Sunday, August 10, 2008

Cerita 2 hari...

Assalamualakum...



Selama cuti 2 hari ni, saya hanya blh cuti ari jumaat saje..sbb ari ssabtu saya kena g kat site tasik kenyir n besut coz ada lawatan YB Menteri Pertanian M'sia..jd keja2 yg saya slalu buat hari sbtu pun terbengkalai..kain baju saya yg 1 bakul pun saya tmpg dgn mak saya suruh dia basuh skali..hikhikhik..sib baik mak saya sporting, dia tau saya xde masa dh nk basuh baju...hehehe..baju2 keja saya n hubby pun saya x iron coz saya kena g dr pagi smpai ptg.. ari sabtu tu sopi (opis boy merangkap drebar) call saya kul 6.40 bgtau dh ada kat tmpat yg janji nk jmpa smalam..saya suruh hubby hntar n pastu kami g ambik pajero kat opis sblum g ambik diha n bos saya si faz..timing kat rmh saya dh btul tp masa nk g ambik dha kat k.ibai bnyak plak keta atas jln, dgn lmpu isyarat nye lembap cam monyet..terlewat jg lah, smpai rumah faz dh kul 8, dia muncung je sbb kami lmbt, nk wat cmner, dh jln cbuk sbb ari ada org sekolah (ganti raya)..faz suruh spi pecut sbb nk smpai sblum kul 9..dr k.trg nk ke sg. como, tasik kenyir tu amek masa hmpir 45 minit jg..dan alhamdulillah kami smpai dgn selamat wpun jalan agak licin sbb hujan renyai2... smapi sana tgk perispan smua dh beres, kami cuma setup mkanan dan projector n laptop utk bos present nanti..susah jg nk wat benda2 ni kat tgk2 tasik, nk mengangkut 1 hal kena naik bot, sib baik mkn buah je, x rumit sgt..rombongan tu dijangka smpai dlm kul 9.30 so sblum diorang smpai tu saya smpat posing dlu dgn diha kat tgh2 tasik tu..pada sesiap yg gayat tgk air sila tutp mata ...hehehe

ni saya amek dr rumah operasi..kat hujung sana mcm bukit tu daratan, kena parking keta kat ctu n then naik bot utk smpai kat rumah operasi..

persiapan yg simple je, xleh nk wat over sgt coz duk tgh2 tasik..



saya snap diha amek gmbr saya n diha snap dia amek gmbr saya...xde keja tul..hehhe

pose kat tgh2 sangkar..

hubby saya marah saya x pakai life jacket, dia seriau tgk saya duk tepi sgt...


ni je mkanan yg kitorang bawak...kempen mkn lah buah2an tempatan...

Settle lawatan kat kenyir kitorang bergegas plak ke site kat Tg. Demong, Besut sbb rombongan menteri akan ke sana plak..kami kena smpai dlu dr diorang..nk setup kat sana plak, sib baik fiza n ajak dh standby dgn puak2 kat sana, kami hanya setting laptop dgn projector saje..nk mkn pun x smpt, pastu call fiza suruh dia beli nasi bungkus..kami siap bgtau lauk tp last2 dia beli nasi ayam je..hahaha, banyak sgt demand sorang2 nk lauk mcm2..hahaha..

fiza dgn faz duk setting projector..

sempat snap gmbar diha larikan sebelah selipar 'bublegummers' fiza...hahaha

smua ralit duk dgr taklimat oleh bos saya..

selesai lwtan tu kitorang siap2 nk balik, sblum tu g mkn dlu..perikanan sediakan keropok, satar n air nyior fresh lg..tp x smpt nk snap sbb cbuk nk mkn...hehehe..saya ada jmpa bekas lecturer saya dlu, dr.anuar..saya mmg rapat dgn dia, smpai ari ni slps 5 thn grad dia masih ingat nama saya dan geng2 saya..smbang pnya smbang dia tnya pointer saya msa grad dlu brp..pastu dia ckp nanti cuba lah apply utk jwtn pegawai sains kat umt..saya ckp umt pilih kasih, susah nk ambik org luar..pastu dia gelak je..saya kata nanti kalu kuar jwtan tu saya apply las, blh guna dr anuar jd kabel ni..hahahha..

pastu kami bertolak balik dr besut dlm kul 6 ptg jg sbb kena tunggu vip2 blah dlu..fiza ajak saya balik sama dgn dia, n then diha pun nk ikut skali..otw balik tu kami singgah kat org jual keledek kat tepi jalan..hrga dia rm15 utk 20kg..kami beli 1 plastik tu n nanti bagi 3 las..mlm tu saya sms cikgu azlan mintak cuti tusyen coz x smpat nk g tusyen..smpai rumah saya kul 8 n bagi2 dlu ubi tu..mak saya ckp kalu rm15 utk 20kg mahal lah..hahaha..kami bantai gelak je sbb x tau hrga ubi tu cmne...

mlm tu kaki saya yg dr siang sakit makin sakit lg..sakitnya makin kuat smpai saya terhencut2 jalan..pastu hubby ajak g klinik cek takut ada apa2, tp saya rasa itu sakit lama saya dtg balik...

kaki saya kat buku lali bengkak..sakit sgt...

pastu hubby bwk g klinik kat adik saya keja kat gong badak, poliklinik hikmah..sbb smua klinik kat umah saya ramai giler...x sanggup saya nk tunggu..cek punya cek saya bgtau doc tu psl sejarah sakit ni..n then dia tanya nk inject ke nak ubat..saya cpt2 ckp nk ubat je, xnk inject..hehehe..dh lama x kena inject, xnk las saya..hehehe..pastu kena caj rm18 je utk 2 ubat, xpe nanti sya claim balik dgn opis..

2 jenis ubat je, ubat tahan sakit dgn ubat radang sendi..

masa balik rumah tu saya hmpir2 xleh jalan coz kaki saya sakit sgt, smpai nk ke bilik air pun hubby kena papah..dia ckp kesian sgt tgk saya sakit kaki, rasa nk dukung tp dia x larat angkat saya sbb saya dh berat skrg..hahaha (saya baru timbang berat saya dh 60 kg!)..pas mkn ubat tu kaki makin sakit, mungkin effect ubat kut, tp dlm sakit tu smpat saya iron baju utk pkai g keja, sib baik baju hubby dh iron banyak minggu lps...

pagi td saya bangun tdo, alhamdulillah sakit kaki saya makin kurang...dh blh jalan sendiri...terima kasih tuk hubby sbb layan karenah saya semalam yg wat perangai ngada2...

6 comments:

  1. hmmmmm suka nya tgk lautt :)
    nape buah rambutan dgn pisang aje hehehehehe durian takde hehehe
    siannya kaki dia skait tuh
    hati2 eh jgn pakai kasut tumit tinggi le kalo mcm tuh...

    ok take care

    ReplyDelete
  2. saje singgah dan baca2 blog ko.

    menarik.

    nanti aku nak ternak ikan keli boleh dapat nasihat dari ko yer..

    ReplyDelete
  3. sila dtg ke blog saya & terima award.

    ReplyDelete
  4. dah elok ke lom kaki..
    kena rest tu

    ReplyDelete
  5. ratna,

    tq ye bg award tu..

    atty,

    dh hmpir baik, 1 hari saya skip mkn ubat pastu sakit balik, ni saya start makan balik..

    ReplyDelete