Wednesday, July 23, 2008

Gila blog..

Assalamualaikum..

Hi u oll, hari ni saya duk ngadap blog je coz bos ada seminar kesihatan Myhess kat ting. 3, pagi2 td dia dtg pkai pakaian sukan..huhuu..rmai yg saya jmpa pkai baju sukan ari ni...borim jg xde keja ni..rupanya senang je jadi P.A. ni..jaga je bos..hehehe..pagi tadi lps bos bagi gmbar pasport dia saya terus g hntar kat cik Din PUM kat ting 9..pastu tunggu lif dlm 10 menet x bunyi2..bos pun smpai kat lif nak turun ting 3, pastu saya pun buka mulut tanya bos dia g sabah lps hbs meeting kat KLCC jumaat ni ke? bos ckp ha'h pastu dia kan duk sabah smpai selasa, rabu baru masuk opis.dlm hati saya..yahuuuuuuuuuuu...hehehe jahat pnya P.A ni..pastu bos ckp lg dia akan inform saya balik psl nk book drebar utk ambik dia dr airport otw balik trg nanti..saya kena make sure semua tu beres sbb bos saya ni particular sket..tiket flight saya dh book n dh smpai pon, sama lah dgn drebar utk hntar bos ke airport, dh ada dh..saya cuma kena confirm dgn drebar tu ptg esok n sms tu bos yg drebar tu dh otw ke umah bos...tu je..x susah pun..and saya dh wat reminder dlm hset saya..saya ni kan pelupa, so reminder adalah 1 perkara yh perlu saya buat utk mengingatkansaya tentang perkara2 penting..



Nk flashback sket, ptg kemaren masa otw balik umah dr opis dlm keta, hubby ckp rasa nk mkn megi..ek..?? baru kemaren dolu saya masak kan megi kari + telor utk dia, hari ni mengidam nk mkn megi kari lagiks..?? saya kata bsmpai umah anti mkn nasi dlu takut nanti sakit perut mkn megi masa perut kosong..smpai umah saya fenin tgk bilik bersepah sbb pg x smpat nk kemas katil, saya pun tukar cadar, letak cadar baru yg wrna pink petak2 lagiks u oll..(cadar ni dpt hadiah masa kawen ari tu, tp x tau sape bg coz xde nama)..pastu saya ambik penyapu sapu 1 bilik n baru saya blh relaks..pastu saya bgtau hubby nk beli tong sampah letak dlm bilik coz tong sampah dlm bilik saya pkai plasti yg gantung kat nako je..hikhikhik..pastu hubby duk baca paper BH yg saya kebas dr opis, pastu dia g solat n saya golex2 atas katil jap coz geram tgk katil kemas banget..hahaha..pastu saya mandi dlu n siap pkai baju tdo n g dapur tgk mak masak lauk apa ari ni..ada lauk telu+ikan kerutuk, pastu terung masak apa ntah, mcm gulai tp x leak santan, pastu saya ambik bwg hiris nipis2 n letak dlm piring+lada jarum ambik kat pokok blkg umah n taruk kicap..meletup tau..pastu angkut semua mkanan tu g mkn dpn tv..hubby mkn dgn berseleranya..hubby saya ni bagus, dia mkn je apa yg ada, x cerewet janji x pedas.. pastu lps basuh pinggan saya buat air kopi utk hubby..dia sgt suka minum air kopi.sian dia, lama saya x wat air kopi sbb saya suruh dia minum air putih je..hehehe..


