni mana blh bila suasan sunyi munyi ni..mulalah wat perangai...oleh sbb kwsn rmh saya sntiasa bising makanya bila jd sunyi skit saya jd x biasa.... (btul ke x statement nih..hehehe)..

dr kiri - kak nor, kak ja, syafiqah, fatin n saya..

RAya ke 2 baru lah meriah skit..kak ja n family dh smpai...anak2 buah pun dh ramai..yuhuuu seronok skit...tunggu abg aziz n family smpai baru kitorang bergerak ke rumah sedara mara utk beraya...hubby saya 4 beradik je..dan saya menantu bongsu so anak2 buah yg laki2 smuanya tinggi dr saya...wlau tinggi mcm mana pun duit raya wajib kena bagi....hahahaha...

raya @ umah mi..(mak sedara hubby)


3 dara pingitan..hehehe dara ke..?? oopss..!

see..! saya nmpak muda kan..mcm adik dgn kakak..kuikuikui..veranganss..


Hubby ada belikan kek coklat, saje lah nk wat raya..tulis lah kat atas tu "Selamat Hari Raya"..sekali kak nor ckp birthday adik dgn along baru2 ni..so ni sudah bagus..boleh celebrate....jadinye kek selamat ari raya jadi kek selamat hali lahir...huhuhu..meriah..meriah..

kek selamat hari raya yg jadi kek selamat hari lahir..

Mlm raya ke 2 tu syafiqah ajak saya main mercun, ingtkan bunga2 api je..sekali dia bwk kluar 1 beg plastik!! mcm 2jenis ada..ooo patut pun..abah dia kan keja kastam..saya ajak hubby main skali dia xnak..dia nk main game bola tu...borim lah, asik ngadap lappy je main game tu..saya tgk x best lgsung game tu..pastu saya siap pkai tshirt n trek terus turun bwh join2 anak2 buah main mercun...saya plak yg bersemangat suruh diorang pasang mercun itu, mercun ini...sekali pndang saya ni pun mcm anak2 buah je, padahal nan ado...hahahha...kira saya ni ketua kat ctu lah...hahaha..
operasi bermulaa....!!!


parachut ni kuar kut mercun..!! kagum tol..hehehe


hubby siap kutuk2 saya main mercun mcm budak2..saya katalah saya sbgai org dewasa kena ada utk mengawasi budak2 tu..(pdahal statement cover line daa...) hahaha..hampeh kena gelak dgn hubby...tp saya mmg mcm tu, best tau join budak2 main nih..saya ska bergaul dgn budak2 tu, happy je rasanya, lgpun ini lah masanya saya nk merapatkan diri dgn anak2 buah yg x berapa nk mesra selama ni...kesimpulannya mmg best!

nmpak x tgn saya tu..hehehe..


bini sape lah nih..muahaha


"abg ramli, thn depan bwk balik mercun laaaagi banyak ek..leh main puas2...hikhikhik.."