Thursday, August 28, 2008

Award dr Kty..

Salam....

Td kty bg ni...

thanks kty....saya suka sgt bunga2 nih..len kali bg lg kay.........

so, saya pun nk bg jugak pd smua kwn2 blog saya yg sudi jengah ...tanpa anda smua siapalah saya.............hiks..........hahaha..


dh kul 4.30, saya nk balik dah.........


esok cuti...yahuuuuuuuuuu.....leh tdo puas2....!!


Wednesday, August 27, 2008

Dpt helmet pree...

Assalamualaikum.....


Kemarin hubby g kursus kat primula..kursus tu anjuran jab keselamatan jalan raya..utk pemandu2 dan sape2 yg nk join..dia pnya mc kamal afendi (pengabalisis jenayah tu..)..pastu masa masuk dlm keta masa nk balik opis, dia suruh saya tgk blkg..saya tgk lag..muahaha..ada helmet lg..ada beg 1 dgnpaper bag...klakar nya dpt helmet..

hubby ckp dia jwb soalan td terus dpt helmet..

saya pun tilik2 helmet tu...bagus helmet ni..brand magnum..saya tau lah sbb saya dlu bekas minah rempit......muhahahaha...adooo ko gtu...tp series..saya dlu mmg minah motor..x main lah motor honda..tp suzuki rgv ado..

nilah rupanye motor yg selalu di rempit dlu oleh saya n the geng

hehehe tp tu motor kwn saya..saya pnya motor yamaha ss (yg dibeli dgn duit ptptn) tp kena bg kat abg sulong saya yg baru dpt keja masa tu...(saya ni adik yg baik tau..saya smpat pkai motor tu sebualn dua je ...sob sob sob)..masa bljr dlu glmaner sbb merempit las..motor plak bising, masa tu sorang dua je budak pmpuan pkai moto cmtu..vrooooooooommm..

huahahaha..bernalik pd cite helmet td...smpai umah, dia pun terus pakai helmet tu...saya pun apa lg, snap las pics dia..jd model helmet plak...



ultramon taro mana plak ni..

adam pun nk pkai jg...


**** pd kedai2 motor ke kedai helmet ke..kalu nk cari model utk helmet korang blh saya tlg carikan...muahahaha...

Tuesday, August 26, 2008

Epal pink..

Assalamualaikum............


Kemaren saya x update coz saya coti..ada exam n41 negeri trg...borim las exam ni..susah bagai soalan..minggu ni je 2 exam saya kena...saya tawakal je, kalu dpt alhamdulillah, kalu x dpt lenkali coba lg......huwaaaaaa baik nye...pdhal semalam siap ngutuk2 org wat soalan..huhuhu...

sbnrnya kan..saya nk tunjuk ni..bkn menunjuk tp since dh ada saya tunjuk las..hehehe..ni las epal pink saya..comei x...?? msti las comei kans...sape ckp x comei tu mknanya dia rabun...muahaha..

ari tu tgk kak cendawan pnya n3, dia beli benda mcm ni las, yg gerak2...tp dia pnya ada body, saya pnya buah epal..cute kans.. sbnrnya budak2 opis saya rmai yg baru beli keta, so saya tgk smua keta dorang ada benda ni, kiranya org blh cam lah, kalu keta mana yg ada epal warna warna tu budak opis saya las...hahahaha..xde maknenye...

so saya tnya lah mana dorang beli, rupanya diorang kirim kat limi-opis mate saya masa dorang g MAHA ari tu..n kbtulan limi still lg kat MAHA, saya terus kol dia suruh beli utk saya 1, hrga nya rm19.90 sajorrks..saya pesan beli wrna pink..




ni lh hasilnya..tp kan, saya x reti nk bukak kertas dia tu..saya tgk kat keta org lain xdok kertas alas tu pun..kena tnya limi balik ni...

** saya dh berjaya wat add nuffnang tu..thanks to kty coz susah payah mengeluarkan peluh ajar saya..huhuhu...

Sunday, August 24, 2008

keja kerajaan @ swasta..??