Lps maghrib saya masuk bilik golex atas katil..hubby g solat, saya berpoya2 las sbb cuti kan..hahaha..dan saya rasa hepi sgt sbb mlm xde tusyen..tusyen cuti minggu ke5 start 22.7 - 24.7..yhuuuu merdeka..!! hubby kata suka tgk saya hepi kalu xde tusyen..hahaha..memang lah,penat tau u oll nk gtu syen lps balik kerja ni..tp rugi jg kalu saya berhenti tusyen tu..sape nk bagi duk saje2 selama 1 jam setengah RM300 sebulan..wahwahwah..dh lps shopping tu..huhuhu..smnatara nk tunggu isyak tu hubby amek buku 'Soal JAwab Agama' dlm laci meja kipas tu..dia pun baca lah kununnya ustaz sdg mengajor lah..saya tergelak jg sbb klakor bila dia cuba2 wat nk jd ustaz..hahaha...sya ckp mcm Us.Azhar (hubby ska nengok cd ceramah agama us.azhar)..hubby gelak je..pas dia smbhyg isyak tu saya masak megi tomyam+telur..utk hubby 1 pinggan n saya 1 pinggan, hubby pnya saya taruk air lebih skit takut pedas nanti dia sakit perut..pastu kami mkn dgn berseleranya..saya smpat snap gmbo hubby tgh slurrp megi tu..tp malangnya kamera ni bateri dia hidup segan mati x mau..jadi saya xleh nk donlod lagiks, kena beli bateri dlu, cdangnya t/hari nnti saya nk beli bateri kat psi...


megi tomyam+telur- panas lagi tu...


hubby tgh syiok menslurrpp megi..x pandang kiri kanan dah..


megi saya yg habis menjilat sudu..hikhikhik..sodap..!


hubby wat muka kenyang lps mkn megi..hik hik hik..


Td saya teringat buah lai yg saya bawak ari senin baru ni, tgk buah tu rupanya dh buruk skit..saya pun kupas n potong pastu taruk dpn kom, nk ambik gambo tp kamera habis bateri plak..pastu mkn sorang2 sbb saya duk cni sorang2 je..hahaha..ari td saya duk baca blog cendawanintim..rupanya dia keja kat GPQ..x jauh pun , 1 bangunan sajorks dgn opis saya. GPQ kat ting 2, saya kat ting 14 (wlaupun opis saya kat ting 9)..eee dkt sajorks..hehehe..tp apsal saya x pnh tgk pun dia..?? mungkin jg sbb tingkat lain2 kan..saya ada bagi komen kat blog dia tp xde respon lg.mungkin sbb saya bg komen kat cite dia yg lama kut...syiok betul baca blog dia..besh, cite psl asben dia, psl Iman dia..hahaha..lucu las..
Saya nk wat apa ari nih ek..?? Rasanya duk update blog je kut..td Fakhri naik hntar cek nk suruh bos sain..pastu dia tanya bila nk g tgk kak bie..saya kata xtau, kita g rami2 las baru syiokk..yati pun x g tgk..hari t u ingt nk g balik dr dungun tu tp ada jmputan lak g umah mi coz dia wat tahlil nk g umrah, so x smpat nk g umah yati..pastu saya kol yati td, dia ckp nk naik flight kul 1 jap lg. so x smpt las, xpelas jmpa yati 60 hari lg las..pastu saya kol syib bgtau dia suruh kutip duit utk beli hdiah kak bie n yati skaligus..anti saya turun ting 9 saya bincang balik dgn dia.. Dus borim lg nih..saya nk wat apa ek..?? nk mengetuk keyboard pun dh kureng idea ni..saya nk godex blog cendawanintim dlu las..chow chin chow..

5 comments:

  1. wakakaka.best jadi pa nie...hahahaha
    kak na lain lening....guane wat megi je ke cik abg tu...apa brg...masak nasik la weiiii

    ReplyDelete
  2. lorrrrrrr, datang ler kat GPQ, duk kat level 14 erk...dekat my ex boss tu, Dato' Ya...

    bila free, datang sini tau, nanti kita gi kafe sesamer..

    ReplyDelete
  3. salam ziarah dari mummy. thanx sebab sudi jengah blog mummy.. atleast mummy dah ramai kawan dari terengganu ni.. mummy suka sangatttttttttt. Rajin2 lah jengah blog mummy kay.. nanti mummy link kan u kat blog mummy... bye yang...

    ReplyDelete
  4. lipantata :

    best las..blh godex2 tenet sokmo..ekeke...nk rasa ke megi k.na masak..??

    cendawanintim:

    saya jd PA en adnan ganti PA dia cuti bersalin..nhehe nanti saya singgah kita g kafe sesae ek..

    mummy:
    thanks mummy..

    ReplyDelete
  5. wahai marina hunny yang cantik memukau bukan kepalang.... thanks sebab lawat blog kak senduk..selalu lah lawat yer..meriah

    ReplyDelete