Monday, August 4, 2008

Keperluan @ kehendak..??

Assalamualaikum...

.........Sbnrnya saya ada impian nk 3 benda utk tahun ni :-

1. kamera
2. laptop
3. internet kat umah

Dah lama saya bincang dgn hubby dan hubby pun sokong je..tapi kemarin saya fikir betul2..saya rasa ada 2 benda tu bukan keperluan utk kami lagi buat masa ni...ia semata2 kerana kehendak hati...so semalam saya tanya hubby betul2, confirm ke nk dptkan 3 benda tu..?? bincang punya bincang kami pun dpt keputsan nye..so kami decide kami xkan beli laptop n masukkan internet kat umah..mmg lah pakej stremyx combo tu murah n unlimited tp rasa mcm x berbaloi plak sbb bukan guna tenet sgt kat rmh..lainlah kalu keja saya setiap masa kena ngadap tenet..so saya pun rasa lega sbb xyah kluarkan duit simpanan utk beli laptop sbb rasa mcm x perlu pun..jadi kami decide utk beli kamera sajorkss...

Ptg semalm otw balik dr opis saya ajak hubby singgah kat mydin mall jap coz saya nk beli hanger n serkup kepala...pastu survey kamera skali..saya xnk cari yg mahal bagak just yg biasa je..ada dua model saya tgk, 1 sony hrga rm499+rm49 (bateri n charger), pastu lg 1 model samsung (kalu x silap model s760)..hrga dia rm399 complete set! so td saya ym dgn joe n tnya pndapat dia..joe kata model tu mmg bagus n hrga dia mmg sesuai kalu utk bajet ciput mcm saya nih..hehehhe..so saya ingt ptg ni ajak hubby g kedai tu balik n beli sajorks...hehehehe..



*** tq joe 4 ur advise.. nanti k.na amek gmbo joe 1st skali bila dh beli kamera tu ek..

5 comments:

  1. kalau beli boleh buat unutk raya kan?

    ReplyDelete
  2. seklai lah tu..smua event blh guna..kita kan xde kamera lg...

    ReplyDelete
  3. salam,kalu kak rose beli camera dulu, pas tu baru yang lain

    ReplyDelete
  4. crazy beautiful88

    tu lah kak rose..pikir pnya pikir saya beli kamera je...yg lain2 tu x pnting..

    ReplyDelete
  5. lorrrrrrrr, naper tak tegur, akak nih rabun, power seribu lebih, even dah pakai kontek lens pon...

    len kali tegur ajer, akak biasa weng2 sket, tak tengok kiri kanan pon, biasa orang pandang pon tak sedar pon!

    ReplyDelete