Assalamualaikum...


minggu lps saya chat dgn bes fren saya..namanye umie, dia keja as pen. peg. penyelidik under jab. perikanan m'sia..chat pnya chat dia pun bgtau saya suh saya apply keja gov..

katanya keja gov ni menjamin masa dpn, nanti esok2 ada pencen..bla bla bla...mcm2 lah dia bgtau..

saya bgtau lah saya dh lama x tgk iklan2 keja kosong ni..malas rasanya..

pasu dia jd mak nenek jap, berleter kat saya..blablablabla....mencik tul dgr org berleter nih..

....
....

bla bla bla

bla bla bla
...

hehehe..pastu saya bg lah sedas, bukan saya xnk mintak tp kalu apply pastu panggil exam, then senyap je..ingt senang ke nk dpt..smuanye bergantung pd rezeki..

tp dia ttp nk pertahankan keja gov ni bagus..

bagus kE....????


pd sesape yg keja gov tu, bukan saya kata keja gov ni x bagus tp kalu sng dpt saya pun nk keja gov tp rezeki saya bukan kat ctu..

.........

..
..

saya panaaaas hati jg masa si umie ni ckp mcm2..mungkin jg dia marah kat saya coz dlu saya pnh tolak twran jg cikgu dpli...masa tu saya baru dpt keja ni, so antara 2 keja nu saya pilih keja saya skrg..

lbh puas dan enjoy..................

saya kurengg minat jd cikgu cikgi ni.............................

so pastu saya citer kat hubby n mulalah sesi debat antara saya dgn hubby..hehehe debat aman je..bg saya keja gov ke keja swasta ke sama je..

x smestinya keja swasta tu x menjamin masa dpn..smua nya depend pd individu itu sndiri..

yg di katanya keja gov ni menjamin masa dpn coz ada pencen.... nanti bila dh tua esok2, gaji masuk jg wpun sparuh...

tp saya rasa lah kan, smua tu terpulang pd diri masing2..yg pnting kita beringat utk masa dpn kita..

.......saya x kisah kalu rezeki saya kat TADC ni je..selagi company ni mampu utk terus membangun..chewaah, mcm bagus je ayat..hehehe..

bagi saya, perancangan utk masa dpn adlh penting!

..xkan selamanya nk keja dgn org..xnk merasa ke jd bos..??


esok2 bila dh ada duit saya nk buka kedai jahit..skrg ni dlm proses nk bljr menjahit, mgkin jumaat ni blh mula..

kalu u oll nk tau, saya sgt minta dgn jahit menjahit, mengait, crosstich dan yg sewaktu dgn nya..skrg ni th nk usha kedai jual manik, coz saya nk cuba jahit manik kat hujung lengan baju..kalu jadi nanti leh saya wat iklan dlm nih..hehehe

so pg td hubby bg cadangan, why not try tnya kwn2 blogger psl perbandingan natara keja gov n swasta...so skrg ni saya nk tau jg pndpt korang smua..kalu sudi sila bg pndapat ye so nanti blh lah saya berdebat dgn kwn saya tu...

.....

..
.

sila lah, jgn malu2...

Tag dr Kty..

Salam..


Td buka blog dpt tag dr kty..malasnye nk menaip, tp kty pnya psl saya rajinkan jg..

Nama-nama timangan :-
uwahaha...masa kcik2 dlu family panggil jana coz saya ada spupu pmpuan yg sebaya nama zani tp panggil jani..so sbb kami lahir thn yg sama, family pakat2 panggil nama tu, skrg ni pun ada lg panggilan tu tp jarang lah..masa sekolah kwn2 panggil marina je coz nama saya simple je masa besar ni biasanya kak na lah sbb saya yg paling tua dlm opis ni..hubby panggil ina, xleh sama dgn org lain..

anda seorang yg :-
Saya seorang yg sgt sensitif, cpt tersentuh, cpt rasa marah tp cpt sejuk, amat sayangkan budak2..saya pnh kutip anak2 jiran saya ajak main kat umah saya masa hari x keja..saya jd happy layan budak2 ni..


insan teristimewa di mata anda :-
selain dr mak ayah n family of course lah hubby tercinta...hehehe


lagu kesukaan :-
banyak tau lagu2 yg saya suka tp ikut trend lah. mcm skrg nih saya suka sgt dgr lagu aizat-lagu kita, pussycat dolls-stick wit u..pastu lagu yg mmg saya suka banget dr trisha yearwood-how do i live..fuh, dgr lagu ni blh mmbuatkan saya x sedar diri..hehehe

makanan kesukaan :-
saya mmg suka mkn, mcm2 jenis mkanan saya suka tp kalu fav tu spageti meatball kat pizza n ziq deli kat opis saya..best gilork...wah terasa nk mkn plak...


warna ksukaan :-
saya ska warna2 yg ceria dan jg warna2 tanah tp yg paling suka warna pink n hijau pucuk pisang sbb wrna ni akan buatkan saya rasa segar....

