Wednesday, August 6, 2008

Ramadhan dah dekat.......

Assalamualaikum...



Selamat pagi smua...Diam x diam bulan pose dh dekat kan..sib baik pose saya dh lama gnti, lps raya thn lps terus saya ganti awal2...nanti bulan pose tusyen hnya wat hari jumaat je, coz x smpat nanti kalu wat mlm, nanti nk terawih mmg x smpat..mcm thn2 sudah, bulan pose kelas mmg xde, kalu ada pun 1,2 kelas je yg cikgu masing2 hndle sndiri dan x melibatkan saya..tp oleh kerana thn ni pose jatuh bulan 9, so budak pmr dan spm blum start lg, maka bulan pose kita wat kelas utk form 3 dan form 5 saje, tu pun wat hari jumaat saje..jadual tu pun saya dh tulis kat whiteboard..

minggu dpn cuti jumaat, sabtu, ahad..leh saya balik dungun..yuhuu...

Tusyen smalam saya ajak hubby g skali coz pas tu saya nk g umah mak long saya nk cop alas por utk diha kawen nanti, tp smpai umah xde org plak..saya smpai rumah dia baru je lps azan isyak, so diorang g surau lah, saya lupa plak..so kami pun cari kdai mkn nk mkn malam..balik rumah x mkn lg coz saya xde selera nkm kn nasi..pastu brhnti kat kedai dpn masjid kusza, saya order mi ratna n hubby plak order mi rebus..

~mi ratna + barli suam utk saya~

~mi rebus + carrot susu 4 hubby~

blh tahan jg mkanan kat kdai tu..service cpt giler..!! blh dtg lain kali....nanti bulan pose msti rmai org kt kdai ni, mklumlah dkt dgn kusza+umt..saya ni kalu bulan pose je msti ngidam nk mkn mcm2..sbb siangnye pose maka malam mulalah nk mkn itu ini...mcm ptg semalam saya terasa nk mkn McFlurry McD..bila bgtau hubby, mcm biasalah dia, wat muka pelik..pastu saya suruh jg dia singgah, mintak duit dgn dia plak nk beli hehehe..masa nk bayar budak tu ckp rm5.15..ekk?? ari tu baru rm4.75..dia kata dh naik hrga kak..ooo patutlah smua menu dh berubah rupa, rupanya hrga lain ek...
dh naik hrga dh peberet saya nih..

nyum..slurrpp...

syiok giler dia mkn, pdahal td wat muka pelik..last2 dia asyik mintak dgn saya..hahaha

tp kan, 1 je x best psl mcD k.trg ni, dia pnya mknana x sama sgt dgn McD2 lain..mcm mcflurry tu cpt cair, aiskrim x beku sgt..agaknya peti dia x sejuk kut..kalu saya beli McFlurry kat McD kerteh ok je..kena komplen ni..nanti bulan pose kalu rasa nk mkn McFlurry msti kena beli wktu mlm..


6 comments:

  1. mcflurry tu bila bulan puasa.. lagi lah menggoda.. hehehe setan kan..

    ReplyDelete
  2. marina
    mcflurry tu kan..faveret kami tau. tp skrg nampaknyer yg boleh makan hanya izzah & abang sayang saya jer.. saya tak leh dahhh..

    ReplyDelete
  3. ratna

    apsal lak..doc x bg mkn ek..??

    ReplyDelete
  4. mummy..

    hehehe..setan aiskrim..hehehe

    ReplyDelete