Sunday, July 27, 2008

Cerita..ceritu..

Assalamualaikum...


Hari ni start keja kat ting 9 balik...saya naik jg jap lat ting 14 tgk2 kut2 ada surat utk bos..bos g semporna hari jumaat hari tu n maybe balik selasa or rabu ni..so saya duk bwh lah senang skit nk wat keja...td faz suruh saya wat surat utk meeting..dh siap pun, n tetiba saya teringat yg faz ada hutang dgn saya..dia ada hutang mint mesyuarat baru2 bi, dia x cek lg..dh lama saya bagi..nanti lambat2 saya yg kena marah dgn bos..huhuhu..

Sbnrnya dlm kepala saya ni duk terpikir nk beli kamera..kamera yg ada skrg ni org pnya..so saya nak sangat ada kamera sndiri...nanti suruh joe cari lah..pagi td hubby saya kluar kul 5.15 pagi..dia kena jaga kat hotel grand con coz ada tournament golf..so dia kena make sure bas2 ada pd waktu yg ditetapkan..kemaren pun sama kluar kul 5.15 pg..saya bangun wat air kopi utk dia n dia just mkn roti yg beli 2 hari lps wat alas perut..pastu saya sambung tdo balik..ingat x list2 keja saya yg nak d buat masa hari cuti tu..? hampeh..ada yg buat ada yg x..yg jd mcm tu sbb saya jd baby sitter las..kbetulan anak buah saya adam ada balik cni and mak daniel plak kena ngajor ari sabtu tu, so daniel tinggal dgn mak lah tp x pe, budak tu baik je....hikhikhik..sayang daniel..

Citer ari Jumaat :-

Patutnya banyak keja yg dah di list utk wat ari jumaat tp.....tapi x buat pun...nk godek almari x godek pun..pagi2 lagi saya, hubby, mak n yam g ziarah org meninggal, bangun tdo terus mandi, muka pun sembap semcam je..pastu g mkn nasi kerabu kat jalan sultan sulaiman..best jg..

ni saya punya~ nasi kerabu daging+ayam panggang..syiok..!!


Otw balik kitorang singgang kat kedai kain baru buka-salem aziz textile..besar bagak kedai tu kalu nk banding dgn kedai2 kain yg ada kat k.trg ni..banyak kain2 n siap ada offer lg..tp yg serabutnya, dorang pnya salesgirl tu asyik ikut je je..dh tu mcm paksa plak kitorang suruh beli kain..agaknya dorang dpt komisen jg sbb banyal salesgirl tu dr cwangan jakel segamat...tgk pnya tgk banyak kain2 yg cantik tp sya x rasa nk beli sgt sbb rambang mata, xtau nk pilih, lgpun duit dlm tangan xde lg..tp saya ingat nk cari sutera trg je atas pasar payang utk raya nanti...saya x brp berkenan dgn sutera2 yg moden2 ni..

saya berkenan kain ni..tp hubby kata saya dh ada kain warna tanah gelap ni..hmm..

hari jumaat tu saya ingat nk basuh kain yg dh penuh 1 bakul tp maka kata tmpat jemuran dh penuh, so saya terpaksa postponed esok lah..lps jumaat tu hubby kena g kat hotel grand con coz dia kena jaga bas sbb ada tournament golf...pastu mak ajak g jenjalan umah teh kat bkt tunggal, malas plak rasanya..asalnya nk g umah fakhri coz dia ajak mkn durian tp bila saya tanya opis mate lain, smua xleh g, so xkan saya nk g soram2, lgpun umah dia saya xkenal...hubby balik kul 7 n mlm tu mcm biasa g tusyen, pas balik tusyen tu saya ajak hubby mkn luar, so kami g rstoren nil kat umah saya, saje nk try..saya order nasi goreng paprik, hubby mkn nasi putih n sup cendawan tp mknan dia kureeeng skit..len kali xnk g lg lah..pas balik umah tgk citer the mummy returns, tp dia smbung plak lps nightline, saya dh ngantuk terus masuk tdo...


Citer ari Sabtu :-

Pagi2 lagi saya bangun kejutkan hubby coz dia kena g kat grand con kul 5.30 am...pas saya wat air kopi n hubby pun start keta, saya smbung tdo balik..dlm kul 7 tu h/p saya bunyi, rupanya hubby call dia ada kat luar dh xleh masuk coz saya kunci bilik..cpt nya dia balik..pastu daniel pun smpai sbb mak dia kena sekolah ari ni..adam plak bangun tdo n dh kacau2 cik ngah dgn ayah ngah dia..

2 org budak ni dh ketuk2 pintu nk masuk..


diorang dh wat operasi mengacau saya tdo..

pastu janji dgn adam nk bwak dia g Si Comel naik kuda yg ada lagu tu..kitorang g lah bwk daniel skali, si daniel ni duk diam je..pastu smpai si Comel tu letak lah adam atas kuda tu, suka benor dia naik kuda tu smpai 2 inggit syiling 50sen letak dlm kuda tu...hahaha..daniel plak takut, tp xnak dukung ..dia nk bebas, nk jalan2 kat ctu...uisshh, hubby plak masuk dlm cari biskut..wahh susahnya handle 2 org budak kecik ni...

suka benor adam naik kuda ngok ngek tu..


Hbs naik kuda tu kitorang balik umah las..ingt nk masak td tp memandangkan saya dh jadi babysitter maka saya x masak las..mak tnya nk wat lauk apa td, ada ikan tenggiri ayah saya g ngail ari tu..saya cadangkan wat ikan tenggiri masak tomato..lps zohor lps layan hubby mkn dia nk g kat bas semula n saya nk start operasi dah..saya basuh baju, jemur pastu lipat kain..x jadi las nk godek2 almari sbb ada 2 org budak kecik ni, nanti x psl2 bu dak2 tu yg duk dlm almari...Pastu saya iron baju saya dan hubby utk stok seminggu terus..sennag citer, malas nk gosok selai2, smpai sakit tumit kaki say berdiri lelama..hubby balik kul 7 saya ngadu las penat, sakit kaki..n sbagai seorang hubby yg penyayang, dia pun urutkan kaki saya..syiokk las..dr td penat berdiri..

Mlm tu masa kat tusyen, tetiba je angin kuat, pintu terhempas, n tetiba angin menyerbu dgn kuat masuk dlm kelas dan habis berterbangan debu2 dan pepasir yg banyak..sib baik masa tu saya tgh baca Awang Goneng, sempat tutup muka dgn buku , kalu x masuk dlm mata nanti pasir tu,..pastu hujan lebat la plak..banjir dpn tusyen tu..saya nk g dkt keta pun xleh, boleh sbnrnya tp sayang kan sandal yg baru beli ni..nk x nak terpaksa redah air tu, xkan saya nk buka sandal plak, malu lah kat students..hihii....

tgh ngantuk tunggu abis kelas so ambik gmbar tgn wat ilang ngantuk..

0 cuit-cuit:

Post a Comment