3 bnda yg mesti ada dlm beg :-
1. purse
2. bedak, lipstik, celak n blusher
3.h/phone

* nak 3 je kan..??

sikap yg membuatkan anda bengang :-
bila ada org buat citer psl saya di blkg n saya dpt tau bnda tu..rasa nk tumbuk je or tu..org yg x tepati masa kalu berjanji..org yg wat dek je bila saya berckp coz saya ni suka dgr org bercakap n saya expect org lain jg perlu buat perkara g sama kpd saya, kwn2 ckp saya ni pendengar yg setia, mg pun, saya sanggup dengar masalah kwn2 sbb xnak hampakan diorang tp bila saya nk cite saya punya, hampeh..

kali terakhir anda nangis :-
minggu lps hari selasa..sbb tunggu hubby x balik2 lg w/pun jam dh hmpir kul 2..pastu kena gelak dgn hubby coz dia kena settle pengangkutan utk mlm perasmian tilawah kat taman tamadun..poyo tol saya ni..

tag 6 rakan :-
1. kak cendawan (msti nk tag dia coz dia ni idola saya)
2. engku emran (nk tau jg dia pnya kisah)
3. kak edrina
4. azura
5. cikgu
6. sayang

Majlis Tilawah Al-Quran

Assalamualaikum...


spt yg smua maklim majlis tilawah al-quran peringkat antarabangsa kali ke 50 diadakan di taman tamadun islam, k.trg..buat plak masa cuti sekolah, mmg sedang2 molek lah..hubby terlibat dgn majlis ni coz dia dia perlu uruskan bas2 yg terlibat utk pengangkutan org awam...dh 2,3 mlm balik lewat...saya g juga msa ari khamis tu tp slps balik tusyen..

nk cite skit ni masa nk g tusyen..dh 3 mlm anak buah saya adam nk ikut saya g tusyen..siap bwk beg sekolah lg dgn buku2 n pen utk dia conteng nanti..pastu masa cikgu mengajar dia siap ikut lg cikgu tu ckp..hehehe..bila ada budak pmpuan tegur dia malu2..hehehe..layan gambor adam dlu ye..

tgk dia conteng buku fish dia..

nakal nih..

tgk beg skool dia kat blkg tu..mcm2 isi kat dlm..

sila abaikan muka saya yg tanpa mekap tu..mlm2 saya x ska mekap..

ni lah cerita yg adam suruh saya buat psl diri dia..fhm x??


dia suruh sya snap gmbo lukisan tp dia sndiri xleh duk diam..


pas balik tusey tu wajib singgah kedai belikan dia nata de cocoa..suka benor dia mkn tu..

abis citer psl adam saya nk citer psl saya g masjid kristal..ada ke org nk baca??kihkihkih...perasan kunun blog ni rmai org baca..x kisah lah nok, janji gue happy...layan gmbo saya g taman tamadun ye..

kat pintu masuk...cantik kans..

org x ramai sgt..

comei2 telepon kat cni..x pnh tgk pun yg mcm gini..

dpn pusat konvensyon..dlm tu lah tmpat langsungnya tilawah

warna kuning..

wrna biru...

harus bergambr dgn air..abaikan tudung saya yg x match dgn baju tu ye..hehehe

utk pengetahuan u oll, masjid tu bertukar warna selama beberapa minit..cantik sgt...pd sape2 yg x dtg lg tu dtg lah cni..x rugi tau..


ni dewan masa saya g exam khas utk memasuki perkhidmatan awam gred 41 kat smaza bt buruk..bosan weh jwb soalan..

Thursday, August 21, 2008

Tolong saya.............

