Tuesday, July 1, 2008

GoOd mORniNG..!!!

Assalamualaikum...

Selamat pagi buat semua yg baca blog ni..pdhal aku x bg sape2 pun lg address blog aku nih..hahaha..Selamat pagi buat suamiku yg drive keta pagi ni g keja sama2..Pagi tadi juga smpat aku gunting misai dgn update janggut dia bagi kemas skit..siap potong kuku lg...Selamat pagi buat Kak Nor yg duk kat kaunter pagi lagi..aku tngok muka dia ngantuk..hahaha..sian dia..Selamat pagi buat bos baru yg akan mula kerja ari ni..Nama bos baru Haji Rosli bin Harun..dia ni ex-pengarah LPP pastu dia resign coz bertanding utk kerusi N27 DUN Sura, Dungun..Tp nasib x menyebelahi dia and dia kalah..so last2 jadi lah GM kat TADC ni..rezeki dia kat cni las tu..Hope dia dpt menyesuaikan diri dgn new environment kat TADC ni yg giler2 and hope dia blh pimpin kitorang smua dan blh masuk geng mcm Pok Nong tu...tp rasanya dia msti geng dgn big boss..huhuhu..Haji Rosli ni org kg aku jg..Kg Alur Tembesu kat Dungun tu..Kalu nk kira bnyak lg ucapan 'selamat pagi' ni tp biar las..aku wat short n simple..

Dunia politik minggu ni tgh panas dgn isu mantan timb. PM, Datuk Seri Anwar Ibrahim yg telah dituduh meliwat seorang budak lelaki..budal laki tu yg buat report, katanya Anwar liwat dia..Budak tu actually bekas pembantu dia jg kalu x silap aku..aku x baca apa2 pun lg psl budak tu..hubby aku yg bgtau..tp kan, budak tu telah dipergunakan oleh sesetengah pihak yg berkepentingan dlm dunia politik untk menjatuhkan anwar...takkan anwar nk liwat org plak..? betul ke..?tp apa2 hal pun aku xnak ambik tau sgt..just for my info je..aku bosan lah dgn politik2 ni...kureng gemor...

Korang nak tau x, ekoran dr kenaikan harga minyak ni, aku n hubby telah berfikir cmner nak menambahkan pendapatan kitorang..?? aku dh ada part time sbnrnya..jd kerani kat tusyen dpn sekolah teknik..dpt rm300 sebulan..(bulan ni baru naik gaji jd RM300 dr RM250..huhuhu..bestnye) gaji bulan ni x dpt lg ni..hehehe..kira dh ada side income, but then aku rasa nk menjahit baju plak..sbnrnya perasaan tu dh lama bercambah dlm diri aku ni sbb aku nimmg minat bidang2 mcm tu..menjahit, mengait dan yg sewaktu dgn nya..cuma masa tidak berkesempatan utk aku g bljar menjahit..kat Goat Island ada 1 kdai cina yg ajar menjahit..bayar rm600 rasanya..tp aku x pasti kedai mana..kena g survey dlu..pastu kwn hubby ada jg cikgu jahit..saulihaf..dh tnya dia, dia kata ok je tp hujung minggu las..sabtu ahad..skrg ni tinggal aku nk setting masa je nk g bljar..

0 cuit-cuit:

Post a Comment