Sunday, August 17, 2008

Balik Kg..Jalan2...

Assalamualaikum.....................


Hari ni dh start keja tp minggu ni saya rasa semangat nk g keja..nk tau knp ?? hehehe..sbb nya semua pengurusan tertinggi dan sebahagian kakitngan xde kat bangunan pmint ni coz diorang smua g N9 smpena kejohahanan Sukan Gemaputra start 18-21 hb..so kat opis ni nanti sunyi sepi las..hahaha..merdeka lah bg sape2 yg x join sukan tu..ada jg geng2 bola jaring ajak saya main tp saya xnak lah..malas dh nk kembali aktif...
Citer saya skrg bukan psl sukan tu tp nk citer apa yg dh berlaku spnjg cuti jumaat, sabtu baru2 ni..hari khamis mlm tu saya hbs tusyen kul 9.30 mlm kami terus bertolak balik ke dungun (balik umah mertua tau..n dungun tu jg merupakan kg saya..)..dlm perjalanan tu saya sakit perut, bkn sakit perut nk g tnadas tp period pain..sakitnya tuhan aje yg tau..pertengahan jalan saya rasa lapar plak, cari2 kdai jual burger xde plak, so smpai dungun nanti lah cari..kami balik kali ni naik kancil cos ari jumaat tu nk ke kemaman..hubby bwk rilek je coz xde apa yg nk di kejarkan..smpai dungun dlm kul 11.30 coz sblum bertolak td brhnti sana sini ..smpai kat pejabat daerah dungun tgk2 kwsan tu pnya lah meriah...rupanya diorang cbuk wat persiapan utk Pemasyhuran Majlis Perbandaran Dungun...sooooo cantik pokok2 tu di gantung dgn lmpu2...rasa mcm xnk balik je..smpt jg snap 2,3 kpg gmbr..mlm esok saya ajak hubby dtg lg cos blh snap gmbo lg...smpai umah dlm kul 12 lbh cik terkejut tgk kitorang smpai, x lama pas tu saya terus tdo coz penat+period pain..

cantik kan lmpu2 ni....

jumaat pagi saya bangun lwt dlm kul 9 coz mlm tu xleh tdo..hikhikhik..segan kat mak mertua tp rasa dia tau...kul 10 kami bertolak ke kemaman coz nk tgk mak sedara saya yg baru bersalin anak ke 4..dpt baby girl..

dlm kul 11.30 kami smpai kat umah dia kat kg gong limau n tgk baby tgh tdo..pakcik saya siap2 nk g cherating coz ada meeting..spupu2 saya 2 orag (along n angah) g sekolah cos ada kelas tambahan..adam plak malu2 terus sembunyi dlm bilik...hehehe..makcik saya ajak mkn tgh hari kat ctu..kami ok je..masa baby tdo smpat saya snap gmbar sekeping..nyenyak tdo, nyaman je tgk muka baby..tetiba naluri keibuan saya membuak2 terasa nk baby...saya dan hubby mmg nk baby cpt, xnk tunggu2 tp rezeki blum ada lg setakat ni...doakan saya ye..

fatin nurin nadiah..

lps jumaat kami mkn n terus siap2 nk balik..masa saya dlm keta adam kuar lambai2..eleh, td malu sgt,,dia smpai ikut keta saya gerak sbb nk lambai..heheh budak2 kan..
dia tgk saya pgang kamera terus dia tegak..

siap ikut lg sbb nk lambai..

otw blk tu mcm2 gmbo saya snap...antaranya gmbar xpdc berbasikal student uia ke k.trg..penat u oll..saya dh rasa dh dlu..
Separuh perjalanan balik tu saya zzzz..hehehe ngantuk u olls..pas smpai kat McD hubby gerakkan saya coz saya nk beli mcFlurry..best tau McFlurry kat cni...

McD kerteh..

mcflurry Cornetto chocolate utk saya n mcflurry oreo utk hubby..


smpai dungun tu kami cadang nk g umah mat (kwn hubby yg klakar) tp mat xde plak..balik rmh dlu tgk langit mendung je...ptg dlm kul 6 g umah mat..anak2 dia comei sgt..geram saya...pastu, hubby solat maghrib rmh mat..mat ni sgt kelakar org nye..mcm2 benda dia blh wat klakar...saya asyik gelak saje dgr dia ckp...pas isya dia ajak kami mkn kat kedai..saya n hubby mkn mi rebus je..x selera nk mkn nasi.. pastu balik umah smpai dlm kul 10.30..esok dh nk balik tp dlm tgh hari bertolak kut...

yg blkg tu anak yg sulung-hanafi, yg pgang biskut anak ke 2-hambali

saya umpan dia dgn kamera ni baru dia nk dtg kat saya..

ni anak no 3-shafie

ari sabtu tu kul 10.30 pagi cik suruh g beli ayam cos esoknya abg ipar saya nk dtg...balik dr pasar kami siap2 nk balik..saya pkai baju utk kenduri terus lah cos nk g umah opis mate saya -madiha, dia kenduri kawen ari ni..

ngada tol hubby snap saya tgh pkai tudung..

Tarraaa........!! dh siap.....tembam las muka saya..

smpai kat bandar dungun smpat snap bbrp poster yg ada..pemsyhuran bandar dungun ni pd 20.08.2008 hari selasa, kami xdpt balik coz ari tu keja lgpun mlm stil ada tusyen lg..hubby pun cbuk dgn tilawah nanti so mmg xde can nk balik las..

cantik kans poster ni..pink gtu...


ni poster utama...

ada konsert lg..amy search dtg ni..

tahniah...!!

Dlm perjalan balik ke k.trg saya tdo lg..hehehhe..ngantuk wlapun lapar...smpai umah diha dlm kul 2.30..bos dgn GM baru siap mkn..faz, asyraf pun baru siap mkn ...saya naik atas dlu jmpa dha n hubby dia..comei diha ari ni..lps tu trun mkn..lps mkn naik atas lg dgn budak2 tu..c fiza plak baru smpai..terkedek2 sorang2...dia suruh saya tggu tp saya xnak coz dh kul 3 lbh tp hubby x solat lg..

diha n wan



bergambar dgn pengantin..


pas hbs smua terus balik umah...ahh leganya dh smpai rmh..tp tgk kain dlm bakul banyak x lipat, mlm tu terus lipat n iron baju nk pkai utk keja...


2 comments:

  1. sape kata awak tu tembam yang.. comel je mummy tengok... hehehe

    ReplyDelete
  2. tembam skit mummy..dlu kurus je...hehehe tp xpe saya suka tembam nih..

    ReplyDelete