Assalamualaikum....


sbnrnya saya nk bgtau saya ni bukan reti sgt main blog ni, taip, up[load gambo pastu letak page element skit2 saya tau lah..and saya sgt suka baca blog2 org..pastu saya perasan, kebanyakan blog mesti ada benda ni....
saya nk tanya lah, apa fungsi benda tu..?? pastu saya ada baca lah kan yg kalu kita letak advert benda tu nanti dia akan bayar kat kita bila ada rmai org yg komen kat blog kita..rasanya kalu 20 komen lebih dia akan bg duit ek..? drpd blog2 yg saya baca ada yg dah dpt duit tu...saya pun try2 lah nk wat gtu juga, tp mslhnya saya x fhm dan x reti nk ...nk paste yg happy o meter tu letak kat blog pun xtau..cmne ek..?? tolong lah saya, saya budak baru belajar....kalu saya x tanya org nanti saya xtau sampai bila2......saya tau ramai yg tau buat benda ni, jadi silalah bagi tunjuk ajar kat saya..sian kat saya..sob sob sob...(ngda ni wat2 sedih...)

Tuesday, August 19, 2008

Surprise....!

Salam...

Td masa nk g lunch kat kat kafe saya jumpa seseorang...hehehe..rasa segan sbnrnya nk tegur tp tegur jg..beliau ialah blogger idola saya iaitu kak cendawan..saya terserempak kat tangga, n saya terus tegur dia spontan...risau jg nk tegur...tp kalu x tegur nanti saya rasa terkilan plak...sibbaik kat cendawan ingt..saya agak kak cendawan x cam coz dia kata dia rabun, sbb tu saya tegur n perkenalkan diri saya...hehehe..

Sunday, August 17, 2008

award comei..

Salam.. ni award from kak cendawan..
sweetnye...saya suka sgt, pink lagi...


saya buka email td pastu ada opis mate saya bg ni..friendship ball..
saya rasa saya nk bagi FRENSHIP BALL ni pada semua kwn2 blog saya...

Balik Kg..Jalan2...

Assalamualaikum.....................


Hari ni dh start keja tp minggu ni saya rasa semangat nk g keja..nk tau knp ?? hehehe..sbb nya semua pengurusan tertinggi dan sebahagian kakitngan xde kat bangunan pmint ni coz diorang smua g N9 smpena kejohahanan Sukan Gemaputra start 18-21 hb..so kat opis ni nanti sunyi sepi las..hahaha..merdeka lah bg sape2 yg x join sukan tu..ada jg geng2 bola jaring ajak saya main tp saya xnak lah..malas dh nk kembali aktif...
Citer saya skrg bukan psl sukan tu tp nk citer apa yg dh berlaku spnjg cuti jumaat, sabtu baru2 ni..hari khamis mlm tu saya hbs tusyen kul 9.30 mlm kami terus bertolak balik ke dungun (balik umah mertua tau..n dungun tu jg merupakan kg saya..)..dlm perjalanan tu saya sakit perut, bkn sakit perut nk g tnadas tp period pain..sakitnya tuhan aje yg tau..pertengahan jalan saya rasa lapar plak, cari2 kdai jual burger xde plak, so smpai dungun nanti lah cari..kami balik kali ni naik kancil cos ari jumaat tu nk ke kemaman..hubby bwk rilek je coz xde apa yg nk di kejarkan..smpai dungun dlm kul 11.30 coz sblum bertolak td brhnti sana sini ..smpai kat pejabat daerah dungun tgk2 kwsan tu pnya lah meriah...rupanya diorang cbuk wat persiapan utk Pemasyhuran Majlis Perbandaran Dungun...sooooo cantik pokok2 tu di gantung dgn lmpu2...rasa mcm xnk balik je..smpt jg snap 2,3 kpg gmbr..mlm esok saya ajak hubby dtg lg cos blh snap gmbo lg...smpai umah dlm kul 12 lbh cik terkejut tgk kitorang smpai, x lama pas tu saya terus tdo coz penat+period pain..

cantik kan lmpu2 ni....

jumaat pagi saya bangun lwt dlm kul 9 coz mlm tu xleh tdo..hikhikhik..segan kat mak mertua tp rasa dia tau...kul 10 kami bertolak ke kemaman coz nk tgk mak sedara saya yg baru bersalin anak ke 4..dpt baby girl..

dlm kul 11.30 kami smpai kat umah dia kat kg gong limau n tgk baby tgh tdo..pakcik saya siap2 nk g cherating coz ada meeting..spupu2 saya 2 orag (along n angah) g sekolah cos ada kelas tambahan..adam plak malu2 terus sembunyi dlm bilik...hehehe..makcik saya ajak mkn tgh hari kat ctu..kami ok je..masa baby tdo smpat saya snap gmbar sekeping..nyenyak tdo, nyaman je tgk muka baby..tetiba naluri keibuan saya membuak2 terasa nk baby...saya dan hubby mmg nk baby cpt, xnk tunggu2 tp rezeki blum ada lg setakat ni...doakan saya ye..

fatin nurin nadiah..

lps jumaat kami mkn n terus siap2 nk balik..masa saya dlm keta adam kuar lambai2..eleh, td malu sgt,,dia smpai ikut keta saya gerak sbb nk lambai..heheh budak2 kan..
dia tgk saya pgang kamera terus dia tegak..

siap ikut lg sbb nk lambai..

otw blk tu mcm2 gmbo saya snap...antaranya gmbar xpdc berbasikal student uia ke k.trg..penat u oll..saya dh rasa dh dlu..
Separuh perjalanan balik tu saya zzzz..hehehe ngantuk u olls..pas smpai kat McD hubby gerakkan saya coz saya nk beli mcFlurry..best tau McFlurry kat cni...

McD kerteh..

mcflurry Cornetto chocolate utk saya n mcflurry oreo utk hubby..


smpai dungun tu kami cadang nk g umah mat (kwn hubby yg klakar) tp mat xde plak..balik rmh dlu tgk langit mendung je...ptg dlm kul 6 g umah mat..anak2 dia comei sgt..geram saya...pastu, hubby solat maghrib rmh mat..mat ni sgt kelakar org nye..mcm2 benda dia blh wat klakar...saya asyik gelak saje dgr dia ckp...pas isya dia ajak kami mkn kat kedai..saya n hubby mkn mi rebus je..x selera nk mkn nasi.. pastu balik umah smpai dlm kul 10.30..esok dh nk balik tp dlm tgh hari bertolak kut...

yg blkg tu anak yg sulung-hanafi, yg pgang biskut anak ke 2-hambali

saya umpan dia dgn kamera ni baru dia nk dtg kat saya..

ni anak no 3-shafie

ari sabtu tu kul 10.30 pagi cik suruh g beli ayam cos esoknya abg ipar saya nk dtg...balik dr pasar kami siap2 nk balik..saya pkai baju utk kenduri terus lah cos nk g umah opis mate saya -madiha, dia kenduri kawen ari ni..

ngada tol hubby snap saya tgh pkai tudung..

Tarraaa........!! dh siap.....tembam las muka saya..

smpai kat bandar dungun smpat snap bbrp poster yg ada..pemsyhuran bandar dungun ni pd 20.08.2008 hari selasa, kami xdpt balik coz ari tu keja lgpun mlm stil ada tusyen lg..hubby pun cbuk dgn tilawah nanti so mmg xde can nk balik las..

cantik kans poster ni..pink gtu...


ni poster utama...

ada konsert lg..amy search dtg ni..

tahniah...!!

Dlm perjalan balik ke k.trg saya tdo lg..hehehhe..ngantuk wlapun lapar...smpai umah diha dlm kul 2.30..bos dgn GM baru siap mkn..faz, asyraf pun baru siap mkn ...saya naik atas dlu jmpa dha n hubby dia..comei diha ari ni..lps tu trun mkn..lps mkn naik atas lg dgn budak2 tu..c fiza plak baru smpai..terkedek2 sorang2...dia suruh saya tggu tp saya xnak coz dh kul 3 lbh tp hubby x solat lg..

diha n wan



bergambar dgn pengantin..


pas hbs smua terus balik umah...ahh leganya dh smpai rmh..tp tgk kain dlm bakul banyak x lipat, mlm tu terus lipat n iron baju nk pkai utk keja...